Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναβαλλόμενη άνοδος στο ΧΑ – Προς ένατη ανοδική με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναβαλλόμενη άνοδος στο ΧΑ – Προς ένατη ανοδική με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μέσα στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρηματιστήριο. Η αναβαλλόμενη φορολογία που είναι εξαιρετικό νέο για τις τράπεζες, αλλά και η παροχή φοροαπαλλαγών από την Κυβέρνηση για ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να επενδύσουν στο ΧΑ. Από την άλλη έχουμε δυνατές απώλειες στην Ευρώπη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Μπορούμε όμως να διαφοροποιηθούμε και να πάμε για την ένατη συνεχόμενη ανοδική.

Στην προσυνεδρίαση είδαμε διαθέσεις για άνοιγμα έως και στο +3% στις τραπεζικές μετοχές. Οι τράπεζες άνοιξαν με δυνατή άνοδο και ήδη η Εθνική πλησιάζει το +6% με τη Eurobank και τις υπόλοιπες να ακολουθούν με μικρότερη άνοδο. Αυτή η κίνηση των τραπεζών δίνει άνοδο στο Γ.Δ και τον σπρώχνει προς τις 890 μονάδες. Ο τζίρος είναι επίσης καλός λόγω των εντολών στις τράπεζες.

Από την άλλη υποχωρεί ο ΟΠΑΠ και η Τιτάν, χάνει έδαφος με μικρό όγκο η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ. Η σκυτάλη φαίνεται να περνάει στις τράπεζες, αν και φάνηκε κάπως από χθες αυτή η τάση. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν έχουμε κάποια μετοχή που να ξεχωρίζει και η εικόνα ανοδικών-πτωτικών είναι μοιρασμένη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η είδηση για την αναβαλλόμενη φορολογία. Θεωρούμε πως οι επενδυτές ανησυχούσαν μήπως κάποια στιγμή λόγω ζημιών από τη κόκκινα δάνεια, δουν να τυπώνονται μετοχές. Ίσως ένα μέρος του discount που έχουν με τις ευρωπαϊκές να έχει να κάνει και με αυτό. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι βέβαια. Επιτυχία της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών. Στο +3% ο τραπεζικός δείκτης και στις 550 μονάδες. Ισχυρή ανοδική κίνηση για όλες τις συστημικές. Στο +9% η Αττικής.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Έρχονται και φοροαπαλλαγές από την κυβέρνηση για να επενδύσουν ιδιώτες. Εξαιρετικό και αυτό το νέο. Η κυβέρνηση έχει πάρει κάποιες πρωτοβουλίες ήδη, αλλά με αυτή ίσως δούμε καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει βέβαια να κινηθεί και η διοίκηση του ΧΑ. Να δούμε επιτέλους μία εισαγωγή, μία προσπάθεια να φέρουν μεγάλες ελληνικές εταιρείες στο ΧΑ. Να ξανακερδίσει το κύρος του.

ΤΙΤΑΝ: Η Optima Bank αναφέρει πως πέρα από την αύξηση του κόστους το οποίο θα επηρεάζει το λειτουργικό περιθώριο, η γενική εικόνα είναι πως το momentum ανάπτυξης θα συνεχιστεί σε όλες τις αγορές λόγω της αύξησης των δαπανών για έργα υποδομής. Επιπλέον, η εισηγμένη δημιουργεί ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές και έχει πετύχει σημαντική απομόχλευση τα τελευταία χρόνια, η οποία της επιτρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις της και να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Με απώλειες άνοιξε η μετοχή αλλά και χαμηλό όγκο. Ήδη οι αγοραστές έχουν βγει στα 16,24 ευρώ από 16,18 ευρώ που ήταν η τελευταία πράξη.

LAMDA: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και τα κέρδη που έχει γράψει το προηγούμενο διάστημα. Στα 8,40 ευρώ με οριακή άνοδο και όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Δυνατό εξάμηνο με καθαρά κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ και διανομή προσωρινού μερίσματος 0,509 ευρώ ανά μετοχή για το 2021. Αντιστοιχεί σε απόδοση 1,8% ενώ η μετοχή παίζει με discount 25% έναντι του ΝΑV της.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χωρίς το δικαίωμα πλέον και περιμένουμε να δούμε το ποσοστό κάλυψης. Στα 1,2940 ευρώ και στο +0,70%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης