Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ποδόσφαιρο Γυναικών, Αυστραλία - ΗΠΑ 3-4: «Χάλκινες» Αμερικανίδες - Παραμένουν στο βάθρο από το 1996!

Ποδόσφαιρο Γυναικών, Αυστραλία - ΗΠΑ 3-4: «Χάλκινες» Αμερικανίδες - Παραμένουν στο βάθρο από το 1996!
Η Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ, επικράτησε με 4-3 της Αυστραλίας και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για ακόμη μία φορά, κατακτώντας το έκτο σερί μετάλλιο και το μόνο χρώμα που της έλειπε: το «χάλκινο». 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν συνέχεια στην παράδοση που έχουν χτίσει στο ποδόσφαιρο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ούτε φέτος θα μείνουν εκτός βάθρου από τότε που το άθλημα εντάχθηκε στη λίστα των Ολυμπιακών (1996).

Σε ένα ματς γεμάτο γκολ και θέαμα, επικράτησαν με 4-3 της Αυστραλίας και μετά από τις πέντε «χρυσές» πορείες (1996, 2004, 2008, 2012), αλλά και τη μία ασημένια του 2000, συνέχισαν να ανεβαίνουν στο βάθρο. 

Μάλιστα, αυτή τη φορά κατέκτησαν το μόνο μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή τους: το χάλκινο!

Η ομάδα του Βλάτκο Αντονόφσκι κέρδισε με μεγαλύτερη ευκολία απ' ό,τι δείχνει το τελικό 4-3. Με την Μέγκαν Ραπίνο να σκοράρει δις (8', 21') όπως έπραξε και η Κάρλι Λόιντ (45+1', 51'), και παρά την ισοφάριση της Σαμάνθα Κερ στο 17ο λεπτό, έτρεψαν το ματς σε έναν υγιή περίπατο.

Τα φώτα, ωστόσο, έκλεψε το γκολ με το οποίο άνοιξαν το σκορ η ΗΠΑ. Ιδού το έργο τέχνης της Ραπίνο.


Το συκρότημα του Τόνι Γκούσταφσον κατάφερε μόνο να μειώσει στο 54' με τη Φορντ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την Έμιλι Τζιέλνικ, χωρίς να μπορέσει να εκμεταλλευτεί περαιτέρω τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης