Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά η μέρα, η εβδομάδα και ο μήνας – 9Χ9 με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά η μέρα, η εβδομάδα και ο μήνας – 9Χ9 με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μπορεί κάποιοι να εκφράζουν ανησυχίες επειδή η αγορά ανέβηκε χωρίς τζίρο, ή επειδή δεν έπεισε κτλ. κτλ. Και η στήλη θα ήθελε καλύτερες συναλλαγές αλλά είναι καλοκαίρι, πως να το κάνουμε; Αυτούς τους τζίρους έχουμε με αυτούς πορευόμαστε. Το θέμα είναι πως η διόρθωση που προηγήθηκε έδωσε καλά σημεία εισόδου σε όσους πιστεύουν πως η αγορά είναι ανοδική.

Τι πέτυχε το ΧΑ το τελευταίο διάστημα; Να συμπληρώσει 9 ανοδικές συνεδριάσεις, να κλείσει η εβδομάδα με άνοδο και να γυρίσει και ο μήνας θετικός. Πολύ καλά τα νέα για τις τράπεζες και έδειξε το ταμπλό πως ΕΤΕ και ΠΕΙΡ ευνοούνται περισσότερο. Έρχονται και καλά νέα από την Κυβέρνηση στην προσπάθεια να αναβαθμίσει το κύρος της αγοράς και στην οικονομία έρχονται χρήματα από ΕΣΠΑ, από Ταμείο Ανάκαμψης κ.α. Από την άλλη έχουμε τα ακριβά μεταφορικά, το ενεργειακό και κάποια άλλα που δημιουργούν ανησυχίες.

Για την επόμενη τώρα εβδομάδα και αφού θα έχουμε μπει στον Αύγουστο θα μπορούσαμε να δούμε μία διορθωτική κίνηση. Οι συναλλαγές περιμένουμε ότι θα υποχωρήσουν περαιτέρω και το ενδιαφέρον θα γίνει ακόμα πιο επιλεκτικό. Σήμερα πάντως ο τζίρος ήταν σχετικά καλός. Από τις 888,26 μονάδες θα ξεκινήσει η επόμενη συνεδρίαση.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Μετά το σημερινό +0,63%, έχουμε την εβδομάδα στο +2,76%, το μήνα στο +0,38% και το έτος στο +9,80%

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση αν και θα μπορούσαν να δουν και καλύτερα επίπεδα. Με τον DAX όμως στο -1% κάπως φρέναρε η κίνηση. Κάποιοι είχαν μπει και στην ΕΤΕ 10% πιο κάτω λίγες μέρες πριν και ίσως είδαν την άνοδο ως ευκαιρία για να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Εξαιρετική πάντως η ΕΤΕ έκλεισε με άνοδο 4%, πολύ δυνατή η ΠΕΙΡ (+4,92%) κράτησε το θετικό πρόσημο και έκλεισε στο +1,66% η ΕΥΡΩΒ, ενώ η ΑΛΦΑ αν και πήγε μέχρι τα 1,1210 ευρώ έκλεισε στα 1,0905 ευρώ και με μικρές απώλειες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αυτή η μετοχή ξεχώρισε μετά τις τράπεζες. Και πάλι μία ανάσα από τα ιστορικά του. Στα 15,64 ευρώ και στο +2,36%.

ΤΙΤΑΝ: Ανησύχησαν οι επενδυτές από την αύξηση των ναύλων και του κόστους ενέργειας. Εύλογες οι ανησυχίες και η στήλη είχε σχετικό θέμα με αυτόν τον τίτλο, βάσει των όσων ακούσαμε στην τηλεδιάσκεψη. Θα πούμε όμως και το άλλο. Ανησυχούν για τα κόστη σε μία εταιρεία που έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και η διοίκηση βλέπει πως έχει ανοίξει ανοδικός κύκλος. Ανησυχούν για μία εταιρεία που παρά τα θέματα στα κόστη, βγάζει κέρδη και δίνει και κάτι στους μετόχους. Που έχει πετύχει μία καλή απομόχλευση και μπορεί να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες. Από την άλλη δεν ανησυχούν για άλλες που ούτε μέρισμα δίνουν και βγάζουν και ζημιές παρά τις όποιες κινήσεις έχουν κάνει οι διοικήσεις. Τι να λέμε… Στα 15,96 ευρώ και στο -2,21%.

ΕΧΑΕ: Πέρα βρέχει…

JUMBO: Εκεί στα 13 ευρώ δείχνει πως έχει βρει στήριξη. Δε θα αποκλείαμε και χαμηλότερα επίπεδα. Άλλωστε το διάγραμμα όπως είχαμε γράψει μας ανησυχούσε από σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Όμως από εδώ και κάτω, ο μακροπρόθεσμος μπορεί να χτίζει θέση. Και να εκμεταλλευτεί και τα τρέχοντα και αν βρει και χαμηλότερα επίπεδα. Υπάρχει θέμα με τα αποθέματα και την έλλειψη προϊόντων αλλά πιστεύουμε πως η διοίκηση θα τη βρει την άκρη.

ΟΠΑΠ: Αν δε μας απατάει η μνήμη μας το έχει ξανακάνει η μετοχή. Να πέφτει δηλαδή την περίοδο πριν ανακοινωθεί η τιμή της επανεπένδυσης του μερίσματος και να ενισχύεται μετά. Βλέπουμε μία ανάκαμψη για να δούμε αν θα συνεχιστεί. Στα 12,18 ευρώ και στο +1,25%.

ΓΕΚΕ: Πάλι καλά που δε μας είπαν ξεκάθαρα οι αποτιμητές ότι πολλά σας δίνουν οι βασικοί μέτοχοι.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Σημειώστε πως το χαρτοφυλάκιό της κέρδη της τάξης του 18,82% στη διάρκεια του Α’ εξαμήνου 2021 ενώ η εσωτερική αξία της μετοχής ανήλθε σε 35,86. Στις 31/12/2020 η αποτίμηση των μετοχών που είναι εισηγμένες στο ΧΑ είχαν αξία 12,1 εκατ. ευρώ και στις 30/6/2021 η αξία τους ανήλθε στα 14,25 εκατ. ευρώ.

Από την αρχή του έτους σημείωσε κέρδη +9,38% κλείνοντας τελικά το Α’ εξάμηνο του 2021 στις 884,89 μονάδες. Οι πέντε μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της Εταιρείας, κατά τη λήξη της περιόδου, ήταν στις εταιρείες, QUEST, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, ΕΛΒΕ και Entersoft. Καταλαβαίνετε από που βγήκε η υπεραπόδοση…

INTRALOT: Σημειώνουμε πως η συμμετοχή στην ανταλλαγή των ομολόγων λήξης 2021 έφτασε το 98,94%, ενώ 118,24 εκατ. ευρώ προσφέρθηκαν από το ομόλογο λήξης 2024. Τα παραπάνω επιφέρουν απομόχλευση 166 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με 70 τεμάχια στα 0,70 ευρώ και με αποτίμηση πλέον 22,5 εκατ. ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Χωρίς θόρυβο στα 2,14 ευρώ και στο +0,94%. Τεράστια η ανάκαμψη από τα χαμηλά του tτίτλου και σημαντικά πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Μιλήστε μας για βαριά χαρτιά…

CENTRIC: Στο -6,01% και στα 0,3130 ευρώ. Τα 0,34 ευρώ είναι «βουνό».

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης