Football Talk

Νόριτς: Το τραγικό ξεκίνημα στην Premier League «ξυπνάει μνήμες» από τους χειρότερους υποβιβασμούς ομάδων!

Νόριτς: Το τραγικό ξεκίνημα στην Premier League «ξυπνάει μνήμες» από τους χειρότερους υποβιβασμούς ομάδων!

Μπορεί η Νόριτς να επέστρεψε στην Premier League έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της, όμως το ξεκίνημά της επιτάσσει άμεσες αλλαγές, προκειμένου να αποφευχθεί… ό,τι έγινε στην σεζόν 2019-20. Τα «καναρίνια» μετρούν πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, και τα παραδείγματα των Ντέρμπι και Σάντερλαντ, είναι δυνατό είτε να τα «ταρακουνήσουν», είτε να τα συμπεριλάβουν στην αρνητική κατηγορία τους.

Σχετικά Άρθρα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έχει επισημοποιήσει την επιστροφή της ως στιγμής στην Premier League η Νόριτς, η οποία έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της, κέρδισε και πάλι την άνοδό της στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, δίχως όμως να οδεύει σε καλό δρόμο.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Χρήστου Τζόλη και του Δημήτρη Γιαννούλη, μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχει σκοράρει μόλις δύο φορές, αμφότερες με τον Τίμο Πούκι  και έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 14 φορές, πράγμα που μεταφράζεται σε σχεδόν τρία γκολ ανά παιχνίδι!

Η κατάσταση των «καναρινιών» κρίνεται ανησυχητική, τα 15 διαδοχικά ματς με ισάριθμες ήττες σε 1,5 χρόνο αποτελούν αρνητικά ρεκόρ, και ο Ντάνιελ Φάρκε οφείλει να λύσει τον «γρίφο» της νίκης προτού να είναι πολύ αργά…

Αν άλλωστε η προσπάθειά του δεν στεφθεί από επιτυχία, η Νόριτς θα επιστρέψει στην Championship, φέρνοντας στη μνήμη τα παραδείγματα των ομάδων που έχουν υποστεί τους χειρότερους υποβιβασμούς!

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Ντέρμπι και η Σάντερλαντ, και αμφότερες έχουν λάβει χώρα κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα.
fewest-points-won-in-a-premier-league-season-1024x576_-_Αντιγραφή.png

Αναλυτικότερα, η Ντέρμπι Κάουντι που κατέχει την πρωτιά στην εν λόγω λίστα, καθώς πριν από 14 χρόνια πέτυχε μόλις μία νίκη στην έκτη αγωνιστική, και έκτοτε ουδεμία άλλη, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί έχοντας συγκεντρώσει μόλις 11 βαθμούς!

Σκόραρε 20 φορές, όσες δηλαδή και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πέρυσι, με τον Μακ Γκόλντρικ να πετυχαίνει το 20ο της τέρμα στην τελευταία αγωνιστική, σώζοντας την ομάδα του από μία τραγική σεζόν στην πρώτη κατηγορία.

Ανάλογη ήταν η πορεία και της Σάντερλαντ, του γνώριμου από την θητεία του στον Ατρόμητο Άντονι Λε Ταλέκ, μία διετία νωρίτερα! Η «μισητή» αντίπαλος της Νιούκαστλ, συγκέντρωσε 15 βαθμούς, επικράτησε τρεις φορές και είχε διαφορά τερμάτων -43 γκολ, έχοντας βρει δίχτυα μόλις σε 26 περιπτώσεις, με τις 20 εξ΄ αυτών να επιτυγχάνονται μακριά από το «Στάδιο του Φωτός».

Δεν είναι όμως οι δύο αυτές ομάδες, ο λόγος που η Νόριτς οφείλει να ανασυγκροτηθεί. Στους χειρότερους υποβιβασμούς από το 2000 μετά συμπεριλαμβάνονται οι:

  • Χάντερσφιλντ, το 2018-19, με 16 βαθμούς
  • Άστον Βίλα, το 2015-16, με 17 βαθμούς
  • Νόριτς, το 2019-20 με 20 βαθμούς

Μπορεί λοιπόν η Νόριτς να συμπεριληφθεί ξανά στην εν λόγω κατηγορία όπως και πριν από μία διετία, ή ο φόβος της επανάληψης ενός τέτοιου είδους ρεκόρ, θα λειτουργήσει ευεργετικά για την… πιο ελληνική ομάδα της Αγγλίας; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης