Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με γυρισμένη την πλάτη στις ξένες αγορές – Ενδιαφέρον για μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με γυρισμένη την πλάτη στις ξένες αγορές – Ενδιαφέρον για μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Για μία ακόμη συνεδρίαση γύρισε την πλάτη στην άνοδο των ξένων αγορών. Όπως καταλαβαίνετε επειδή αυτή η κατάσταση κρατάει καιρό μας προβληματίζει. Φανταζόμαστε πως οι περισσότεροι προβληματίζονται από τη συμπεριφορά της αγοράς μας. Στις τελικές δημοπρασίες γύρισε σε οριακές απώλειες. Σχεδόν μηδενική η μεταβολή του Γ.Δ.. Κάποια βαριά χαρτιά έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας με αποτέλεσμα να δούμε το γενικό δείκτη να μην μπορεί και πάλι να κλείσει στις 900 μονάδες. Δεν αλλάζει κάτι τεχνικά, η συσσώρευση διατηρείται, αλλά χάνουμε χρόνο.

Πολλές βέβαια μετοχές κινούνται σε νέα υψηλά, ακόμα και ιστορικά. Σε χαμηλό ημέρας έκλεισαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Τιτάν, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και οριακά υψηλότερα από το χαμηλό της η Ελλάκτωρ. Καλή εικόνα από ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Lamda και Alpha Bank.

ΔΕΗ: Λογικά τα περιθώρια υποχώρησης με βάση το διάγραμμα περιορίζονται. Γύρω από τα 9,30 ευρώ βρίσκει καλή στήριξη και μετά από τόσες πτωτικές συνεδριάσεις, λογικά θα πρέπει να δούμε κάποια αντίδραση. Σήμερα υποχώρησε για έβδομη συνεδρίαση και μάλιστα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 9,31 ευρώ με απώλειες 1,12% και όγκο 725 χιλ. τεμάχια.

Αύριο τα αποτελέσματα, αλλά αυτό που περισσότερο ενδιαφέρει είναι οι δηλώσεις της διοίκησης. Η στήλη βέβαια θέλει κάποια στιγμή να δει κέρδη στην τελική γραμμή. Καλά τα EBITDA, αλλά από αυτά πληρώνονται οι τράπεζες. Εμείς θέλουμε κέρδη στην τελική γραμμή. Από εκεί βγαίνει το μέρισμα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δυναμική επιστροφή μετά την επιβεβαίωση της στήριξης. Μάλιστα πέρασε και πάνω από τα 7,50 ευρώ, ξεπερνώντας και τη αντίστ που βρήκε εκεί. Τους… διέλυσε βέβαια ψυχολογικά τους μετόχους της (φανταζόμαστε όσους έχουν επενδύσεις σχετικά πρόσφατα), αλλά το έχει ξανακάνει. Αριστοτεχνικό θεωρούμε, όπως έχουμε ξαναγράψει το παίξιμο. Στα 7,54 ευρώ και στο +4,43% με όγκο 107 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Για να μην κρυβόμαστε, οι ταμειακές ροές δε μας άρεσαν. Ο καθαρός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις είναι στα 12,4 εκατ. ευρώ. Χαμηλός φυσικά. Η αποτίμηση δίνει υψηλό p/e με βάση την εκτιμώμενη κερδοφορία. Θα τη βγάζαμε από τις επιλογές, αλλά μένουμε λίγο, λόγω διαγραμματικής εικόνας. Είναι πολύ όμορφο το διάγραμμα και αν σπάσει τα 4,30 ευρώ μπορεί να μας δώσει τιμές γύρω από τα 4,70 ευρώ. Στα 4,28 ευρώ και στο +2,64%.

EPSILON NET: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή που πλέον ετοιμάζεται για split και η αποτίμηση είναι στα 193 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε πως το p/e για φέτος θα είναι υψηλό για τα δικά μας δεδομένα, γιατί ο κλάδος παίζει με υψηλό p/e. Το θέμα είναι πως μπορεί με τη ρευστότητά της να βελτιώσει την κερδοφορία της μέσω εξαγορών.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Δυνατή κίνηση σήμερα από Τζιρακιάν, Έλαστρον και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Σαφέστατα καλύτερη η εικόνα της Motor Oil στο ΧΑ από αυτή των ΕΛΠΕ. Η πρώτη δείχνει πως κοιτάζει υψηλότερα και επιβεβαίωσε πάλι τη στήριξη, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ξεσπάσει προς τα 15 ευρώ. Για το τρίτο τρίμηνο περιμένουμε δυνατά αποτελέσματα, λόγω τουρισμού και περιθωρίων. Η δεύτερη δείχνει αδυναμία να ξεπεράσει αντιστάσεις, ενώ θα λέγαμε πως έπρεπε να ήταν ήδη πάνω από τα 6-6,20 ευρώ. Αλλά αυτή είναι στα 5,70 ευρώ.

UNIBIOS: Ενθουσιασμός ξανά για τη μετοχή και στα 10 εκατ. ευρώ η αποτίμηση μετά το σημερινό +11,30% που έγινε με όγκο 309 χιλ. τεμάχια. Δεν τον λες και μικρό. Περιμένουμε το εξάμηνο.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Μοτοδυναμική και Autohellas ενισχύθηκαν σήμερα αλλά έχουμε την εντύπωση πως η καλή πορεία του τουρισμού και οι υψηλές τιμές ενοικίασης των αυτοκινήτων δεν έχει αποτυπωθεί στο ταμπλό.

CENTRIC: Καλή και η δική της αντίδραση. Στο +6,90% και στα 0,31 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Έβγαλε και αυτή αντίδραση αλλά τι να γράφουμε τώρα! Στα 3,6650 ευρώ και στα 221 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Μάλλον η σημερινή μέρα ήταν μέρα ανάπαυσης των «εχθροπραξιών»… Χαμηλός ο όγκος και άνοδος 0,23%. Μεγάλο έργο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε η εταιρεία με εκτίμηση στα 22-25 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης