Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, κοιτάζει τις 890 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, κοιτάζει τις 890 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης. Δε χρειάζεται να ξαναγράψουμε πόσο πίσω είμαστε σε σύγκριση με αυτές. Αλλά αυτήν την αγορά έχουμε με αυτήν πορευόμαστε. Λίγη προσπάθεια βέβαια από όλους για αναβάθμιση του προϊόντος μας δε θα έβλαπτε. Κάθε χρόνο ακούμε λόγια, αλλά πράξεις δε βλέπουμε.

Με καλή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και προς τις 890 μονάδες. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες και κυρίως η Πειραιώς λόγω και της αναβάθμισης από τον FTSE Russell. Καλή εικόνα από ΔΕΗ και Ελλάκτωρ αν και οι όγκοι είναι ακόμα χαμηλοί. Από τα μικρά ξεχωρίζουν οι εταιρείες πληροφορικής λόγω FTSE. Ο όμιλος Intracom πάλι κινείται ανοδικά.

FTSE RUSSELL: Η αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς ξεχωρίζει από την αναδιάρθρωση των δεικτών και σε μικρούς δείκτες έχουμε εισαγωγή των Entersoft και Epsilon Net και έξοδο για Κρι-Κρι, Πλαστικά Θράκης, MIG και Τράπεζα Αττικής. Η εκτίμηση της στήλης είναι πως οι μικρές εταιρείες δε θα έχουν σημαντικές εκροές ή εισροές. Δεν είχαμε δει κάτι σημαντικό όταν για παράδειγμα είχαν μπει η μετοχές που τώρα βγαίνουν. Όχι ότι έχουν ανάγκη βέβαια, έχουμε δει πόσο έχουν ενισχυθεί και πόσοι ζητάνε κομμάτια για τις εταιρείες πληροφορικής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και οι 4 συστημικές στο +1% και λίγο παραπάνω. Ξεχωρίζει ο όγκος της Alpha Bank και μετά της Πειραιώς. Ανοδικά και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος συνεχίζει τη συσσώρευση. Μένει να δούμε πότε θα κάνει την πολυπόθητη διάσπαση, ώστε να δει και η αγορά υψηλότερα επίπεδα.

ΔΕΗ: Με λίγο όγκο στα 9,44 ευρώ και ξανά στο παιχνίδι η ανοδική διαφυγή.

ΕΥΔΑΠ: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχεται και η επιστροφή κεφαλαίου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προσπαθεί και πάλι να ξεφύγει. Λογικά κάποια στιγμή θα το κάνει και θα τρέχουν να τον προλάβουν.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θα λέγαμε πως η αδυναμία της μετοχής να προσεγγίσει τα 10 ευρώ διατηρείται. Ωστόσο, δείχνει διαθέσεις συσσώρευσης. Λογικά κάποια στιγμή θα πρέπει να δοκιμάσει ξανά να κινηθεί προς την τιμή που έγιναν τα πακέτα.

ΕΛΧΑ: Στα 1,85 ευρώ. Μιζέρια…

ΕΛΤΟΝ: Με δύο καλές συνεδριάσεις, την Παρασκευή και σήμερα στο άνοιγμα, έφτασε και πάλι τα υψηλά της. Την σνόμπαραν πολλά χρόνια τη μετοχή. Τη μία μας έλεγαν δεν έχει growth, την άλλη ότι της χρωστάνε πολλά κ.α. Και παίζουν μετοχές που έχουν να δώσουν μέρισμα από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης γιατί λέει έχουν μία θυγατρική που αξίζει πολλά. Και που είναι τα κέρδη βρε παιδιά;

EPSILON NET: Με 2 χιλ. τεμάχια στα 11,80 ευρώ και στο +4,89%.

ΕΝΤΕRSOFT: Με 12 χιλ. τεμάχια η συγκεκριμένη στα 4,50 ευρώ και στο +3,69%.

BRIQ: Συνεχίζει ανοδικά με δυνατούς αγοραστές και όπως δείχνει θέλει αρχικά να βρει την τιμή εισαγωγής. Έχει μείνει πίσω η μετοχή.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Αν το κλίμα παραμείνει καλό θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση, αλλά όπως τους προηγούμενους μήνες έτσι και τώρα βλέπουμε πρόθυμους πωλητές. Οι αγοραστές λοιπόν θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην βιάζονται, αφού κομμάτια υπάρχουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης