Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράλλαξη Delta: Μεταδοτική όσο η ανεμευλογιά - Τρίτη δόση στο Ισραήλ, στρατός για την τήρηση των μέτρων στο Σίδνεϊ

Παράλλαξη Delta: Μεταδοτική όσο η ανεμευλογιά - Τρίτη δόση στο Ισραήλ, στρατός για την τήρηση των μέτρων στο Σίδνεϊ
Οι εμβολιασμένοι -εάν μολυνθούν- έχουν το ίδιο φορτίο όπως οι ανεμβολίαστοι
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχία στις αρχές προκαλεί το έγγραφο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχετικά με τη μετάλλαξη Delta, το οποίο καταδεικνύει την ευκολία με την οποία μεταδίδεται.
Όπως αναφέρεται, η εν λόγω μετάλλαξη φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση από τις προηγούμενες μεταλλάξεις και εξαπλώνεται τόσο εύκολα όσο η ανεμευλογιά. 
Επίσης, τονίζεται ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τη μετάλλαξη Delta με τον ίδιο ρυθμό όπως ανεμβολίαστοι.
Το έγγραφο αποκαλύπτει η Washington Post, ενώ η διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, επιβεβαιώνει τη αυθεντικότητα του.
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν φωνάζουμε χωρίς λόγο.
Η κατάσταση είναι σοβαρή» δήλωσε η ίδια μιλώντας στο CNN.
Το CDC είχε προγραμματίσει να δημοσιεύσει, την Παρασκευή, δεδομένα που στηρίζουν την αμφιλεγόμενη απόφαση της Walensky να αλλάξει την οδηγία για τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους.
Η ίδια είπε, την Τρίτη, ότι το CDC συνέστησε ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους σε μέρη όπου η μετάδοση του ιού είναι συνεχής ή υψηλή.
Σύμφωνα με την ίδια όλοι στα σχολεία (μαθητές, προσωπικό, επισκέπτες) πρέπει να φορούν μάσκα όλες τις ώρες.
«Τα μέτρα που χρειάζονται για να τεθεί υπό έλεγχο, είναι ακραία.
Τα μέτρα που χρειάζεστε είναι ακραία» είπε η ίδια μιλώντας στο CNN.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο του CDC, η μετάλλαξη Delta μεταδίδεται τόσο εύκολα όσο η ανεμοβλογιά, όπου ένας μολυσμένος μπορεί να μολύνει ακόμα 8 ή 9 άτομα.
Στον αντίποδα, το αρχικό στέλεχος μεταδιδόταν τόσο εύκολα όσο ένα κοινό κρυολόγημα, όπου ένας μεταδίδει τον ιό σε περίπου δύο ακόμα άτομα. Αυτός ο δείκτης είναι γνωστός ως R0.
«Δεν υπάρχουν πολλές ασθένειες με R0 στο 8 ή 9» επισημαίνει στο CNN, η Walensky.
Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα κέρδη που έχουν με κόπο κατακτηθεί έναντι της COVID-19 χάνονται καθώς η έντονα μεταδοτική μετάλλαξη Delta εξαπλώνεται. 

Η επιδημία με μια ματιά:

Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 197.007.642 και οι νεκροί σε 4.204.006
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 34.788.500 κρούσματα και 612.313 νεκρούς
• Δεύτερη σε κρούσματα η Ινδία με 31.572.344 και τρίτη σε νεκρούς με 423.217.
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 554.497 τρίτη σε κρούσματα με 19.839.369
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 6.166.591
• Πέμπτη η Ρωσία με 6.161.985 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 5.857.558
• Έβδομη η Τουρκία με 5.682.630 και όγδοη η Αργεντινή με 4.905.925
• Ένατη η Κολομβία με 4.766.829 και δέκατη η Ισπανία με 4.447.044
gfsdgfds_1.JPG

Παραδοχή από τον ΠΟΥ: Χάνουμε έδαφος από την επέλαση της μετάλλαξης Delta

Τα κέρδη που έχουν με κόπο κατακτηθεί έναντι της COVID-19 χάνονται καθώς η έντονα μεταδοτική μετάλλαξη Delta εξαπλώνεται, όμως τα εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της νόσου, ανακοίνωσε σήμερα 30/7/2021, ο ΠΟΥ.
«Tα εμβόλια που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προσφέρουν, όλα, σημαντική προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης και της εισαγωγής σε νοσοκομείο» δήλωσε ο επικεφαλής εκτάκτων συνθηκών του Οργανισμού, Mike Ryan κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Παλεύουμε με τον ίδιο ιό αλλά με έναν ιό που έχει γίνει πιο προσαρμοστικός».
Από την πλευρά της η τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη παρατηρηθεί υψηλότερα ποσοστά θνητότητας από την μετάλλαξη « Delta».

Ιαπωνία: Διεύρυνση των μέτρων έκτακτης ανάγκης εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων

Ταυτόχρονα με τη διενέργεια των Ολυπιακών Αγώνων συνεχίζεται και η διασπορά του κορωνοϊού στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού,Yoshihide Suga, να αναγκαστεί σε διεύρυνση των μέτρων εκτάκτου ανάγκης λόγω Covid-19, όπως μεταδίδει το Reuters την Τετάρτη 30 Ιουλίυο 2021.
Καταρχάς, ανακοινώθηκε πως το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που ισχύει ήδη για το Τόκιο και τη νήσο Οκινάουα παρατάθηκε χρονικά μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, ήτοι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και των Παραολυμπιακών, οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Αυγούστου.
Παράλληλα, ωστόσο, το καθεστώς επεκτάθηκε σε τέσσερις ακόμη περιφέρειες, την Σαϊτάμα, την Καναγκάουα, την Σίμπα και την πόλη της Οζάκα, ενώ πέντε περιοχές (όπως το Χοκάιντο και το Κιότο) θα τεθούν υπό αυξημένο καθεστώς επιτήρησης, ήτοι δηλαδή ένα βήμα πριν το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του παραδέχτηκε πως τα κρούσματα αυξάνονται με άνευ προηγουμένου ρυθμό, απειλώντας το σύστημα Υγείας και κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις και να δει τους Αγώνες από το σπίτι του!
Όλα τα νέα κρούσματα αφορούν μετάλλαξη Delta, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στρατός στις φτωχές γειτονιές του Σίδνεϊ για την τήρηση του lockdown

Σε ακραία μέτρα προχωρούν οι αρχές του Σίδνεϊ, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα εφαρμοστεί το lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας.
Οι φτωχότερες γειτονιές του Σίδνεϊ προετοιμάζονται για στρατιωτική επιβολή του σκληρότερου και μεγαλύτερου σε διάρκεια Lockdown στην πόλη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρείται υψηλός, μετά από πέντε εβδομάδες αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
Πέντε εκατομμύρια κάτοικοι έχουν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους, εν μέσω της επιδημίας που έχει προκαλέσει ηεξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Delta, με τις αρχές να εφαρμόζουν ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς για τα φτωχά προάστια που έχουν πληγεί περισσότερο.
Μεταξύ των μέτρων που έχουν επιβληθεί, είναι τα υποχρεωτικά τεστ και η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Πόρτα - πόρτα ο στρατός

Από τη Δευτέρα, περίπου 300 στρατιωτικοί του αυστραλιανού στρατού θα συνδράμουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα επισκέπτονται πόρτα - πόρτα ασθενείς που έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Νότιας Ουαλίας, Mick Fuller, σε συνέντευξη Τύπου.
Όπως εξήγησε, η άνοδος των κρουσμάτων καταδεικνύει ότι το επίπεδο συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα έχει μειωθεί σημαντικά.
Η ενισχυμένη στρατιωτική και αστυνομική παρουσία θα καλύπτει το εύρος της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας αλλά κυρίως οκτώ περιφερειακών κυβερνητικών περιφερειών στα δυτικά της πόλης - κατοικίας 2 εκατομμυρίων ανθρώπων - όπου έχουν αναφερθεί τα περισσότερα νέα κρούσματα.
Καθώς η πόλη εισήλθε στην έκτη εβδομάδα του προγραμματισμένου αποκλεισμού διάρκειας εννέα εβδομάδων, η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε 170 νέα τοπικά κρούσματα, τα περισσότερα στην πρωτεύουσα της πολιτείας Σίδνεϊ, από το ρεκόρ των 239 κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης