Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Εθνική το 8Χ8 – Που επικεντρώθηκαν οι αγοραστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Εθνική το 8Χ8 – Που επικεντρώθηκαν οι αγοραστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πλάτη έβαλαν οι τραπεζικές μετοχές σήμερα και στήριξαν την προσπάθεια της αγοράς να ξεπεράσει και τις 880 μονάδες. Ο τζίρος παρέμεινε χαμηλός και το ενδιαφέρον των επενδυτών παρουσίασε διαθέσεις rotation. Ξεχώρισε η Εθνική Τράπεζα, ενώ καλά πήγαν Πειραιώς και Alpha Bank. To +2% βέβαια της Coca Cola έδωσε επίσης μία σημαντική βοήθεια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το +3% και ο όγκος των 2 εκατ. τεμαχίων δείχνουν ποιος τίτλος ήταν σήμερα ο πρωταγωνιστής. Η Εθνική Τράπεζα τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα. Έκλεισε στα 2,2980 ευρώ αλλά είχε υψηλό ημέρας στα 2,3320 ευρώ. Κοντά στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Alpha Bank, ενώ καλή ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης η Πειραιώς. Το έδειξε από την προσυνεδρίαση, όπου είχε μεγάλη εντολή αγοράς. Τη μικρότερη άνοδο σημείωσε η Eurobank και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας.

COCA COLA: Κοντεύει τα 12 δισ. ευρώ η αποτίμησή της. Πάνω από τα 32 ευρώ το κλείσιμο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020. Δεν έχει ακόμα καλύψει τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημία πέρυσι.

ΤΙΤΑΝ: Αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημο. Οι επενδυτές φαίνεται πως ανησυχούν για τα κόστη που αυξάνονται και ιδίως το ενεργειακό και το μεταφορικό. Αυτό ανέφερε και η διοίκηση πριν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη. Ενώ βλέπει αύξηση πωλήσεων και όγκων δεν μπορεί να πει πως θα μεταφραστεί σε αντίστοιχη βελτίωση στα κέρδη. Στα 16,32 ευρώ και στο -0,12%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αυξημένη η μεταβλητότητα λόγω και της λήξης του δικαιώματος. Να πούμε πάντως πως όλες αυτές τις ημέρες αν εξαιρέσουμε εκείνη την «παράξενη» εντολή που πήγε το δικαίωμα κοντά στο μηδέν για ελάχιστα δευτερόλεπτα, δεν παρατηρήθηκε κάποια μεγάλη μεταβολή που να δημιουργεί discount ή premium. Σήμερα μετρήσαμε κάποια στιγμή και υπήρχε ένα premium 2% στη μετοχή που όμως δεν ήταν σημαντικό. Στο +0,47% η μετοχή και στα 1,2850 ευρώ και στα 0,23 ευρώ και στο -4,25% το δικαίωμα. Τώρα περιμένουμε να ακούσουμε ποσοστό κάλυψης και ποσοστά βασικών μετόχων.

AEGEAN: Ζωηρή από το άνοιγμα και συνολικά έκανε όγκο 119 χιλ. τεμάχια. Στα 5,37 ευρώ και στο +3,47%.

JUMBO: Στα 13,22 ευρώ και στο -1,93%.

INTRALOT: Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020 πάνω από τα 0,30 ευρώ, πάνω δηλαδή από την ονομαστική αξία. Στα 0,3120 ευρώ και στο +7,59%.

CENTRIC: Πάντως την παλεύει την αντίσταση και ελπίζουμε να τη σπάσει. Στα 0,3330 ευρώ και στο +4,06% με 115 χιλ. τεμάχια όγκο. Στα 0,34 ευρώ η αντίσταση.

SPACE: Αν μας έλεγε κανείς πριν 3-4 χρόνια που έπαιζε κάτω από το 1 ευρώ πως θα πήγαινε με άνεση πάνω από τα 9 ευρώ, θα τον λέγαμε τρελό. Εύγε όμως στην εταιρεία. Τρομερή η κίνηση.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ο όγκος στα 98 χιλ. τεμάχια και η μετοχή στα 0,1890 ευρώ και στο +4,42%.

ΕΚΤΕΡ: Προσπάθησε και σήμερα να περάσει πάνω από την κρίσιμη αντίσταση αλλά πάλι δεν τα κατάφερε και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας.

CPI: Ή έχει χαλάσει η συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα ή το κάνουν επίτηδες. Μεγάλη πωλητές από τα 0,84 ευρώ και πάνω, λίγοι αγοραστές και συνολικά βλέπουμε μία στασιμότητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης