Football Talk

Άγιαξ: Ισοφάρισε την μεγαλύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα τον 21ο αιώνα! (video)

Άγιαξ: Ισοφάρισε την μεγαλύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα τον 21ο αιώνα! (video)

Εντυπωσιακός ήταν ο Άγιαξ στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Eredivisie απέναντι στην Καμπούρ, με το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ να πετυχαίνει εννέα γκολ (9-0), και να πανηγυρίζει μία τόσο ευρεία επικράτηση σε επίπεδο πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια!

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Άγιαξ την εντός έδρας αναμέτρησή του απέναντι στην Καμπούρ, για την 5η αγωνιστική της Eredivisie, με το σύνολο του Τεν Χαγκ να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα, να σκοράρει εννέα φορές (9-0), και να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του, για 4η φορά στα πέντε ματς που έχει κληθεί να δώσει!

Με το 9-0 που πέτυχε, ισοφάρισε την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του σε επίπεδο πρωταθλήματος, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, ενώ το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως το σκορ διαμορφώθηκε με οκτώ από τους 11 ποδοσφαιριστές του να βρίσκουν δίχτυα!


Η τελευταία φορά που ένα ανάλογο σκορ είχε κάνει την εμφάνισή του σε αναμέτρηση του Άγιαξ ήταν το Μάρτιο του 2001Είκοσι χρόνια πριν, ο Άγιαξ είχε επικρατήσει στο Άμστερνταμ Αρένα της Σπάρτα Ρότενταμ με 9-0, πράγμα που είχε συνοδευτεί από ένα σερί πέντε αήττητων αγώνων, με μία μόλις ισοπαλία να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς, όπως ακριβώς και φέτος!

Παρά ταύτα, ο Άγιαξ δεν κατέκτησε τότε το πρωτάθλημα, ούτε το Κύπελλο, με την τελευταία φορά που παρέμεινε άτιτλος επί ολλανδικού εδάφους να χρονολογείται πριν από μία πενταετία!

Μοιάζει με οιωνό ή με μία επίδειξη δύναμης μιας κυριαρχίας που διαγράφεται από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος; Σε κάθε περίπτωση, ο Άγιαξ είναι εντυπωσιακός, με τον Ολλανδό προπονητή του να βλέπει την ομάδα του να σκοράρει 6+ γκολ για 5η φορά στο τετραετές διάστημα παρουσίας του στην τεχνική της ηγεσία!


Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης