Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Πολωνία δίνει βίζα στη Τσιμανούσκαγια

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Πολωνία δίνει βίζα στη Τσιμανούσκαγια
Η πολωνική Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει βίζα στην Κριστίνα Τσιμανούσκαγια, με την Λευκορωσίδα αθλήτρια να μην θέλει να επιστρέψει στην χώρα της.
Σχετικά Άρθρα

Η Τσιμανούσκαγια αποβλήθηκε από την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας της, καθώ άσκησε κριτική στους προπονητές, με την ίδια να οδηγηθεί απέναντι στην θέληση της στο αεροδρόμιο. Τελικά ζήτησε την βοήθεια της ΔΟΕ, η οποία και έδρασε γρήγορα. Η αθλήτρια «είναι ασφαλής και σε καλή κατάσταση», όπως δήλωσε στο πρακτορείο «Reuters» ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Μάρτσιν Πρζίντατς, προσθέτοντας ότι η 24χρονη σπρίντερ θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες στην Πολωνία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι της χορηγήσαμε ανθρωπιστική βίζα. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα της παράσχουμε κάθε απαραίτητη υποστήριξη στην Πολωνία, εφόσον επιθυμεί να τη χρησιμοποιήσει», δήλωσε ο Πάβελ Γιαμπλόνσκι, επίσης υφυπουργός Εξωτερικών της πολωνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Πάβελ Λατούσκο, έναν Λευκορώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης που βρίσκεται στη Βαρσοβία, ο σύζυγος της Τσιμανούσκαγια, Αρσένι Ζντάνεβιτς, έχει ήδη μεταβεί στο Κίεβο και εν συνεχεία θα ταξιδέψει στην Πολωνία για να συναντήσει την αθλήτρια.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης