Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Τένις: Στην κορυφή του βάθρου Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα!

Τένις: Στην κορυφή του βάθρου Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα!
Οι δυο τους ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο διπλό γυναικών.

Στον τελικό απέναντι στις Ελβετίδες Μπελίντα Μπέντσιτς και Βικτόρια Γκόλουμπιτς, οι Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Κατερίνα Σινιάκοβα επικράτησαν με 7-5, 6-1 ανεβαίνοντας στην κορυφή του βάθρου.

Οι Ελβετίδες έδειξαν ανταγωνιστικές μόνο στο 1ο set, όπου κατάφεραν να κρατήσουν σε υψηλά ποσοστά το service τους κερδίζοντας το 82% των πόντων πίσω από το 1ο service, ωστόσο οι Τσέχες κατάφεραν να βρουν break και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο του set.

Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα προηγήθηκαν με 6-5 και αμέσως μετά έκλεισαν το set με 7-5 σε 50 λεπτά κάνοντας το πρώτο βήμα για το χρυσό μετάλλιο.

Στο 2ο set το τσέχικο δίδυμο απλά κυριάρχησε στο κορτ. Με δύο breaks κι ένα hold κατέκτησαν τα πρώτα 3 games (3-0), αλλά ακόμα κι όταν δέχθηκαν break (3-1) δεν σταμάτησαν να πιέζουν τις Μπέντσιτς και Γκόλουμπιτς “σπάζοντας” και πάλι το service τους (4-1).

Από εκεί και πέρα όλα ήταν θέμα χρόνου με τις Τσέχες να κλείνουν το παιχνίδι, μετά από 5 medal-points στο service των Ελβετίδων ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τρίτο σερί Ολυμπιακό μετάλλιο για την Τσεχία στο διπλό γυναικών μετά το χάλκινο των Λούσι Σφάροβα/ Μπαρμπόρα Στρίκοβα το 2016 στο Ρίο, αλλά και το ασημένιο των Αντρέα Χλαβάτσκοβα/Λούσι Χραντέτσκα το 2012 στο Λονδίνο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης