Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπουρκίνα Φάσο: Τριάντα νεκροί σε συγκρούσεις με ένοπλους τζιχαντιστές στα σύνορα με τον Νίγηρα

Μπουρκίνα Φάσο: Τριάντα νεκροί σε συγκρούσεις με ένοπλους τζιχαντιστές στα σύνορα με τον Νίγηρα
Τριάντα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 11 άμαχοι, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε χωριά της βόρειας Μπουρκίνα Φάσο,
Σχετικά Άρθρα

Τριάντα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 11 άμαχοι, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε χωριά της βόρειας Μπουρκίνα Φάσο, οι οποίες αποδίδονται σε ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Πολλά χωριά στα σύνορα με τον Νίγηρα «έγιναν στόχος επίθεσης από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες» με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 11 πολίτες.
Μια μονάδα του στρατού και πολοτοφυλάκων κινητοποιήθηκε άμεσα για να αποκρούσει τους ενόπλους και στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες και τέσσερις πολιτοφύλακες.
Ένας τοπικός εκπρόσωπος των Εθελοντών Άμυνας της Πατρίδας (VDP, πολιτοφυλακή) επιβεβαίωσε τις επιθέσεις. «Πολλά πτώματα βρέθηκαν» σε χωριά της περιοχής Μαρκόγιε, πρόσθεσε.
Οι VDP μάχονται στο πλευρό του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο εναντίον των τζιχαντιστών. Τα μέλη τους περνούν από σύντομη εκπαίδευση, μόλις 14 ημερών και ασχολούνται κυρίως με τη φύλαξη των χωρών και τη συγκέντρωση πληροφοριών.
Συχνά εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες και από πέρσι έχουν σκοτωθεί περίπου 200 μέλη τους.
Επιθέσεις σημειώθηκαν στα χωριά Μπαντνόγκο, Μπασιάν, Τοκαμπάνγκου και Γκάντμπα, στην περιοχή του Σάχελ, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, καθώς και στην κοινότητα Πένσα, στην περιφέρεια του Κεντρικού Βορρά.
Ένας κάτοικος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δράστες πυρπόλησαν σπίτια.
Από το 2015 η Μπουρκίνα Φάσο είναι αντιμέτωπη με επιθέσεις των τζιχαντιστών, κυρίως στις περιοχές που συνορεύουν με το Μάλι και τον Νίγηρα.
Τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ πάνω από 1,3 εκατομμύριο κάτοικοι εκτοπίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης