Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης ζητούν 500.000 πολίτες

Ιταλία: Δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης ζητούν 500.000 πολίτες

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επιδιώκεται η νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση αλλά και η «χαλάρωση» των ποινών για τους διακινητές

Σχετικά Άρθρα
Μισό εκατομμύριο υπογραφές, με τις οποίες ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης, ισχυρίζονται ότι συγκέντρωσαν διάφορες οργανώσεις στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021.
Σύμφωνα με το κείμενο, το οποίο συνοδεύει την πρόταση για δημοψήφισμα, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επιδιώκεται η νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση αλλά και η «χαλάρωση» των ποινών για τους διακινητές.

Υποβολή αιτήματος

Οι ιταλικές οργανώσεις φέρεται να συγκέντρωσαν μόλις χθες τον αριθμό των 500.000 υπογραφών, οι οποίες απαιτούνται από τη νομοθεσία, προκειμένου να υποβληθεί επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Η Antonella Saldo, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Better Legal», διευκρίνισε ότι σχεδόν το 50% των υπογραφών προέρχεται από ανθρώπους ηλικίας έως 25 ετών.
Πάντως, η κυβέρνηση Draghi εμφανίζεται διχασμένη ως προς το ζήτημα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών ουσιών.
Από τη μία πλευρά, το Κίνημα 5 Αστέρων τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα υιοθετεί μια πιο συντηρητική προσέγγιση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης