Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μη πειστική αναλαμπή σε τράπεζες και FTSE 25, μετά την συσσώρευση διαρκείας, ώθησε το ΧΑ +1,62% στις 897 μον.

Μη πειστική αναλαμπή σε τράπεζες και FTSE 25, μετά την συσσώρευση διαρκείας, ώθησε το ΧΑ +1,62% στις 897 μον.

Μετά την πρόσφατη διόρθωση, λελογισμένη ανοδική κίνηση σε τράπεζες και FTSE 25 αλλά με χαμηλό τζίρο

Σχετικά Άρθρα

(upd12) Με τον FTSE 25 κυρίως και δευτερευόντως τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της λελογισμένης ανοδικής κίνησης, το ελληνικό χρηματιστήριο βρέθηκε πέριξ των 897 μονάδων, με την αναλαμπή μετά τη συσσώρευση διαρκείας να μην πείθει καθώς τα ποιοτικά στοιχεία, ήτοι οι χαμηλές συναλλαγές και ο ισχνός τζίρος, να υστερούν.
Αναλυτικά, στις τράπεζες, ξεχώρισαν με κέρδη η Alpha bank +2,9% και η Εθνική +2,6% με την μεταξύ τους κεφαλαιοποίηση να έχει διαφορά 500 εκατ υπέρ της Alpha bank στα 2,64 δισ
Στον FTSE 25 οι μετοχές που ξεχώρισαν ήταν οι ΕΛΧΑ +4,14%, ΔΕΗ +4,18% και Βιοχάλκο +3,49%.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 897 μονάδες με τις 900 μονάδες να είναι εκ νέου η ισχυρή αντίσταση.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 540 μονάδες με την πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 550 μονάδες.
Δεδομένων των οικονομικών επιδόσεων στη χώρα, αλλά και της μεγάλης εξάρτησης της οικονομίας από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, το ΧΑ δείχνει να είναι καταδικασμένο στον βούρκο της στασιμότητας, με την επενδυτική ορατότητα να είναι περιορισμένη και γενικώς να αποτελεί μια αδιάφορη αγορά.
Επίσης, οι πρόσφατες πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει ένα νέο κακό κλίμα για την κυβέρνηση η οποία, πλέον, έχει να αντιμετωπίσει την ολοένα αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοιού αλλά και την επιβολή νέων προνομίων για τους εμβολιασμένους, μία συζήτηση που έρχεται δειλά και θα αφορά και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη έως στο +0,80% και τον Τραπεζικό Δείκτη έως το +1,6%.
Σταδιακά όμως τα κέρδη διευρύνθηκαν, φτάνοντας έως και το +1,80% και τις 899 μονάδες.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +1,62% στις 897 μονάδες έχοντας υψηλό στις 899,00 μονάδες και χαμηλό 886,69 μονάδες.
Ο τζίρος και όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και έχει επικεντρωθεί στα τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 38,8 εκατ. ευρώ, ο όγκος 21,4 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 8,2 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες και με την Alpha bank που έχει τον μεγαλύτερο όγκο να έχει διακινήσει 2,7 εκατ μετοχές.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 897 μονάδες με πρώτη στήριξη τις 850 μονάδες ενώ χωρίς καταλύτη ορατές είναι ακόμη και οι 800 μονάδες προσεχώς...
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 900 μονάδες και ακολουθούν οι 910 και οι 920 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 539 μονάδες, με ισχυρή την στήριξη των 500 μονάδων.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 550 μονάδες και ακολουθούν οι 575 και οι 600 μονάδες.

FTSE Russell: Αναβάθμιση για Πειραιώς, Epsilon Net, Entersoft

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις αλλά με μία αναβάθμιση για την Τράπεζα Πειραιώς και είσοδο εταιρειών πληροφορικής στους δείκτες FTSE περιλαμβάνει η τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του οίκου FTSE Russell.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 17ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο οίκος, στον FTSE All World και στον FTSE Global Emerging Europe Mid Cap από τον Small Cap εισέρχεται η Τράπεζα Πειραιώς.
Παράλληλα δύο μετοχές του κλάδου της πληροφορικής που έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες μπαίνουν σε δείκτες του οίκο.
Πιο αναλυτικά, στον FTSE Total Cap και Micro Cap εισέρχεται η Epsilon Net και η Entersoft.
Από τον ίδιο δείκτη διαγράφονται Κρι-Κρι, Τράπεζα Αττικής, MIG και Πλαστικά Θράκης.

Οι κατασκευαστικές εταιρίες ετοιμάζονται για τα μεγάλα έργα

Για τα καλά φαίνεται πως έχουν «ζεσταθεί» οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών με τους επενδυτές να «ποντάρουν» σε μεγάλες υπεραξίες από τα έργα που θα γίνουν στην Ελλάδα και διεκδικούν οι εισηγμένες.
Την παράσταση έχει κλέψει το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Ιντρακόμ Κατασκευές καταγράφοντας άνοδο 75% από την αρχή του έτους με την εταιρεία να διεκδικεί μέρος από τα μεγάλα έργα που θα γίνουν, αλλά και να έχει ανακοινώσει ήδη αναλήψεις άλλων.
Η Ελλάκτωρ μετά την αύξηση κεφαλαίου φαίνεται πως η μετοχή έχει βελτιώσει τη χρηματιστηριακή της συμπεριφορά, ίσως και λόγω των αγορών που έχουν κάνει το προηγούμενο διάστημα οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμένάκης, οι οποίοι έχουν ανεβάσει το ποσοστό τους κοντά στο 30%.
Η μετοχή είναι στα 1,50 ευρώ που σημαίνει πως όσοι είχαν μετοχές και μπήκαν στην αύξηση κεφαλαίου, έχουν πάρει πίσω το ποσό του δικαιώματος που αποκόπηκε και έχουν σημαντικό κέρδος στις νέες μετοχές, οι οποίες διατέθηκαν προς 0,90 ευρώ.
Έργα διεκδικεί και η Μυτιληναίος με τη μετοχή να στέκεται με αξιοπρέπεια κοντά στα ιστορικά υψηλά και με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης να έχει ένα πολύ χαμηλό εκτιμώμενο p/e.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δείχνει πως συσσωρεύει τους τελευταίους μήνες λίγο πάνω από τα 9 ευρώ και κάπως μακριά από τα πακέτα που έγιναν στη μετοχή λόγω της αποχώρησης των Ολλανδών.
Όμως και αυτός ο τίτλος βρίσκεται σε υψηλά περίπου 13 ετών, έχοντας κάνει ένα μεγάλο ράλι τα προηγούμενα έτη.
Εκπληκτικό είναι το ράλι της Άβαξ μέσα στη χρονιά (+65%) με την εταιρεία να έχει πάρει ήδη το μεγάλο έργο του Μετρό και να διεκδικεί και τα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν.
Ακόμα και οι μικρότερες εταιρείες φαίνεται πως τραβούν τα επενδυτικά βλέμματα όπως για παράδειγμα η Δομική Κρήτης, η οποία ενισχύεται κατά 87%, λόγω του εξαιρετικού ισολογισμού για το 2020 που δημοσίευσε.
Η ΕΚΤΕΡ έχει μικρότερη άνοδο (30%).

Σταθεροποίηση στην ελληνική αγορά ομολόγων

Σταθεροποίηση καταγράφεται και σήμερα 23/8 στην ελληνική αγορά ομολόγων όπως και στα υπόλοιπα ομόλογα στην Ευρωζώνη καθώς η ανησυχία των επενδυτών από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα έχει ως αποτέλεσμα να στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων.
Επίσης, ο αυξανόμενος πληθωρισμός προκαλεί φόβους ότι οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα αρχίσουν να περιορίζουν τις πολιτικές τους για την εύκολη ρευστότητα και αυτό επιβεβαιώθηκε από την δημοσίευση των πρακτικών της FED τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ίσως αρχίσει να αποσύρει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων πριν το τέλος του έτους υπό την προϋπόθεση ότι η πορεία της οικονομίας θα εξελιχθεί όπως αναμένεται.
Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σταθερή μέχρι στιγμής, η οποία αναφέρει σε κάθε ευκαιρία ότι επί του παρόντος δεν προτίθεται να μειώσει τον μηνιαίο ρυθμό της αγοράς ομολόγων, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να τις προσπάθειές της για να παραμείνει ο πληθωρισμός σε ενεργοποίηση.
Ειδικότερα, το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο 0,55% όπως και το ιταλικό 10ετές στο 0,55% και με το μεταξύ τους spread στις -0 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, στις 72 μονάδες ή 0,72% ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 1030 μονάδες βάσης.

Η αύξηση των μικρομετόχων στις τράπεζες στο 20% από 10%, θα είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης η οποία θα σφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα

Τα ποσοστά των μικρομετόχων στις τράπεζες έχουν περιοριστεί κατά μέσο όρο στο 10% με 12% όταν το 2006 ή 2007 π.χ. οι μικρομέτοχοι κατείχαν το 35% με 40% των μετοχών των μεγάλων τραπεζών.
Η συμμετοχή των μικρομετόχων στις τράπεζες πέραν των τεχνικών ζητημάτων, αυξάνουν το free float και την εμπορευσιμότητα μιας μετοχής, αποτελεί και ένα ποιοτικό δείκτη που μας δείχνει τον πλούτο που υπάρχει στην κοινωνία.
Για να μπορούν οι μικρομέτοχοι να αγοράζουν μετοχές, σημαίνει ότι έχουν διαθέσιμο εισόδημα και επίσης σημαίνει ότι κυκλοφορεί χρήμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να προσελκύσει μικρομετόχους στις τράπεζες δίνοντας εντολή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι βασικός μέτοχος των τραπεζών με 40,3% στην Εθνική τράπεζα, 27% στην Πειραιώς, 9% στην Alpha bank και 1,34% στην Eurobank, να διαθέσει μέρος αυτών των μετοχών στους μικρομετόχους.
Θα μπορούσε να διατεθεί το 10% της Εθνικής σε μικρομετόχους, το 5% ή 10% της Πειραιώς, το 4% της Alpha bank ή σε κάποια παραπλήσια ποσοστά.
Θα μπορούσε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών που έχουν υποστηρίξει τις τράπεζες στην προσπάθεια εξυγίανσης τους να διαμορφώσουν το πλαίσιο ώστε οι μικρομέτοχοι να αγοράσουν μέσω placement μετοχές των τραπεζών.
Θα είναι και μια ένδειξη ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, οπότε μπορούν οι μικρομέτοχοι να τις εμπιστευτούν ξανά.
Θα είναι και μια επιτυχία της κυβέρνησης η οποία θα σφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα των ελληνικών τραπεζών, μετά από 10 χρόνια αναξιοπιστίας, με ψήφο εμπιστοσύνης και από τους μικρομετόχους.
Οι ξένοι θεσμικοί θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μετοχές ελληνικών τραπεζών μέσω των placement αλλά θα πρέπει να δοθεί και η ευκαιρία στους μικρομετόχους να στηρίξουν τις τράπεζες.
Εμπειρικά όπου υπάρχει αυξημένο ποσοστό μικρομετόχων η προσδοκία για χρηματιστηριακά κέρδη αυξάνεται.

Πως θα ανακάμψει χρηματιστηριακά η Εθνική τράπεζα;

Η Εθνική τράπεζα, παρ΄ ότι πέρασε τα stress tests, όχι όμως και με την καλύτερη βαθμολογία και εμφανίζει 575 εκατ κέρδη στο α΄ 6μηνο του 2021 αλλά μόλις 18 εκατ στο β΄ τρίμηνο χρειάζεται να κάνει ακόμη πολλά πράγματα για να ξεκολλήσει από την 3η θέση των κεφαλαιοποιήσεων με 2,10 δισ.Πίσω από την Eurobank με 2,89 δισεκ. συνολική χρηματιστηριακή αξία και πίσω από την Alpha bank με 2,55 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία.
Η Εθνική θα άξιζε να βρεθεί χρηματιστηριακά στα 3 ευρώ αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια – που δεν θα ξεπεραστούν άμεσα - και να επιτευχθούν ορισμένοι στόχοι.

Η επικαιρότητα

Σαρώνει την Ελλάδα η μετάλλαξη Delta με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού, αγωνιώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο σύστημα υγείας από τον Σεπτέμβριο και μετά, όταν και θα έχουν επιστρέψει στα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του καλοκαιριού.
Οι ειδικοί παρακολουθούν την μετάλλαξη Delta να καλπάζει σε όλη σχεδόν την χώρα, με τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνωμένων να έχει εκτοξευθεί στα ύψη και με το σύστημα υγείας να δοκιμάζεται ήδη – όπως π.χ. συμβαίνει στην Κρήτη όπου η κάλυψη στις ΜΕΘ αγγίζει το 100% – παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
Οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για το τι θα συμβεί από το Σεπτέμβριο και μετά, μια και το επιδημικό κύμα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ήταν ιδιαίτερα έντονο και για αυτό το λόγο καλούν τους ανεμβολίαστους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας πως σχεδόν το σύνολο των νοσηλευομένων αλλά και των θανάτων αφορά πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ήπια άνοδος στη Wall

Ήπια άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street μετά το sell off της προηγούμενης εβδομάδας, με τις μετοχές της ενέργειας να ηγούνται των κερδών στο ταμπλό της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.
Οι επενδυτές προσδοκούν ότι η Federal Reserve θα αναβάλλει το tapering τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2021.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 35.336 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, σημειώνει άνοδο 0,56% στις 4.466 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,7% στις 14.818 μονάδες.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε κυνήγι ευκαιριών επιδίδονται οι επενδυτές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το sell off της περασμένης εβδομάδας.
Ωστόσο, η άνοδος είναι περιορισμένη, καθώς αναμένεται επιδείνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη.
Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο.
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στο ετήσιο συμπόσιο στο Jackson Hole, το οποίο ξεκινά στις 26 Αυγούστου, καθώς η ομιλία του Jerome Powell αναμένεται να σκιαγραφήσει τις επόμενες κινήσεις της Fed.
O δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,3% στις 15.856.
Στις 7.126 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,5%.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται με κέρδη 0,28% στις 7.107 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,5% στις 26.063 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,34% στις 8.943 μονάδες.
Άνοδο 0,2% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 18,88 μονάδες.

Θετικά οι τράπεζες με ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές

Ανοδικά έκλεισαν οι τράπεζες με τις συναλλαγές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,36 ευρώ, με άνοδο 2,65%, με όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,15 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,1220 ευρώ, με άνοδο +2,94% με όγκο 2,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,63 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,3880 ευρώ, με άνοδο +0,51% με όγκο 1,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,73 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 19/7/2021 στα 0,079 ευρώ ή 1,29 ευρώ μετά το νέο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,7810 ευρώ, με άνοδο +0,13% με όγκο 2,5 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,89 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,11 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 495 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1526 ευρώ, με κέρδη +1,19% με όγκο 340 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 70 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε στα 15,66 ευρώ, με άνοδο +0,51% και κεφαλαιοποίηση 308 εκατ. ευρώ.

Θετικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές

Θετικές τάσεις καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με τις συναλλαγές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι ΔΕΗ και ΕΛΧΑ.
H Coca Cola έκλεισε στα 31,00 ευρώ, με άνοδο +1,11% και κεφαλαιοποίηση στα 11,48 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,35 ευρώ, με άνοδο +2,35% και αποτίμηση 7,4 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 9,72 ευρώ, με άνοδο +4,18% και αποτίμηση 2,25 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,59 ευρώ, με άνοδο +1,17% και κεφαλαιοποίηση 600 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 12,34 ευρώ, με άνοδο +1,48% και αποτίμηση 4,33 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 16,00 ευρώ, με άνοδο +1,01% και κεφαλαιοποίηση 1,25 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,66 ευρώ, με άνοδο +1,25% και κεφαλαιοποίηση 1,72 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,52 ευρώ, με άνοδο +2,74% και κεφαλαιοποίηση 1,49 δισεκ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 15,85 ευρώ, με άνοδο +2,26% και κεφαλαιοποίηση 2,15 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 13,07 ευρώ, με άνοδο +0,93% και κεφαλαιοποίηση 1,77 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,75 ευρώ, με άνοδο +1,31% και κεφαλαιοποίηση 825 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,91 ευρώ, με άνοδο +4,14% και κεφαλαιοποίηση 716 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0361 ευρώ, με άνοδο +3,14% και κεφαλαιοποίηση 31 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης