Sports Βusiness

Νιου Γιορκ Γιάνκις: Εμφάνισαν μειωμένα έσοδα κατά 300 εκατομμύρια δολάρια λόγω κορωνοϊού

Νιου Γιορκ Γιάνκις: Εμφάνισαν μειωμένα έσοδα κατά 300 εκατομμύρια δολάρια λόγω κορωνοϊού

Μεγάλο οικονομικό πλήγμα οι ακυρώσεις εισιτηρίων για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του μπέιζμπολ.

Σχετικά Άρθρα

Η οικονομική ζημιά που άφησε ως κατάλοιπο η φονική πανδημία του κορωνοϊού στο χώρο του αθλητισμού δεν αποτελεί μυστικό, όμως το μέγεθος αυτής μπορεί να γίνει ευκολότερα αντιληπτό μελετώντας το… πόθεν έσχες του δεύτερου πολυτιμότερου franchise του πλανήτη. Οι Νιου Γιορκ Γιάνκις -με αξία που φτάνει τα 5.25 δισεκατομμύρια δολάρια- γνωστοποίησαν πως στο διάστημα του covid-19, τα έσοδα τους ήταν μειωμένα κατά 300 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Γιάνκις, με 27 κατακτήσεις MLB, είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στο μπέιζμπολ και παρά την τεράστια ιστορία τους, αλλά και το μοναδικό προνόμιο που τους παρέχει η πλουσιοπάροχη αγορά της Νέας Υόρκης, δεν μπόρεσαν να αποτελέσουν την εξαίρεση στα νέα οικονομικά δεδομένα που όρισε ο κορωνοϊός.

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχτηκαν μέσω των ακυρώσεων που αφορούσαν είτε εισιτήρια, είτε κρατήσεις στις σουίτες του Yankee Stadium, αφού η πολιτική τους περιλαμβάνει πλήρη επιστροφή χρημάτων για τέτοιες περιπτώσεις. Το 2019, τα κέρδη των Νεοϋορκέζων που προήλθαν μέσω του γηπέδου τους έφτασαν τα 321.4 εκατομμύρια δολάρια, όμως, το αντίστοιχο ποσό για την περασμένη σεζόν ήταν κατά 94 εκατομμύρια μειωμένο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι συνολικές απώλειες του MLB άγγιξαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν και άλλοι οργανισμοί αμερικανικών πρωταθλημάτων που επέλεξαν να επιστρέψουν μέρος, ή ολόκληρο το ποσό, που αφορούσε κρατήσεις εισιτηρίων. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι αυτά των Νιου Γιορκ Τζετς, Μπάλτιμορ Ρέιβενς, Ιντιανάπολις Κολτς, Σιάτλ Σίχοκς και Τενεσί Τάιτανς του NFL, αλλά και των Ντιτρόιτ Πίστονς, Ουάσιγκτον Ουίζαρντς και Φιλαδέλφεια 76ερς από το NBA.


Πάνος Σταμούλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης