Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικό το επενδυτικό ενδιαφέρον – Νέα, διστακτική, κίνηση προς τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικό το επενδυτικό ενδιαφέρον – Νέα, διστακτική, κίνηση προς τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ξανά με άνοδο, δίνοντας συνέχεια στην αντίδραση που ξεκίνησε χθες, μετά τη μεγάλη υποχώρηση της Δευτέρας. Η συνεδρίαση στο ΧΑ ξεκίνησε ανοδικά και το ζητούμενο βέβαια είναι να ξεπεράσει τις 900 μονάδες και να κρατήσει τα πρωινά κέρδη. Δείχνει πάλι όμως κάπως επιφυλακτικό το ξεκίνημα.

Ο τζίρος χαμηλός στα πρώτα λεπτά. Ξεχωρίζει η ΔΕΗ, η οποία μετά από 6 πτωτικές προσπαθεί να αντιδράσει. Καλή κίνηση και από Μυτιληναίο και Alpha Bank. Υποχωρεί η Jumbo μετά το χθεσινό της πέρασμα πάνω από τα 14 ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Cenergy, Κρι-Κρι, Πλαίσιο, μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Δημοσίευσε πριν λίγο εξάμηνο και οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 34,1% και στα 199,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν 24,2% ανερχόμενα στα 6,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,4 εκατ. ευρώ από 330 χιλ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν στα 39,2 εκατ. ευρώ, έναντι 58,4 εκατ. ευρώ και η μείωση οφείλεται στις αρνητικές κατά 15,7 εκατ. ευρώ λειτουργικές ταμειακές ροές, εξέλιξη που δεν είναι θετική.

Η πρώτη ανάγνωση δείχνει πως η εκτιμώμενη για το 2021 κερδοφορία θα είναι πολύ καλή αλλά σε σύγκριση με την αποτίμηση μας φαίνεται πως η αποτίμηση είναι γεμάτη. Η στήλη έχει τη μετοχή στις επιλογές της για φέτος με τιμή 3,48 ευρώ. Σήμερα ξεκίνησε στα 4,30 ευρώ με άνοδο 3,12%. Θεωρούμε επομένως, πολύ καλή την απόδοση και θα επανεξετάσουμε τη στάση μας.

ΔΕΗ: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα. Η αύξηση της ζήτησης αντιστάθμισε την απώλεια μεριδίου και τα αυξημένα κόστη από δικαιώματα εκπομπών ρύπου, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, υποστηρίζουν οι αναλυτές. Η τελική γραμμή θα εμφανίσει ζημία σύμφωνα με τους αναλυτές. Ανοδική αντίδραση από τη μετοχή μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

MERMEREN: Αύριο 23/9 θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 2,24 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 1,68 ευρώ ανά μετοχή.

EPSILON NET: Πολύ καλά τα αποτελέσματα εξαμήνου με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 3,8 εκατ. ευρώ από 932 χιλ. ευρώ και να παραμένει με οριακό αρνητικό δανεισμό. Από την άλλη η αποτίμηση των 174 εκατ. ευρώ μάλλον έχει ενσωματώσει αυτή τη βελτίωση της κερδοφορίας και οι επενδυτές πιθανότατα εστιάζουν στα κέρδη του 2022, όπου ίσως με αυτά να παίζει με χαμηλότερο p/e.

BYTE: Και εδώ η αποτίμηση μάλλον έχει ενσωματώσει τη βελτίωση της κερδοφορίας του εξαμήνου και της χρήσης. Με οριακό αρνητικό καθαρό δανεισμό και η συγκεκριμένη και κέρδη στο εξάμηνο 1,1 εκατ. ευρώ. Από τον ευρύτερο κλάδο, νομίζουμε ότι είναι από τις πιο φθηνές. Συγκριτικά πάντα και με βάση τα p/e που βλέπουμε σε άλλες.

FLEXOPACK: Για να δούμε τι θα κάνει σήμερα η μετοχή. Απογοητεύτηκαν κάποιοι επενδυτές από τη μείωση της κερδοφορίας. Αν είχε βγάλει ζημιές και ζητούσε διαγραφή χρέους θα την αγόραζαν σαν τρελοί. Βρε τι ζούμε!! Στα 7,30 ευρώ ο πρώτος αγοραστής εκεί που χθες υπήρχε πωλητής με «μηχανάκι» και έβαζε συνέχεια πωλήσεις.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Νέα ανοδική κίνηση με τη μετοχή να είναι στα 2,25 ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Περιμένουμε και εδώ τα αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται εξαιρετικά σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα του κλάδου. Η αποτίμηση στα 8,7 εκατ. ευρώ και η τιμή στα 2,87 ευρώ με άνοδο 1,41%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης