Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Kέρδη για το πετρέλαιο - Στο +2,47% και στα 72,23 δολάρια το βαρέλι το WTI

Kέρδη για το πετρέλαιο - Στο +2,47% και στα 72,23 δολάρια το βαρέλι το WTI
Τα futures του brent σκαρφάλωσαν 2%, στα 75,89 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου μετά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, καθώς η δραστηριότητα διύλισης ανακάμπτει μετά από τις πρόσφατες καταιγίδες.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου τύπου West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψαν κέρδη 1,74 δολαρίων ή 2,47%, στα 72,23 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου αναφοράς brent σκαρφάλωσαν 1,54 δολάρια ή 2% στα 75,89 δολάρια το βαρέλι.
Παρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις των οικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ, η συνολική ζήτηση καυσίμων ανέβηκε στα επίπεδα πριν από την πανδημία. Το πετρέλαιο που παραδόθηκε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έφτασε σχεδόν τα 21 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, όχι πολύ μακριά από το ζενίθ του 2019.
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 414 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2018, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης