Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες αυξήσεις στην παγκόσμια αγορά ακινήτων - Μεγαλύτερη η άνοδος στις ανεπτυγμένες οικονομίες

Ραγδαίες αυξήσεις στην παγκόσμια αγορά ακινήτων - Μεγαλύτερη η άνοδος στις ανεπτυγμένες οικονομίες

«Φωτιά» στην αγορά κατοικιών παγκοσμίως

Οι τιμές των κατοικιών αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2005, καθώς τα χαμηλά επιτόκια, η έλλειψη στέγης και οι υψηλές αποταμιεύσεις συνεχίζουν να στηρίζουν την αγορά.

Η μέση τιμή σε 55 χώρες αυξήθηκε κατά 9,2% τους δώδεκα μήνες ως τον Ιούνιο, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Knight Frank. Πρόκειται για την ταχύτερη άνοδο από το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2005.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι τιμές είχαν ενισχυθεί κατά 4,3%.
Συνολικά, μία στις τρεις χώρες κατέγραψε διψήφια άνοδο τιμών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Γερμανίας. Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Τουρκία και ο Καναδάς κατέγραψαν ονομαστική αύξηση πάνω από 16%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Knight Frank.
«Η εκρητική άνοδος στην αγορά των κατοικιών που έφερε η πανδημία συνεχίζεται», δήλωσε η Κέιτ Έβερετ Άλεν της Knight Frank.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «είναι κάτι που αφορά σε μεγάλο βαθμό τις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπου τα μέτρα στήριξης έχουν προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και επέτρεψαν τη συσσώρευση σημαντικών αποταμιεύσεων», πρόσθεσε.
Η μέση αύξηση των τιμών των κατοικιών ήταν υπερδιπλάσια στις ανεπτυγμένες οικονομίες από ό,τι στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με τη Knight Frank. Η Ινδία και η Ισπανία ήταν οι μόνες χώρες που κατέγραψαν πτώση.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης