Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Παρατείνονται έως τέλος Οκτωβρίου τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Ισπανία: Παρατείνονται έως τέλος Οκτωβρίου τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Τα μέτρα αφορούν moratorium στις εξώσεις και στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Σχετικά Άρθρα

Παρέτεινε η ισπανική κυβέρνηση σήμερα έως τα τέλη Οκτωβρίου ένα πακέτο μέτρων, όπως το moratorium στις εξώσεις ή στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία στοχεύουν να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
Αρχικά, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Pedro Sánchez είχε υιοθετήσει αυτά τα μέτρα τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

«Κοινωνική ασπίδα»

Αυτά τα μέτρα, η ισχύς των οποίων επρόκειτο να λήξει στις 9 Αυγούστου, θα παραταθούν έως τις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Isabel Rodríguez, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα νέων κρουσμάτων.
Με τον τίτλο «κοινωνική ασπίδα», το σύνολο των μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσωρινή αναστολή στις εξώσεις οικογενειών, που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να πληρώσουν το ενοίκιό τους εξαιτίας της πανδημίας, και μια απαγόρευση των διακοπών ηλεκτρικών ρεύματος, νερού ή αερίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Τουρισμός

«Ας ελπίσουμε ότι (στα τέλη Οκτωβρίου) οι υγειονομικοί δείκτες θα μας πουν ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς αυτήν την ασπίδα», συμπλήρωσε η Rodríguez.
Η Ισπανία, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, είδε το ΑΕΠ της να καταγράφει πτώση 10,8% τον περασμένο χρόνο, ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών.
Η οικονομία ανέκαμψε έκτοτε και αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6,5% φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης