Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έγκλημα στην Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς

Έγκλημα στην Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς
Οι δυο αστυνομικοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
Σχετικά Άρθρα

Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα τίθενται οι δύο αστυνομικοί που στις 11 Ιουλίου κλήθηκαν να επέμβουν, μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, στο διαμέρισμα στην Δάφνη στο οποίο τελικά την Παρασκευή 30/7 δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της η 31χρονη γυναίκα.
Οι δυο αστυνομικοί βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα, καθώς φαίνεται να μην προέβησαν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για το σοβαρό περιστατικό.
Από Εισαγγελικό λειτουργό θα ελεγχθεί ο τρόπος αντίδρασης των δύο αστυνομικών στο σήμα υψηλής προτεραιότητας που έλαβαν από την Υπηρεσία τους, μετά από συγκεκριμένη καταγγελία ενοίκου της πολυκατοικίας όπου έμενε και το ζευγάρι στην Δάφνη, έτσι ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες.
Θα διενεργηθεί, με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σ. Παπαγεωργακοπούλου, από τον Εισαγγελέα Ανδ. Στεφανάτο προκαταρκτική εξέταση για τις πράξεις και παραλείψεις των δύο αστυνομικών.

Αφορμή η καταγγελία

Σημειώνεται ότι αφορμή για την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέα αποτέλεσε η δημοσιοποίηση στοιχείων για την υπόθεση ανάμεσα στα οποία και η καταγγελία της γυναίκας που είχε ειδοποιήσει επώνυμα την Άμεση Δράση στις 11 Ιουλίου επειδή είχε ακούσει έντονο καυγά από το διαμέρισμα του ζευγαριού, με τη γυναίκα να ζητά βοήθεια.
Μάλιστα, η γειτόνισσα είχε ενημερώσει την Αστυνομία ότι στο διαμέρισμα βρισκόταν και ένα ανήλικο παιδί, έχοντας ζητήσει να χτυπήσουν το δικό της κουδούνι οι αστυνομικοί διότι το ζευγάρι είχε αλλάξει το όνομα στο κουδούνι του.
Σύμφωνα με καταγγελίες, το πλήρωμα του περιπολικού έσπευσε 25 λεπτά μετά την ειδοποίηση της γυναίκας και ενώ το Κέντρο είχε δώσει σήμα για «υψηλής προτεραιότητας περιστατικό», ουσιαστικά δεν επιλήφθηκε καθώς οι δύο αστυνομικοί δεν κατέβηκαν από το περιπολικό.
Οι δύο αστυνομικοί φέρονται, αφού ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα του οχήματος, να διαβίβασαν στο Κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τους υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και κατόπιν αποχώρησαν.
Σημειώνεται ότι η γυναίκα είχε δημοσιοποιήσει σε social media το περιστατικό της 11ης Ιουλίου και την αντίδραση των δύο αστυνομικών, ενώ μετά το έγκλημα ανήρτησε εκ νέου το περιστατικό σχολιάζοντας πως «τελικά την σκότωσε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης