Football Talk

Αδιανόητο σκηνικό στο Νις – Μαρσέιγ με «ντου» οπαδών, μπουκάλια, ξύλο και τραυματίες! (video)

Αδιανόητο σκηνικό στο Νις – Μαρσέιγ με «ντου» οπαδών, μπουκάλια, ξύλο και τραυματίες! (video)
Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν στον αγώνα της Νις με τη Μαρσέιγ είναι βγαλμένες από ρινγκ με τον αγωνιστικό χώρο να γεμίζει οπαδούς των γηπεδούχων που έπαιξαν ξύλο με αντιπάλους παίκτες και σεκιούριτι!

Στο 74ο λεπτό και με το σκορ 1-0 υπέρ της γηπεδούχου Νις, η Μαρσέιγ κέρδισε κόρνερ και ρόλο εκτελεστή ανέλαβε ο Παγέτ. Πριν προλάβει να πάει κοντά στο σημαιάκι ένα μπουκάλι με νερό εκτοξεύτηκε κατά πάνω και εκείνος γύρισε και το πέταξε στην εξέδρα των φανατικών! Η απάντηση ήρθε κατευθείαν με τους οπαδούς να του πετάνε και ένα δεύτερο και τον Παγέτ έξω φρενών να επιστρέφει και αυτό… Μέσα σε 10'' πάνω από 50 άτομα είχαν μπουκάρει και έτρεχαν προς το μέρος του.

Μάλιστα ο Παγέτ πιάστηκε στα χέρια με έναν οπαδό χωρίς δισταγμό. Κάποιοι παίκτες των δύο ομάδων έχασαν τον έλεγχο και αντάλαξαν γροθιές μεταξύ τους μέσα στο απόλυτο χάος με τον διαιτητή να στέλνει άρον άρον τις ομάδες στα αποδυτήρια. Έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν οι φίλαθλοι από τον αγωνιστικό χώρο όμως σε λίγα λεπτά κατάφεραν να ξανά εισβάλουν από άλλο σημείο της εξέδρας των φανατικών.

Κοντά στους πάγκους ο Αργεντίνος προπονητής της Μαρσέιγ Χόρχε Σαμπάολι εκτός εαυτού τσακώθηκε με παράγοντες των γηπεδούχων και ξεκίνησε νέα σύρραξη η οποία κράτησε λίγα δευτερόλεπτα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας.

Φυσικά το ματς διακόπηκε προσωρινά από τον διαιτητή, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν τραυματισμένο οπαδό



Περίπου 45 λεπτά μετά την έναρξη των επεισοδίων έγινε προσπάθεια να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο αγώνας αφού απέμεναν 15 αγωνιστικά λεπτά όμως οι παίκτες της Μαρσέιγ επέμειναν έχοντας και τη στήριξη της διοίκησης της ομάδας τους να μην επιστρέψουν στο τερέν φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Όμως τόσο η γαλλική λίγκα όσο ο διαιτητής Μπενουά Μπαστιέν και η αστυνομία συνέναισαν στην επανέναρξη της αναμέτρησης. Μάλιστα ο πρόεδρος της Νις Ζαν Πιερ Ριβέρ πήγε στην κερκίδα των φανατικών και αφού ενημέρωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί τους ζήτησε να μην προβούν σε κάποια νέα ενέργεια που θα κάνει -κι άλλο- κακό στην ομάδα τους.

Παρόλα αυτά οι παίκτες της Μαρσέιγ ήταν ανένδοτοι και μάλιστα υποστήριξαν ότι τρεις εξ αυτών τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους οπαδούς της Νις! Πρόκειται για τους Λουάν Περές, Ματέο Γκουεντουζί και τον Ντιμίτρι Παγέτ.

Στις 00.27 (ώρα Ελλάδας) οι παίκτες της Νις μετά την απόφαση του διαιτητή για επανέναρξη της αναμέτρησης επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο αφού πρώτα πέρασαν από τα αποδυτήρια της Μαρσέιγ για να ζητήσουν από τους αντιπάλους τους να κάνουν το ίδιο. Να σημειωθεί ότι δύο παίκτες της Νις, οι Ζαν-Κλερ Τοντιμπό και Τζάστιν Κλάιφερτ υποστήριξαν πως μέσα στην... αναμπουμπούλα των επεισοδίων τους χτύπησε άνθρωπος της ασφάλειας της Μαρσέιγ!

Μάλιστα υπάρχει βίντεο που δείχνει μέλος του σταφ της Μαρσέιγ να χτυπάει εν ψυχρώ οπαδό της Νις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων!


Μιάμιση ώρα μετά την έναρξη των επεισοδίων (00.47 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Νις μιλώντας εκ νέου με τους οπαδούς της ομάδας του τους είπε πως "ο διαιτητής αποφάσισε την επανέναρξη του αγώνα αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι η Μαρσέιγ θα επιστρέψει". Ο διαιτητής και οι βοηθοί του εκείνη τη στιγμή βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να μετρούν αντίστροφα για την επανέναρξη του αγώνα και την επιστροφή της Μαρσέιγ στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα ζήτησε από τον παίκτη της Νις Τουράμ να τοποθετήσει τη μπάλα στο κόρνερ και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σφύριξε την λήξη του αγώνα απουσία της Μαρσέιγ από το γήπεδο.

Τυπικά η Νις κέρδισε τον αγώνα 1-0 απουσία της Μαρσέιγ από τον αγωνιστικό χώρο αλλά είναι σίγουρο πως η συνέχεια θα δοθεί στα γραφεία της γαλλικής λίγκας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης