Face to Face

Ο Θεόφιλος Κουρούπης στο BN Sports: «Μεγάλη προσοχή στα εξτρέμ – Να μην υποτιμήσει την Λουντογκόρετς ο Ολυμπιακός»

Ο Θεόφιλος Κουρούπης στο BN Sports: «Μεγάλη προσοχή στα εξτρέμ – Να μην υποτιμήσει την Λουντογκόρετς ο Ολυμπιακός»

Στην εμπειρία και την ποιότητα της Λουντογκόρετς, στάθηκε ο Θεόφιλος Κουρούπης, ξεκαθαρίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί του ζευγαριού.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη «μάχη» του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, με μοναδικό στόχο την πρόκριση στα play-off. Απέναντι του, η Λουντογκόρετς Ράζγκραντ, την οποία θέλει να κερδίσει σήμερα (03/08, στις 22:00) και να έχει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Βουλγαρία.

Πριν λίγες μέρες, ο Αντώνης Στεργιάκης σκιαγράφησε αποκλειστικά στο «BN Sports», τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της βουλγάρικης ομάδας, μέσα από τα μάτια ενός τερματοφύλακα. Από την πλευρά, ο Θεόφιλος Κουρούπης, έδειξε να συμφωνεί και να επισημαίνει πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί του ζευγαριού.

Ο Έλληνας μπακ-χαφ αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο στην Βουλγαρία με δύο διαφορετικούς συλλόγους και αντιμετώπισε τρεις φορές την προσεχή αντίπαλο των «ερυθρολεύκων». Συνολικά, μέτρησε εννιά συμμετοχές με την Βιτόσα Μπιστρίτσα ενώ είχε 31 αγώνες με την Βερέγια Στάρα Ζαγκόρα, με την οποία σκόραρε και ένα γκολ.

Όπως αναφέρει στο «BN Sports», ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμήσει σε καμία περίπτωση την Λουντογκόρετς, διευκρίνισε πως παρότι είναι φαβορί, πρέπει να προσέξει τους Βούλγαρος ενώ ξεχώρισε τους εξτρέμ της.

  • Έχεις αγωνιστεί κόντρα στη Λουντογκόρετς τρεις φορές. Πως θα την χαρακτήριζες;

«Η Λουντογκόρετς είναι η πιο δυνατή και ποιοτική ομάδα της Βουλγαρίας τα τελευταία 10 χρόνια. Με τις Βουλγάρικες ομάδες παίζει παιχνίδι κατοχής γιατί βρίσκει πάντα κλειστές άμυνες απέναντι της αλλά το σκηνικό αλλάζει όταν παίζει στην Ευρώπη και βρίσκει απέναντι της ανώτερη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι πιο προσεχτική, πάει σε παιχνίδι υπομονής και χτυπάει στις αντεπιθέσεις με τους πολύ γρήγορους παίχτες που διαθέτει»

  • Τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός;

«Έχει δύσκολο έργο ο Ολυμπιακός. Μπορεί να πρόκειται για ομάδα που δεν ανήκει στα ελίτ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά η Λουντογκόρετς έχει ένα κορμό παιχτών με πολύ έμπειρους πλέον στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ικανούς ποδοσφαιριστές με έντονο το αίσθημα του πρωταθλητισμού. Θα έχουν υπομονή και θα περιμένουν λάθη από τους παίχτες του Ολυμπιακού για να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις όπου έχουν την ποιότητα το ένα λάθος να το μετατρέψουν σε γκολ»

  • Που πρέπει να δώσει βάρος και να προσέξει;

«Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμήσει σε καμία περίπτωση την Λουντογκόρετς γιατί όπως είπαμε έχει ποιοτικό σύνολο με παίχτες κλειδιά, οι οποίοι είναι πολύ γρήγοροι και πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός»

  • Πιστεύεις πως θα επηρεάσουν τον Ολυμπιακό, οι σημαντικές απουσίες;

«Γενικότερα ο Ολυμπιακός πρόκειται για μία ομάδα που κινείται σε πρότυπα μεγάλων πρωταθλημάτων του εξωτερικού και έχει πάντοτε ένα ευρύ και πλήρες σύνολο ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του. Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια επί Μαρτίνς, που δουλεύει πολύ επαγγελματικά, και κάνει συνεχές ροτέισον. Φροντίζει να έχει δύο θεωρητικά ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση, οπότε δεν θεωρώ πως υφίσταται η έννοια της απουσίας. Αυτό φάνηκε άλλωστε και στο πρόσφατο παιχνίδι με την Νέφτσι»

koyroypis.jpg

  • Θεωρείς πως ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί;

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί του ζευγαριού και πιστεύω ότι έχει ανώτερο σύνολο. Εκτός αυτού, πιστεύω ότι ο τρόπος που θα προσεγγίσει το παιχνίδι η Λουντογκόρετς θα βολεύει τον Ολυμπιακό καθώς έχει μάθει να βρίσκει κλειστές άμυνες απέναντι του»

  • Ποιους ποδοσφαιριστές της Λουντογκόρετς θα πρέπει να «σβήσει» η ελληνική ομάδα;

«Όπως είπα, η Λουντογκόρετς διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές αλλά πιστεύω ότι περισσότερη προσοχή χρειάζεται ο Κεσερού, ο αρχηγός της ομάδας που είναι ένας παίχτης πολύ έμπειρος, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και έχει το γκολ. Τον Τσιμπότα που παίζει πιο πολύ αριστερό εξτρέμ. Είναι γρήγορος με περίσσιο θράσος που θα πάει πολλές φορές στον ένας με ένα, το οποίο είναι το δυνατό του σημείο. Ακόμα, επικίνδυνος είναι και ο Ντεσπόντοφ που παίζει δεξί ή αριστερό χαφ. Είναι πιο γρήγορος από τον Τσιμπότα, πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός αλλά το μεγαλύτερο του προσόν είναι η ταχύτητα»

maxresdefault_8.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης