Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέος γύρος κυρώσεων στις αστυνομικές αρχές της Κούβας για την καταστολή των διαδηλώσεων

ΗΠΑ: Νέος γύρος κυρώσεων στις αστυνομικές αρχές της Κούβας για την καταστολή των διαδηλώσεων

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Κούβας και το σώμα των Ειδικών Δυνάμεων

Σχετικά Άρθρα

Έναν ακόμη γύρο κυρώσεων στις αστυνομικές αρχές της Κούβας και τους ηγέτες της για τη βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων που ξέσπασαν στο νησί πριν από δύο εβδομάδες, επέβαλε η κυβέρνηση Biden σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.
Οι κυρώσεις που επέβαλε το υποργείο Οικονομικών έχουν στόχο τον Κουβανό αστυνομικό διευθυντή Oscar Callejas Valcarce και τον αναπληρωτή του Eddy Sierra Arias καθώς και τις αστυνομικές αρχές της νησιωτικής χώρας.
«Το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να στοχεύει εκείνους που διευκολύνουν τη συμμετοχή του κουβανικού καθεστώτος σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο Andrea Gacki, διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικού Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων, σε ανακοίνωση που ανακοίνωσε τις κυρώσεις.

Υπόλοποι

«Η σημερινή δράση χρησιμεύει για να καταστήσει περαιτέρω υπόλογους τους υπεύθυνους για την καταστολή των εκκλήσεων του λαού της Κούβας για ελευθερία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Κούβας και σε μία ταξιαρχία των ειδικών δυνάμεων του κομμουνιστικού καθεστώτος για την καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων που ξέσπασαν στο νησί την περασμένη εβδομάδα.

Ένταση κυρώσεων

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ συνδυάστηκαν με μια προειδοποίηση ότι θα μπορούσαν ενταθούν αν η κουβανική κυβέρνηση δεν διορθώσει την κατάσταση.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή - οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις σε άτομα που είναι υπεύθυνα για την καταπίεση του κουβανικού λαού», δήλωσε ο Biden σε δήλωσή του στις 22 Ιουλίου 2021.

Έλλειψη τροφίμων και ηλεκτρισμού

Νωρίτερα αυτό το μήνα, χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους εξαιτίας της απόγοήτευσής του για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία η οποία πλήττεται από έλλειψη τροφίμων και ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι σπάνιες αυτές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι μεγαλύτερες που έχει δει η κομμουνιστική χώρα από τη δεκαετία του 1990, έρχονται σε μία συγκυρία καθώς η κυβέρνηση παλεύει να περιορίσει την πανδημία του κορωναϊού, ωθώντας και το εύθραυστο σύστημα υγείας του νησιού λειτουργεί στα όριά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης