Football Talk

Ολυμπιακός: Αυτές οι νίκες είναι οι πιο σημαντικές

Ολυμπιακός: Αυτές οι νίκες είναι οι πιο σημαντικές
Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν βραδιές που παίρνεις περισσότερα από όσα δικαιούσαι και αυτές είναι που στο τέλος κάνουν την διαφορά.  
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Το χθεσινό ματς κόντρα στην Ανβέρπ ήταν το πρώτο must win της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Για έναν σωρό λόγους και με όσα είχαν προηγηθεί στον Πειραιά δεν ήθελαν καν να σκέφτονται το στραβοπάτημα στο πρώτο ματς της φάσης των ομίλων μέσα στο γήπεδο τους και απέναντι στην θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ. Θεωρητικά, γιατί όπως είδαμε τους Βέλγους είναι απίθανο να γίνουν… σάκος του μποξ για τους υπόλοιπους.

Από κει και πέρα είναι κοινώς αποδεκτό πως οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται χρόνο, δέσιμο, χημεία. Πέρσι τέτοια εποχή, από τους τέσσερις που ξεκίνησαν στην άμυνα συν τον τερματοφύλακα πέντε, μόνο ο Σισέ βρισκόταν στην ομάδα, ο οποίος μάλιστα πέρασε το δεύτερο μισό της σεζόν δανεικός στην Σεντ Ετιέν. Οι δύο εξτρέμ επίσης νεοφερμένοι. Αγκιμπού Καμαρά και Χένρι Ονιεκούρου ακόμα μαθαίνουν το παιχνίδι των συμπαικτών τους και τα «θέλω» του προπονητή τους.

Είναι απολύτως λογικό πως στο ξεκίνημα το βάρος θα το σηκώσουν οι… παλιοί. Ο Μαντί Καμαρά επιβεβαίωσε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και πόσο έλειψε από το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Γιουσεφ Ελ Αραμπί πως είναι επιθετικός σπουδαίας κλάσης, από τους κορυφαίους που έχουν έρθει στα μέρη μας. Αν προσθέσετε και το μέταλλο που έχει δώσει ο Πέδρο Μαρτίνς, στην τέταρτη του πια σεζόν στην ομάδα,  έχετε τα βασικά συστατικά που έδωσαν στον Ολυμπιακό τη νίκη. Μια νίκη με τεράστια αξία που σε συνδυασμό με την ισοπαλία στη Φρανκφούρτη τον φέρνουν με το… καλημέρα μόνο πρώτο στην κορυφή του ομίλου.

Συνήθως στο ποδόσφαιρο όταν είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο κερδίζεις. Εκεί που ξεχωρίζει η μεγάλη ομάδα, εκεί που πραγματικά κάνεις την διαφορά είναι όταν τα καταφέρνεις και στα μέτρια ή και άσχημα σου βράδια. Ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς που λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς με τους Βέλγους παραδέχθηκε πως «μάλλον θα ήταν πιο δίκαιο να μην χάσει κανείς» αντιλαμβάνεται πλήρως πως αν αυτή την εποχή αυτό που μετράει είναι το αποτελέσματα. Εξάλλου, αν και τώρα που ο Ολυμπιακός δεν… πετάει, κερδίζει, τότε τι θα συμβεί όταν «δέσει» το σύνολο που έχει στα χέρια του.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης