Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βήμα σημειωτόν στα βαριά, πάρτι στα μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βήμα σημειωτόν στα βαριά, πάρτι στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Βήμα σημειωτόν. Περίμεναν οι ευρωπαϊκές αγορές το άνοιγμα των ΗΠΑ. Μόλις είδαν πως πάει για ανοδικό βελτίωσαν την εικόνα τους. Εμείς ήμασταν με καλή συμπεριφορά και προς το τέλος πήγαμε σε υψηλό ημέρας. Όμως στις δημοπρασίες μπήκαν εντολές πώλησης στα περισσότερα βαριά χαρτιά με αποτέλεσμα από το +0,50% να κλείσουμε στο +0,13%.

Το ενδιαφέρον όμως σήμερα δεν ήταν στα βαριά αλλά στα μικρομεσαία. Ένα πάρτι είχε στηθεί σε πολλές μετοχές, οι οποίες μοίρασαν απλόχερα υπεραξίες στους μετόχους. Ο τζίρος χαμηλός αλλά η πλειονότητα των μετοχών με θετικό πρόσημο. Ό,τι καλύτερο για τη στήλη που δεν έχει κρύψει την αγάπη της για τα καλά μικρομεσαία και ας λένε ότι δεν βρίσκουν κομμάτια και καλά κάποιοι λες και επενδύουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια. Για δείτε όγκους σήμερα... Η συσσώρευση του γενικού δείκτη συνεχίζεται. Από τα βαριά ξεχώρισε η Πειραιώς και ο Μυτιληναίος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με οριακές απώλειες ο δείκτης, στο +2,45% η Πειραιώς και όλες οι άλλες συστημικές με πτώση όχι όμως πάνω από 1%. Μάλλον αδιάφορες θα πρέπει να γράψουμε πως ήταν και σήμερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπορεί το υψηλό ημέρας από το χαμηλό να μην έχει μεγάλη απόσταση αλλά θα λέγαμε είχε πολλά πάνω-κάτω η μετοχή. Πήγε δηλαδή μέχρι το +2,51% αν και άνοιξε από το -1,52% και εκεί είπαμε πως μάλλον κάνει τώρα τη διάσπαση, αλλά τελικά από τα 1,5490 ευρώ που ήταν το υψηλό ημέρας έκλεισε στα 1,5080 ευρώ και με οριακές απώλειες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλή άνοδος 1,97% και η συσσώρευση κοντά στα ιστορικά υψηλά του συνεχίζεται.

JUMBO: Εδώ έχουμε γράψει πολλές φορές και από σημαντικά υψηλότερα ότι μας προβλημάτιζε η διαγραμματική εικόνα. Τα θέματα στα κόστη τα μεταφορικά βγήκαν μετά. Το μηνιαίο δείχνει που θα μπορούσε να φτάσει η μετοχή. Το θέμα είναι τώρα μην τη δούμε εκεί και μετά να αρχίσει άνοδος και να ψάχνουμε την είδηση. Δε θα είναι άλλη από κάποια κίνηση για να σώσει την παρτίδα ο κ.Βακάκης, ξεπερνώντας την Κίνα.
ΜΠΕΛΑ.jpg
ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (απάντηση): Για εμάς είναι το ταμείο των περίπου 80 εκατ. ευρώ, η αξία των ακινήτων αλλά η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα πάει στην Alpha Bank και θα πρέπει να αποζημιωθεί. Δίνει καλά κέρδη η συμβουλευτική δραστηριότητα. Επίσης υπάρχει και ένα bonus. Μία μεγάλη απαίτηση κοντά στα 20 εκατ. ευρώ για ένα ακίνητο στη Σόφια Βουλγαρίας που εξελίσσεται θετικά για την εταιρεία η υπόθεση. Όπως καταλαβαίνετε αν εισπράξει και αυτό το ποσό, μόνο ακίνητα και ταμείο κάνουν την αποτίμηση. Άρα θα μπορούσε να αυξηθεί το περιθώριο ανόδου. Παραμένουν τα ερωτήματα που είχαμε θέσει αναφορικά με το πως θα γίνει η είσοδος του στρατηγικού και αν θα μείνει ή αν θα φύγει από το ταμπλό.

PERFORMANCE: Έπιασε τα ιστορικά υψηλά της. Η αύξηση είναι θετική εξέλιξη καθώς θα μεγαλώσει η εταιρεία. Είναι και μικρή τα 5 εκατ. ευρώ μπροστά στα 46,5 εκατ. ευρώ που είναι πλέον η αποτίμηση. Θα δοθεί λογικά ένα discount, αλλά που θα είναι η μετοχή όταν θα δοθεί είναι το σημαντικό. Επίσης θετική εξέλιξη είναι και το split. Θα βελτιωθεί κάπως η εμπορευσιμότητα. Αναμένουμε καλό εξάμηνο σύμφωνα με όσα είχε πει η διοίκηση για την πορεία του πρώτου τριμήνου. Στα 11,90 ευρώ και στο +8,68%. Η μετοχή είναι στις επιλογές της στήλης και μας έχει δώσει μεγάλη άνοδο και ουσιαστικά είναι εκεί που πιστεύαμε πως είναι η δίκαιη τιμή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Καλή κίνηση σήμερα, αν και πάσχει από εμπορευσιμότητα λόγω μικρής διασποράς. Αν βοηθούσαν λίγο η βασικοί μέτοχοι, θα βλέπαμε άλλα πράγματα στο ταμπλό. Με χαμηλό p/e διαπραγματεύεται πάντως και είναι αδάνειστη.

ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ο Πρόεδρος τα έχει «απογειώσει» τα χαρτιά του. Όλα πάνω και σήμερα και νέα υψηλά. Η στήλη δεν πάει με συγκριτικές αποτιμήσεις όταν τα P/E έχουν ξεφύγει. Η αγορά όμως δείχνει να έχει άλλη άποψη και οι επενδυτές κυνηγούν τη μετοχή και το πάρτι συνεχίζεται. Διαγραμματικά, η ΙΝΚΑΤ έχει ενδιαφέρον γιατί το μηνιαίο γράφημα δείχνει πως εδώ στα τρέχοντα επίπεδα σπάει μία πολυετή συσσώρευση και μπορεί να ξεκινήσει νέα μεγάλη άνοδος. Διαγραμματικά το έχουμε δει να γίνεται και σε άλλες μετοχές του ΧΑ. Στο +11,68% η Intralot, στο +10,80% η Ιντρακάτ και στο +8,59% η Intracom. Η Κέκροψ στο +4,33%.
ΙΝΚΑΤ.jpg
ΕΛΤΟΝ: Δυνατή κίνηση και με όγκο από μία μετοχή που το ταμπλό την αδικεί, ή όχι ακριβώς το ταμπλό, αλλά τέλος πάντων. Στα 1,80 ευρώ και στο +8,70%.

MODA BAGNO: Στο +11,21% και στα 0,6450 ευρώ.

PREMIA: Έφτασε στην τιμή της αύξησης και αντέδρασε.

BRIQ: Ωραία διάσπαση και το διάγραμμα είναι από αυτά που μας αρέσει. Συσσώρευση δηλαδή, σπάσιμο και κίνηση προς υψηλότερα. Στα 2,18 ευρώ και ακόμα είναι κάτω από την τιμή εισαγωγής.
ΜΠΡΙΚ_2.jpg
ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Έχει κάνει τέτοια άνοδο και ακόμα, δεν έχει κάνει «θόρυβο». Και εδώ το διάγραμμα θυμίζει ΙΝΚΑΤ, αλλά ο ισολογισμός μας αρέσει περισσότερο.

FLEXOPACK: Στη συγκεκριμένη με βάση τον ισολογισμό που έχει και με αυτά που βλέπουμε γύρω μας θα έπρεπε να είχαμε δει άλλες αποτιμήσεις. Ανησυχούν λέει κάποιοι για τα περιθώρια κέρδους κτλ. κτλ. Εδώ ρωτούσαν τη διοίκηση άλλης εταιρείας αν έχει λεφτά να βγάλει τη χρονιά και μετά την κλείδωναν στο limit up και ανησυχούν εδώ; Εδώ; Τι να πούμε…

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης