eSports & Games

League of Legends: Στη Βόρεια Αμερική το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022

League of Legends: Στη Βόρεια Αμερική το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022
Από την εποχή του... «FORG1VEN» είχαν να φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ ένα τόσο μεγάλο event του League of Legends.
Σχετικά Άρθρα

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, το πιο δημοφιλές τουρνουά των eSports αναμένεται να επιστρέψει στην τεράστια αγορά της Βορείου Αμερικής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τράβις Γκάφορντ ο επίτροπος του LCS, Κρις Γκρίλεϊ, επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν το League of Legends World Championship του 2022.

Η εταιρεία παραγωγής, Riot Games, ήθελε να δώσει εδώ και καιρό στη Βόρεια Αμερική ένα μεγάλο event, όπως η τελική φάση της φετινής διοργάνωσης. Ωστόσο, η Κίνα ήταν αυτή που χρίστηκε αρχικά ως ο οικοδεσπότης του Παγκοσμίου του 2021, όμως οι επιπλοκές που δημιούργησε ο κορωνοϊός, ανάγκασαν τους διοργανωτές να επιλέξουν τελικά την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως την τελευταία φορά που οι ΗΠΑ φιλοξένησαν ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του LOL ήταν το 2016 (Σαν Φρανσίσκο, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες), με τον Έλληνα, Κωνσταντίνο «FORG1VEN» Τζωρτζίου και την H2K να φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το συνολικό prize pool είχε ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια δολάρια με τους πρωταθλητές, SK Telecom T1, να κερδίζουν το 40% (2.028.000 δολάρια).

Η εταιρεία παραγωγής δεν έχει αποκαλύψει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το τουρνουά του 2022, όπως οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Οι αμερικανικοί οργανισμοί βρίσκονται σε χρόνια καθίζηση και παρά τα αστρονομικά budgets τους δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές ομάδες στις διεθνής διοργανώσεις. Παρ’ όλα αυτά, η αγορά των ΗΠΑ συνεχίζει να αποτελεί έναν τρομερά εμπορικό προορισμό που πιθανότατα επηρέασε και την επιλογή της Riot Games.

Πάνος Σταμούλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης