Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Συνάντηση εργασίας στο Νυμφαίο Φλώρινας για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη

ΝΔ: Συνάντηση εργασίας στο Νυμφαίο Φλώρινας  για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη

"H Νέα Δημοκρατία ξεκινάει μία σειρά από πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη", ανέφερε ο Γ. Στεργίου

Συνάντηση εργασίας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από τη Δυτική Μακεδονία, με θέμα την ανάπτυξη της περιοχής με βιώσιμο τρόπο χωρίς λιγνίτη, διεξήχθη στο Νυμφαίο Φλώρινας με πρωτοβουλία του Γραμματέα του κόμματος, Γ. Στεργίου.
Κατά τη συνάντηση εργασίας τονίστηκε ότι οι αυξανόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της επιβάρυνσης των διεθνών τιμών στην ενέργεια εξαιτίας του υψηλού κόστους των ρύπων, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της επιλογής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να πρωταγωνιστήσει η χώρα στη μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας και να αλλάξει ταυτόχρονα το παραγωγικό μοντέλο σε περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία που η οικονομία τους εξαρτάται από την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.
Επισημάνθηκε ότι όσα έχουν ήδη γίνει αλλά και όσα σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες για τη Δυτική Μακεδονία σε υποδομές, χρηματοδοτήσεις και ελκυστικά κίνητρα δημιουργούν το περιβάλλον για σημαντικές επενδύσεις με πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά και πως κοινή επιδίωξη είναι να γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή γρήγορα στηρίζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις και τους πολίτες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στεργίου: Να περάσουμε στη νέα εποχή χωρίς να μείνει κανείς πίσω

Μετά το τέλος της συνάντηση,  ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου δήλωσε ότι «από το Νυμφαίο Φλώρινας, έναν ορεινό παραδοσιακό οικισμό με έντονο συμβολισμό για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος, η Νέα Δημοκρατία ξεκινάει μία σειρά από πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη. Η αβεβαιότητα που δημιουργεί το καινούργιο είναι παροδική. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη μας από την περιοχή, εργάζονται προκειμένου να περάσουμε στη νέα εποχή χωρίς να μείνει κανείς πίσω».
ND1.JPG

Οι συμμετέχοντες

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τ. Υπουργός και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Γιώργος Αμανατίδης, Γιάννης Αντωνιάδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Στάθης Κωνσταντινίδης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Πίστη Κρυσταλλίδου, Γιάννης Μίσκας και Θανάσης Σταυρόπουλος και οι πρόεδροι των οργανώσεων ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης, ΔΕΕΠ Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης και ΔΕΕΠ Φλώρινας Θωμάς Θεοδώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης