Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street - Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street - Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Οριακές μεταβολές στη Wall με Nasdaq και S&P σε νέα ρεκόρ

Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα 30/8 οι βασικοί δείκτες της Wall Street και ενισχύονται σε νέα ιστορικά υψηλά στον απόηχο του μηνύματος του προέδρου της Federal Reserve, J. Powell στο συμπόσιο του Jackson Hole ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα βιαστεί να αποσύρει τα μέτρα τόνωσης που δρομολόγησε για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δεν έδωσε πάντως ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πώς θα κινηθεί η Fed για τη μείωση των αγορών.
Εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός για την πορεία του πληθωρισμού, σημειώνοντας ότι αρκετοί παράγοντες δείχνουν ότι η πρόσφατη έξαρση των τιμών θα είναι προσωρινή.
Με τον πρόεδρος της Fed να παραμένει ασαφής όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των αγορών στα ομόλογα, οι περισσότεροι επενδυτές εκτιμούν πλέον ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο αλλά θα περιμένει λίγο ακόμα για να δει πώς θα κινηθεί η οικονομία με το άνοιγμα των σχολείων.

Στη Wall Street, οι S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη συνεδρίαση.
Ειδικότερα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,43% στις 4.528 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,90% στις 15.265 μονάδες, ενώ o Dow Jones υποχώρησε 0,16% ή 55 μονάδες στις 35.399.
Οι επενδυτές περιμένουν σημαντικά οικονομικά στοιχεία αργότερα αυτή την εβδομάδα, με την σημαντικότερη την Παρασκευή, όταν θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας και τον δείκτη ανεργίας.

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των ανακοινώσεων από το ετήσιο συμπόσιο της Federal Reserve την Παρασκευή το οποίο καθησύχασε τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα βιαστεί να αποσύρει την στήριξη της προς την αμερικανική οικονομία.
Ο γερμανικός DAX σημείωσε μικρά κέρδη 0,2% στις 15.887,31 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,1% στις 6.687,30 μονάδες.
Η βρετανική αγορά παρέμεινε κλειστή σήμερα λόγω αργίας.
Στο ταμπλό, οι μετοχές της ενέργειας σημειώνουν άνοδο 0,2%, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν από τα υψηλά τριών εβδομάδων, λόγω του τυφώνα Άιντα.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να λάβουν υπόψη τους ευνοϊκότερους όρους χρηματοδότησης στην Ευρωζώνη όταν θα κληθούν να αποφασίσουν για τον ρυθμό των αγορών ομολόγων την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Francois Villeroy de Galhau, υπονοώντας επί της ουσίας ότι υπάρχει πιθανότητα επιβράδυνσης του προγράμματος PEPP.
Οποιεσδήποτε αλλαγές στο πρόγραμμα που ονομάζεται PEPP δεν θα ισοδυναμούσαν με αυτές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve των ΗΠΑ, Jerome Powell την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Villeroy, ο οποίος είναι επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας.
Ωστόσο, η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι συνεπής με την αρχή που την οδήγησε στην αγορά περιουσιακών στοιχείων με σημαντικά υψηλότερο ρυθμό από τον Μάρτιο για να διασφαλίσει ότι οι συνθήκες υποστήριξαν την ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ.

Κατέβασε ταχύτητα το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

Καθοδικά κινήθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, με την κίνηση να είναι μεγαλύερη από την αναμενόμενη, μετά το υψηλό ρεκόρ του Ιουλίου.
Οπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε κατέβασε ταχύτητα στις 117,5 μονάδες τον Αύγουστο, από το ιστορικό υψηλό των 119,0 του Ιουλίου.
Η αισιοδοξία υποχώρησε σε όλους τους μεγάλους τομείς: Στη βιομηχανία έφτασε στις 13,7 μονάδες από 14,5, στις υπηρεσίες στις 16,8 από 18,9 και μεταξύ των καταναλωτών στις -5,3 από -4,4.
Η Γαλλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στο οικονομικό κλίμα φτάνοντας στις 4,5 μονάδες -ακολούθησε η Ολλανδία.
Αδύναμες ήταν και η Ιταλία και η Ισπανία.
Το κλίμα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, τη Γερμανία, υποχώρησε ελαφρώς, κατά 0,3 μονάδες.

Στο 3,9% «τσίμπησε» ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Αύγουστο

Κατά 3,9% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Το αποτέλεσμα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες και ήταν υψηλότερο από τον Ιούλιο, όταν είχε φτάσει στο 3,8%, που ήταν και το πιο υψηλό των τελευταίων 28 ετών.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές ήταν αμετάβλητες.
Εν τω μεταξύ, ο εναρμονισμένος δείκτης -για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη- ανήλθε στο 3,4% σε ετήσια βάση -στο πιο υψηλό από το 2008- και ενισχύθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία.
Τα τελικά στοιχεία πληθωρισμού για τον Αύγουστο θα ανακοινωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία ενισχύονται με τον πιο γρήγορο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας, λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας, γεγονός που τροφοδοτεί τον πληθωρισμό σε ολόκληρη την περιοχή.

Άνοδος στην Ασία

Άνοδο κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο της ομιλίας του Jerome Powell στο Jackson Hole.
Κέρδη +0,66% σημείωσε ο Αsia Dow στις 3.889 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο +0,56% στις 27.789 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη +0,54% στις 25.539 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο +0,2% στις 3.528 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε άνοδο +1,16% στις 56.771μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης