Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει το Ισραήλ: Εξετάζουν νέο lockdown πριν από τα τέλη Αυγούστου – Αυστραλία: Πείτε την αλήθεια στους πολίτες

Σοκάρει το Ισραήλ: Εξετάζουν νέο lockdown πριν από τα τέλη Αυγούστου – Αυστραλία: Πείτε την αλήθεια στους πολίτες
Οι αρχές του Ισραήλ δεν θέλουν να επιβάλουν νέο lokcdwon, αλλά εάν απαιτηθεί η κατάσταση, θα μπορούσε να αποφασιστεί και πριν από το τέλος Αυγούστου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Nachman Ash
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, το bankingnews, πολύ έγκαιρα είχε ενημερώσει ότι το Ισραήλ το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς, μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει είναι και να επιβάλλει ένα καθολικό lockdown… καταρρίπτοντας τον μύθο περί προστασίας των εμβολίων.
Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ έσπευσε να αναφέρει ότι "το υπουργείο Οικονομικών δεν προετοιμάζεται για τέταρτη καθολική καραντίνα"

Εάν το Ισραήλ επιβάλλει lockdown τότε όλη η επιχειρηματολογία για τον εμβολιασμό θα έχει καταρρεύσει και θα είναι απόδειξη ότι τα εμβόλια παρέχουν προστασία μόνο προσωρινά.
Εάν το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο – οι ηλικίες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί με ποσοστό 84% ενώ έχει ξεκινήσει και η 3η δόση εμβολίων – προχωρήσει σε lockdown θα είναι ένα σοκ στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
Η επόμενη ερώτηση που θα τεθεί είναι γιατί απέτυχε ο εμβολιασμός, γιατί απέτυχαν τα εμβόλια, τι φταίει… και προφανώς δεν θα μπορέσουν να ρίξουν την πέτρα του αναθέματος στους ανεμβολίαστους.

Το Ισραήλ δεν αποκλείει lockdown και πριν το τέλος Αυγούστου

Οι αρχές του Ισραήλ δεν θέλουν να επιβάλουν νέο lokcdwon, αλλά εάν απαιτηθεί η κατάσταση, θα μπορούσε να αποφασιστεί και πριν από το τέλος Αυγούστου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Nachman Ash σε συνέντευξή του στις 5 Αυγούστου, καθώς το Ισραήλ κατέγραψε πάνω από 3.400 κρούσματα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
Ο Ash ρωτήθηκε εάν έχει βάση μια πρόταση να ανακοινωθεί lockdown ήδη μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως πρότεινε ο υπουργός Κατασκευών και Στέγασης Ζέεβ Έλκιν κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον κορωνοϊό , προκειμένου να αποφευχθεί η σοβαρή νοσηρότητα και τα χειρότερα.
Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας είπε ότι δεν είναι υπέρ ενός τόσο δραματικού βήματος, αλλά παρακολουθεί τον αριθμό των σοβαρών ασθενών και τις επιπτώσεις της εκστρατείας εμβολιασμού για την 3η δόση στους ηλικιωμένους τις επόμενες δέκα ημέρες ή δύο εβδομάδες.
«Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε ένα lockdown, αλλά η πραγματικότητα θα μπορούσε να το κάνει απαραίτητο βήμα».
Ξεκινήσαμε μια τρίτη δόση εμβολιασμού για τη μείωση της σοβαρής νοσηρότητας, και αν δούμε μείωση θα μπορούσε να αποτρέψει - ή να καθυστερήσει – το lockdown.
Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας είπε επίσης ότι εάν δεν καταγραφεί βελτίωση, θα μπορούσε να ανακοινωθεί καθολική καραντίνα σε όλο το Ισραήλ ακόμη και πριν από το τέλος Αυγούστου.
Τα κρούσματα στο Ισραήλ ήταν 3.421 νέα κρούσματα στις 4 Αυγούστου, περί τα 3.290 κρούσματα στις 3 Αυγούστου και 3.851 κρούσματα στις 2 Αυγούστου.
Επιπλέον, το ποσοστό θετικότητας των tests κατέγραψε μικρή πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Από την κορύφωση του τέταρτου κύματος στο 3,8% στο 3,28% εσχάτως.

Διαφωνεί το Υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών δεν προετοιμάζεται για τέταρτη καθολική καραντίνα, δήλωσε στις 5 Αυγούστου εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Οι σοβαρά ασθενείς στο Ισραήλ είναι 241 εκ των οποίων 63% εμβολιασμένοι

Ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων στο Ισραήλ ήταν 241, αύξηση κατά 5 άτομα σε σχέση με μια ημέρα πριν και σχεδόν 90 περισσότερα άτομα πριν μια εβδομάδα.
Οι ειδικοί φοβούνται ότι εάν η σοβαρή νοσηρότητα συνεχίσει να αυξάνεται με παρόμοιο ρυθμό, μέχρι το τέλος του μήνα το Ισραήλ θα μπορούσε να έχει έως και 1.600 σοβαρούς ασθενείς, οδηγώντας σε κατάρρευση το σύστημα υγείας.

Η 3η δόση εμβολίων

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο εμβολιασμός με 3η δόση σε άτομα άνω των 60 ετών - που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των σοβαρών ασθενών - πρόκειται να αλλάξει την τάση.
Η ανταπόκριση στη νέα εκστρατεία εμβολιασμού μέχρι τώρα ήταν θετική, με περίπου 263.000 άτομα να έχουν πάρει την 3η δόση εμβολίων από τον συνολικό πληθυσμό περίπου 1,6 εκατομμυρίων.
«Τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, όσοι είναι άνω των 60 ετών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, διατρέχουν εξαπλάσιο κίνδυνο από εκείνους που εμβολιάζονται για τρίτη φορά μετά από πέντε ημέρες από τον τρίτο εμβολιασμό τους» ανέφερε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Bennett.

Προειδοποιεί η Αυστραλία: Πείτε την αλήθεια στον κόσμο και με τα εμβόλια ο Covid 19 δεν θα αντιμετωπιστεί

Η Αυστραλία είναι μια από τις λίγες χώρες διεθνώς που διατηρεί σκληρά lockdowns σε διάφορες πόλεις της χώρας.
Ο γερουσιαστής της Αυστραλίας Matt Canavan προειδοποίησε ότι οι εμβολιασμοί δεν είναι η ασημένια σφαίρα που θα επιτρέψει την κανονικότητα στην κοινωνία της Αστραλίας και κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες να είναι «εκ των προτέρων ειλικρινείς» και να πουν στους Αυστραλούς ότι πρέπει να «ζήσουν με τον Covid 19».
Ο Canavan τόνισε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε τα σενάρια φαντασία και τα παραμύθια με τα οποία συνεχώς προσπαθούμε να κοιμίσουμε τον Αυστραλό λαό».
«Θα πρέπει να παρουσιάσουμε στον λαό τα γεγονότα και την πραγματικότητα αυτής της τρομερής πανδημίας και τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα χρόνια σε αυτήν τη χώρα, ανεξάρτητα από το τι κάνουμε ή πόσοι άνθρωποι εμβολιάζονται τους επόμενους μήνες»
Στις 3 Αυγούστου, το Ινστιτούτο Doherty πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό Scott Morrison για να σκιαγραφήσει το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει τη στρατηγική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη χαλάρωση των περιορισμών του COVID μέσω σταδιακών στόχων εμβολιασμού εάν και εφόσον επιτευχθούν.
Το μοντέλο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμη και αν το 80% των Αυστραλών είχαν εμβολιαστεί σε μόλις 180 ημέρες, πάνω από 40.010 εμβολιασμένοι Αυστραλοί θα μπορούσαν να γίνουν συμπτωματικά μολυσματικοί, με 439 από αυτούς να είχαν πεθάνει.
Επιπλέον, 238.991 μη εμβολιασμένοι Αυστραλοί θα μπορούσαν επίσης να μολυνθούν, προκαλώντας 842 θανάτους.
Ο γερουσιαστής Canavan είπε ότι η «αλήθεια της κατάστασης» είναι ότι οι περιορισμοί θα παραμείνουν μακροπρόθεσμα.
«Είμαι υπέρ του εμβολίου. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε συνεχώς στους ανθρώπους ότι μπορούμε να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα με τα εμβόλια».
«Εάν δεν είμαστε εκ των προτέρων με τον λαό της Αυστραλίας, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από το πρόβλημα και θα συνεχίσουμε τα σκληρά lockdowns, που προκαλούν τεράστιο κόστος στην οικονομία μας και ιδιαίτερα στους ανθρώπους».

Τι δείχνει έρευνα του ινστιτούτου Burnet

Η έρευνα από το Ινστιτούτο Burnet, έναν άλλο ιατρικό ερευνητικό φορέα, εκτίμησε ότι τα νέα lockdowns στο Σίδνεϊ και αλλού βοήθησαν στην αποφυγή 4.000 λοιμώξεων.
Το επενδυτικό ταμείο AMP υπολόγισε ότι τα lockdown κοστίζουν 150 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.
«Έτσι, σε χρονικό διάστημα 35 ημερών, ένα lockdown θα έχει κοστίσει 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποφευχθούν 4.000 κρούσματα κορωνοϊού».
«Ξοδεύουμε 1,3 εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγουμε κάθε κρούσμα κορωνοϊού.
Αυτό είναι 1,3 εκατομμύρια δολάρια για κάθε κρούσμα - όχι για κάτι μοιραίο, ούτε εισαγωγή σε τμήμα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, αλλά για κάθε κρούσμα».
«Συνολικά 22.000 Αυστραλοί πεθαίνουν από το κάπνισμα, 5.000 από το αλκοόλ και περίπου 1.000 πεθαίνουν στους δρόμους αλλά δεν τα απαγορεύουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης