Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στις 4.700 μονάδες ο δείκτης S&P 500 τέλος του 2021, άνοδος +7%

Goldman Sachs: Στις 4.700 μονάδες ο δείκτης S&P 500 τέλος του 2021, άνοδος +7%

Goldman Sachs: Αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμηση της για τον δείκτη S&P 500

Οι αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. αναθεώρησαν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για τον δείκτη S&P 500 καθώς η ισχυρή αύξηση των εταιρικών κερδών και τα χαμηλά επιτόκια τροφοδοτούν την αισιοδοξία ότι οι μετοχές μπορούν να συνεχίσου το ράλι τους παρά τα ιστορικά τους υψηλά.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας αναθεώρησαν τον στόχο για το τέλος του 2021 στο 4.700 μετά το ράλι του δείκτη που οδήγησε τον δείκτη πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση τους στο 4.300 τον προηγούμενο μήνα.

gs_new_price_targets.jpg
Αυτό δείχνει απόδοση της τάξης του 7% από τα σημερινά επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους, ενώ είναι η υψηλότερη πρόβλεψη με βάση τη μηνιαία έρευνα του Bloomberg στους αναλυτές της Wall Street.

sensitivity_gs.jpg
Τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου έχουν οδηγήσει τους δείκτης της Wall Street σε ιστορικά υψηλά, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για τον αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη από τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, την αυστηροποίηση του εποπτικού πλαισίου στην Κίνα και την απόσυρση της νομισματικής στήριξης.
GS_virus_exposure_stocks.jpg
"Ο συνδυασμός από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη [των εταιρειών] του S&P 500 και τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων επιτόκια οδήγησαν στην αναβάθμιση των στόχων μας", αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman.
Ταυτόχρονα αναθεώρησαν και τον στόχο για το τέλος του 2022 στο 4.900 από 4.600 προηγουμένως.

GS_russell_stock_for_the_long_run.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης