Football Talk

Άρης-Αστάνα 2-1: Τα έκανε όλα σωστά πριν τα... μουντζουρώσει στο φινάλε (video)

Άρης-Αστάνα 2-1: Τα έκανε όλα σωστά πριν τα... μουντζουρώσει στο φινάλε (video)

Άγγιξε την απόλυτη ανατροπή, έστειλε το ματς στην παράταση αλλά με ένα γκολ-μαχαιριά στο 120’, έμεινε εκτός Ευρώπης από την Αστάνα. Με δέκα από το 85’ οι «κίτρινοι».

Αν και ήταν καλύτερος, ο Άρης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή του εις βάρους του 2-0 από το πρώτο ματς και παρά τη νίκη με 2-1 επί της Αστάνα, έμεινε εκτός Ευρώπης...

Το πρώτο… λιθαράκι για την ανατροπή

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήγε να πιάσει στον ύπνο την Αστάνα. Συγκεκριμένα, μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ματίγια έκανε το σουτ στο ύψος της περιοχής, όμως ο Νεπογκόντοφ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Από αυτό, προήλθε και η κεφαλιά του Λέισμαν, ο οποίος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι των Καζάκων. Οι «κίτρινοι» παρέμεναν ψηλά στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να απειλήσουν την εστία.

Τελικά, στο 36ο λεπτό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Λέισμαν πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, ο πορτιέρο της Αστάνα κατάφερε να την αποκρούσει όμως ο Δημήτρης Μάνος σε δεύτερο χρόνο, έκανε το 1-0.

Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο για τον Άρη, ο οποίος ήταν καλύτερος από την Αστάνα και με σύμμαχο το 1-0, είναι έτοιμος να κυνηγήσει την μεγάλη ανατροπή.

Ο Σάσα έστειλε το ματς στην παράταση

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε επίσης εντυπωσιακά και έκλεισε στα καρέ της την Αστάνα και προσπάθησε να βρει και δεύτερο τέρμα. Ο Μαντσίνι κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά τους Καζάκους, όμως το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 59ο λεπτό, ο Μπρούνο Γκάμα παρέλαβε τη μπάλα από τα αριστερά, μπήκε προς τα μέσα, όμως αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μάνο, προτίμησε το σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, και ο Λείσμαν έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα με κεφαλιά, με τον Νεπογκόντοφ να μαζεύει σταθερά. Ο έμπειρος πορτιέρο προχώρησε σε ακόμα μία εντυπωσιακή επέμβαση, στο 66ο λεπτό, έπειτα από την κεφαλιά του Μπερτόγλιο, κρατώντας το προβάδισμα πρόκρισης για την ομάδα του.

Η Αστάνα παραλίγο να παγώσει το Βικελίδης, όταν ο Εουτζέριο κατάφερε να βγει στην πλάτη της άμυνας και να πατήσει περιοχή από τα αριστερά. Εκεί, ωστόσο δήλωσε παρών ο Ντένις, ο οποίος με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν στο 72ο λεπτό.

Το δυνατό σημείο του Άρη, του έδωσε και το 2-0. Στο 77ο λεπτό, ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λούκας Σάσα πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ζωή του Άρη έγινε ακόμα πιο δύσκολη, στο 85ο λεπτό. Ο Ματέο Γκαρσία έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα και ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν δίστασε να του δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα την αποβολή του. Έτσι, οι «κίτρινοι» συνέχισαν με δέκα παίκτες το ματς.

Τα υπόλοιπα λεπτά δεν είχε κάτι συγκλονιστικό, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους.

Ευκαιρίες ο Άρης, πρόκριση η… Αστάνα

Στην παράταση, η Αστάνα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Αϊμπέτοφ. Ο άσος των Καζάκων έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ντένις έκανε την επέμβαση του αγώνα και με την βοήθεια του δοκαριού, κράτησε το 2-0, στο 100ο λεπτό.

Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε και η απάντηση για τον Άρη. Ο Δημήτρης Μάνος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζαρίτσκι, όμως ο νεαρός πορτιέρο απέκρουσε με το αριστερό του πόδι. Μία φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τελείως την ροή του αγώνα.

Το πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου ολοκληρώθηκε δίχως να αλλάξει κάτι στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης παραλίγο να κάνει την ολική ανατροπή, όμως ο Ζαρίτσκι ήταν και πάλι εκεί!

Ο νεαρός άσος έκανε τρομερή επέμβαση στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπεναλουάν, ενώ εμπόδισε και το ριμπάουντ του Σάσα, στο 114ο λεπτό. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα πάει στην παράταση, η Αστάνα πάγωσε το Βικελίδης.

Οι Καζάκοι, στο 120ο λεπτό, κατάφεραν με τον Μπίτρι να πάρουν την πρόκριση μέσα από τα χέρια του Άρη. Ο άσος της Αστάνα πήρε την κεφαλιά στην περιοχή και νίκησε τον Ντένις για να μειώσει σε 2-1 και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Έτσι, ο Άρης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μένει εκτός νωρίς από την Ευρώπη και η Αστάνα είναι εκείνη που θα συναντήσει την Κουόπιo στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάσα, Ματίγια (83’ Τζέγκο), Γκάμα, Μαντσίνι (66’ Γκαρσία), Μπερτόγλιο (115’ Χαϊροβιτς), Μάνος (102’ Μπρούνο)

ΑΣΤΑΝΑ (Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ (91’ Ζαρούτσκι), Μπεϊσεμπέκοφ, Ρουκάβινα, Τομάσεβιτς, Μπίτρι, Κουάτ (64’ Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Εμπόνγκ, Εουζένιο, Μπαρσεγιάν (79’ Αϊμπέτοφ), Μπετσιράι (46’ Καντέτε)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης