Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαζύγιο παίρνει ο John Paulson - Θα επηρεαστούν (;) οι επενδύσεις του στην Ελλάδα

Διαζύγιο παίρνει ο John Paulson - Θα επηρεαστούν (;) οι επενδύσεις του στην Ελλάδα
Χωρίζουν John και Jenny Paulson
Σχετικά Άρθρα

Ο δισεκατομμυριούχος John Paulson, ιδρυτής hedge fund που σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του ανέρχεται στα 4 δισ. δολάρια χωρίζει με τη σύζυγό του μετά από 21 χρόνια γάμου, σε ένα διάζύγιο που ενδέχεται να έχει και άρωμα Ελλάδας, καθώς ο John Paulson έχει επενδύσει σε αρκετές ελληνικές εταιρίες.
Το διαζύγιο κατατέθηκε στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης και δεν υπάρχει κάποιο προγαμιαίο συμβόλαιο.
Ο 65χρονος είναι ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος ο οποίος ίδρυσε το hedge fund, Paulson & Co, το 1994 και κέρδισε 20 δισεκατομμύρια δολάρια ποντάροντας ενάντια στις υποθήκες υψηλού κινδύνου κατά τη διάρκεια της φούσκας του 2007.
Τα hedge funds του John Paulson όταν βρίσκονταν στην κορυφή έφτασαν να διαχειρίζονται 36 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία όμως μέχρι το τέλος του 2018 συρρικνώθηκαν σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με το Bloomberg το ζευγάρι διαθέτει ένα ράντσο στο Άσπεν και ένα κτήμα στο Χάμπτον αξίας 41 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο John Paulson έχει επίσης επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε πολυτελή θέρετρα στο Πουέρτο Ρίκο όπως το Condalo Vanderbilt Hotel και St. Regis Bahia Beach Resort.
Ο John Paulson είχε επίσης μετατρέψει πέρυσι το hedge fund του σε οικογενειακό γραφείο.
Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes 400, ο Paulson βρέθηκε στη θέση 177 μεταξύ των πλουσιοτέρων ανθρώπων στην Αμερική για το 2020.
Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου ο μισοί δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής έχουν χωρίσει γεγονός που θέτει το ποσοστό των διαζυγίων σε ανάλογο επίπεδο με αυτό που ισχύει για τον μέσο Αμερικανό, σύμφωνα με το Forbes το οποίο εξέτασε τις σχέσεις των 50 πλουσιότερων ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ελληνικές επενδύσεις του

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς εάν το διαζύγιο θα έχει κάποια επίδραση στις επενδυτικές θέσεις που έχει ο Paulson σε σειρά εταιρειών ανά τον κόσμο και εάν αυτό θα οδηγήσει σε ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις θέσεων ή και μεταβιβάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, με σημαντική συμμετοχή στις ελληνικές τράπεζες.
Ο John Paulson αγόρασε ελληνικές μετοχές και, διαθέτει 18,8% στην Τράπεζα Πειραιώς, 7,32% στην Alpha Bank και 9,99% στην ΕΥΔΑΠ.

Πώς ξεκίνησε το love story

Όσον αφορά την 50χρονη Jenny Paulson η ιστορία της μοιάζει με παραμύθι.
Ήρθε στις ΗΠΑ από τη Ρουμανία ως πρόσφυγας, ζητώντας και λαμβάνοντας πολιτικό άσυλο.
Στην αρχή εργαζόταν ως σερβιτόρα σε καφετέρια.
Και σε μία παράδοση καφέ, γνώρισε τον John, ο οποίος την ερωτεύτηκε κατευθείαν.
Λίγο καιρό αργότερα, την προσέλαβε ως βοηθό στις επιχειρήσεις του.
Το 2000, παρά τη διαφορά των 15 ετών, αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.
«Η Jenny δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν αργεί να γυρίσει το βράδυ σε σπίτι.
Για μένα είναι μια ανάσα δροσιάς» είχε αναφέρει παλαιότερα ο Paulson για την εν διαστάσει σύζυγό του.
Φημολογείται δε, ότι μέχρι να την πείσει να γίνει γυναίκα του, χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 12 μήνες και 200 αποτυχημένες προτάσεις για δείπνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης