Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναγνωριστικές κινήσεις με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναγνωριστικές κινήσεις με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό προς οριακά πτωτικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Σταθεροποιητικά και η δική μας αγορά στα πρώτα λεπτά με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις εταιρείες που δημοσιεύουν αποτελέσματα. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ξεχωρίζει από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Οι τράπεζες είναι κάπως αδιάφορες και πάλι με τα βλέμματα να είναι στην Πειραιώς λόγω της εξόδου επενδυτή, όπου όμως οι αγοραστές, απορρόφησαν τη μεγάλη προσφορά με ευκολία. Σε λίγες μετοχές της περιφέρειας παρατηρούνται επίσης ανοδικές διαθέσεις.

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Τι απαξίωση και αυτή! Ελάχιστα συμβόλαια διακινούνται. Λίγο πριν το άνοιγμα του ΧΑ είχαν γίνει 10 ΣΜΕ στον FTSE 25 στη σειρά Οκτωβρίου, κανένα στο Σεπτέμβρη και 10 ΣΜΕ στην Alpha Bank. Είχαν επίσης γίνει και 100 ΣΜΕ στην Ελλάκτωρ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σήμερα μετά ο κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα εξαμήνου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για πωλήσεις στο εξάμηνο 1,27 δισ. ευρώ ενισχυμένες κατά 27% και προσαρμοσμένα EBITDA 84 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 27%. Αναμένεται επίσης μεγάλο κέρδος από την αποτίμηση των μετάλλων λόγω της ανόδου των τιμών. Η μετοχή άνοιξε με καλές διαθέσεις και επιτέλους πέρασε πάλι πάνω από τα 2 ευρώ. Ο όγκος υψηλός αφού σε 7 λεπτά έχουν γίνει 135 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΘ: Καθαρά κέρδη 8,1 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο με EBITDA 15,3 εκατ. ευρώ και αισιοδοξία από τη διοίκηση για το δεύτερο εξάμηνο. Στην τελική φάση της επιλογής του αναδόχου η επέκταση του έκτου προβλήτα. Πρώτη φορά έχει ενοποιημένα αποτελέσματα ο ΟΛΘ. Στο περσινό εξάμηνο είχε κέρδη 7,8 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Ίσως θα πρέπει να δώσει η διοίκηση κάποιες πληροφορίες αναφορικά με όσα έχουν ειπωθεί τελευταία για την αύξηση του ρεύματος και τις εκπτώσεις


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Οι αποτιμήσεις δίνουν υψηλά p/e στο ταμπλό του ΧΑ, αλλά παρατηρούμε πως κάποιες εξαγορές που γίνονται, το τίμημα δίνει χαμηλό p/e. Έτσι για να το έχουμε και αυτό στη σκέψη μας.

ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ: Μετά από ενάμιση χρόνο απάντηση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε έγγραφη διαμαρτυρία επενδυτή για φαινόμενα χειραγώγησης σε μετοχή. Βλέπουμε επίσης στις ανακοινώσεις της Επιτροπής, επιβολή προστίμων σε χρηματιστηριακές για παράδειγμα, χωρίς να αναγράφεται ο ακριβής λόγος. Θα θέλαμε να μαθαίναμε ποια περίοδο αφορούν τα πρόστιμα και τι ακριβώς έκανε ο παραβάτης. Κάποτε υπήρχαν κάποιες ανακοινώσεις πιο αναλυτικές. Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε και στην διατύπωση για ανάκληση τμήματος της άδειας χρηματιστηριακής, όπου έτσι όπως γράφτηκε στο δελτίο τύπου ήταν λες και ανακλήθηκε όλη η άδεια και έκλεισε η χρηματιστηριακή. Να τα προσέχουν λίγο αυτά οι αρμόδιοι.

ΙΝΚΑΤ: Πάνω από τα 2,50 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα και με την αποτίμηση στα 122 εκατ. ευρώ.

PREMIA: Με μικρό όγκο στο +4,58% και στα 1,60 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Τα πρόσφατα υψηλά της φαίνεται πως έχει βάλει στόχο, αφού οι επενδυτές αντιλαμβάνονται σιγά-σιγά πως ο κλάδος συνολικά θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Στα 2,24 ευρώ και στο +3,23%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δείχνει πως οι πωλήσεις μάλλον τελείωσαν. Η διόρθωση από τα υψηλά ήταν καλή και κάτω από τα 7,80 ευρώ φαίνεται πως βρίσκονται πρόθυμοι αγοραστές. Με μονοψήφιο p/e με βάση τα κέρδη μόνο του πρώτου εξαμήνου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στα 2,03 ευρώ και στο +1,50%. Πουλούσαν στα 1,70 ευρώ πριν λίγο καιρό λες και δεν υπήρχε αύριο. Με τα ναύλα εκεί που είναι, δηλαδή στα ύψη. Τώρα την κυνηγάνε πάνω από τα 2 ευρώ.

EPSILON NET: Στα 13 ευρώ η μετοχή με την αποτίμηση στα 174 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ανοδικά και αυτή με την αποτίμηση στα 178 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης