Football Talk

Ιωνικός: «Έγραψε» ιστορία στη Νίκαια και συνεχίζει με το ίδιο μοτίβο για την… παραμονή! (video)

Ιωνικός: «Έγραψε» ιστορία στη Νίκαια και συνεχίζει με το ίδιο μοτίβο για την… παραμονή! (video)
Οι φίλοι του Ιωνικού περίμεναν πολλά χρόνια για αυτή την στιγμή. Για την επιστροφή της ομάδας τους στην μεγάλη κατηγορία, και για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους στην Super League. Και τα δύο έγιναν πράξη, 15 χρόνια μετά, με τους Νικαιώτες να συνδυάζουν την πολυπόθητη επιστροφή με ένα απρόσμενο τρίποντο. Το μέγεθος του Άρη άλλωστε το καθιστά ακόμη μεγαλύτερο.

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ιωνικός βρέθηκε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το τελευταίο ματς που έδωσε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον Μάιο του 2006, και από την τελευταία νίκη που πανηγύρισε απέναντι σε μία εκ των ομάδων που τότε απάρτιζαν την κορυφαία κατηγορία στην Ελλάδα.

Ήταν άλλωστε Φεβρουάριος του 2006, όταν ο Ιωνικός επικρατούσε με 3-2 του Ακράτητου στη Νίκαια. Κανένας δεν ήξερε τότε ότι αυτή η νίκη θα «χρειαστεί» 15 χρόνια για να επαναληφθεί. Και όμως

Η ομάδα υποβιβάστηκε, ο Ιωνικός περιπλανήθηκε σε μικρότερες κατηγορίες, βιώνοντας πρωτόγνωρες για αυτόν καταστάσεις, και όταν γαλουχήθηκε όπως έπρεπε, πραγματοποίησε το επόμενο βήμα.

Ή μάλλον, για την ακρίβεια, έκανε ένα άλμα. Κέρδισε την άνοδό του, στηρίχθηκε σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και επέστρεψε σε μία κατηγορία που τόσο του έλειψε. Στην  Super League.

Οι μεταγραφικές του κινήσεις κατά την περίοδο του καλοκαιριού φάνταζαν προσεκτικές. Δεν προέβη σε υπερβάσεις, αλλά αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια παραμονής του στην μεγάλη κατηγορία σε έμπειρους παίκτες, με αρκετές παραστάσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συμφώνησε με τον Τσιγκρίνσκι που μέχρι πρότινος αποτελούσε βασικό μέλος στις τάξεις της ΑΕΚ, τον Κάνιας, που αγωνίστηκε για μία τριετία, με απόλυτη επιτυχία στον ΠΑΟΚ, τον Ρομαό που διακρίνεται για την σκληρότητα που διακατέχει το παιχνίδι του, και τον Τουράμ με μεγάλη θητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τα περάσματά του από την Λαμία και τον Απόλλων Σμύρνης.

Κάπως έτσι ο Ιωνικός απέκτησε ένα διαφορετικό «μέταλλο». Ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού, που το δίχως άλλο θα τον μετέτρεπε σε ανταγωνιστικό κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος.

Έτσι και έγινεΗττήθηκε στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ με 3-0 (απέναντι στην οποία είχε κάνει το 2005 και το τελευταίο του διπλό στην πρώτη κατηγορία με 1-0), ενώ είχε τις ευκαιρίες του, αλλά μία εβδομάδα μετά ήταν πιο έτοιμος από ποτέ. Αντιμετώπισε τον Άρη, δεν παρουσιάστηκε διόλου φοβισμένος, επικράτησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Άουσμαν στο 85ο λεπτό και πανηγύρισε μία σπουδαία επικράτηση, που αυξάνει το μέγεθός της, αναλογικά με την δυναμική της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις αυτοί βαθμοί χάρισαν απλόχερα ενθουσιασμό στη Νίκαια και τους φίλους της ομάδας. Απόλυτα δικαιολογημένο. Ο Ιωνικός κέρδισε ξανά μετά από 15 χρόνια στο «σπίτι» του και ατενίζει την… παραμονή, που δεδομένα αποτελεί το βασικό μέλημά του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης