Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα υψηλά στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX +0,6%, ανάκαμψη στην Κίνα

Νέα υψηλά στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX +0,6%, ανάκαμψη στην Κίνα
Στην Κίνα, οι αγορές ανακάμπτουν με σημαντικά κέρδη, μετά το sell off των προηγούμενων ημερών
Σχετικά Άρθρα

Κέρδη καταγράφουν οι χρηματιστηριακές αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, στον απόηχο των αποφάσεων της Federal Reserve, η οποία έστειλε σήμα ότι δεν βιάζεται να προχωρήσει σε tapering. 
Οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται σε επίπεδα ρεκόρ, με οδηγό τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.
Στην Κίνα, οι αγορές ανακάμπτουν με σημαντικά κέρδη, μετά το sell off των προηγούμενων ημερών, λόγω των περιορισμών από τις αρχές σε τεχνολογία, εκπαίδευση και αγορά ακινήτων.
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα, με την Credit Suisse να δέχεται ισχυρό πλήγμα από την κατάρρευση του fund Archegos.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,6% στις 15.658 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7.087 μονάδες με άνοδο 1%.
Στις 6.655 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,7%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1% στις 25.357 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 1% στις 8.789 μονάδες.
Άνοδο 0,1% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street, με τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄τριμήνου να απογοητεύουν, παρά την ισχυρή ανάπτυξη +6,5%.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 17,9 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής αεροσκαφών στον κόσμο, Airbus, σημείωσε άλμα 3,6%, δίνοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στον STOXX 600, αφού αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις ετήσιες παραδόσεις και τα κέρδη της.
Η γαλλική TotalEnergies και η εισηγμένη στη Βρετανία Royal Dutch Shell ενισχύθηκαν κατά 2% αφού ανακοίνωσαν προγράμματα επαναγοράς μετοχών καθώς η σημαντική αύξηση στις τιμές πετρελαίου και αερίου οδήγησαν σε άνοδο τα κέρδη τους.

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά υψηλά το οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο, στις 119 μονάδες

Σε επίπεδα ρεκόρ ενισχύθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Ο δείκτης αυξήθηκε στις 119 μονάδες τον Ιούλιο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1985 όταν ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων, έναντι 117,9 μονάδων τον Ιούνιο.
Οι αναλυτές ανέμεναν τον δείκτη στις 118,5 μονάδες, σύμφωνα με το Reuters.
Η άνοδος του δείκτη τον Ιούλιο στηρίχθηκε από τη νέα αύξηση της αισιοδοξίας στον κλάδο της βιομηχανίας, που έφτασε νέο ιστορικό υψηλό μετά τις επανειλημμένες αυξήσεις φέτος, ενώ στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007 διαμορφώθηκε η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών.
Ωστόσο η θετική επίδραση από την άρση των lockdown φθίνει.
Ο δείκτης βιομηχανικού κλίματος αυξήθηκε στις 14,6 μονάδες από 12,8 μονάδες και των υπηρεσιών στις 19,3 μονάδες από 17,9 τον Ιούνιο.
Αλλά η άνοδος του γενικότερου κλίματος περιορίστηκε από τη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, που αποδίδεται εν μέρει στην χειρότερη εκτίμηση των νοικοκυριών για την μελλοντική οικονομική κατάσταση και τα σχέδιά τους για να προβούν σε μεγάλες αγορές. Αυτό με τη σειρά του συνέβαλε στη μικρή πτώση της αισιοδοξίας στον τομέα του λιανεμπορίου.
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος διαμορφώθηκε στο -4,4 από -3,3 τον Ιούνιο.

ΗΠΑ: Aνάπτυξη +6,5% στο β' τρίμηνο 2021 - Απογοήτευσαν τα στοιχεία

Απογοήτευσαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο β΄ τρίμηνο του 2021, καθώς κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.
Το ΑΕΠ β΄τριμήνου «έτρεξε» με ρυθμό 6,5%, την ώρα που οι αναλυτές έκαναν λόγο για +8,4%, σύμφωνα με το Dow Jones.
Tα στοιχεία για το α΄τρίμηνο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς πτωτικά στο 6,3%.
Παρά το άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας και την εξέλιξη των εμβολιασμών κατά της covid -19, oι κίνδυνοι παραμένουν, καθώς έχει εμβολιαστεί μόλις ο μισός πληθυσμός.
Ωστόσο, ενώ η παράλλαξη Delta που εξαπλώνεται και οδηγεί σε αύξηση των κροιυσμάτων μπορεί να επιβραδύνει την ανάκαμψη, είναι απίθανο να την εκτροχιάσει - ακόμα κι προκύψουν κι άλλες εκπλήξεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.


ΗΠΑ: Το νομοσχέδιο για τις υποδομές πέρασε την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία

Το διακομματικό νομοσχέδιο αναβάθμισης των υποδομών στις ΗΠΑ ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων πέρασε από μια πρώτη, κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία, ανοίγοντας τον δρόμο για την επίσημη διαβούλευσή του και την πιθανή έγκρισή του.
Το νομοσχέδιο, που έχει την υποστήριξη του Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden, συνεχίζει την πορεία του με την υποστήριξη 48 Δημοκρατικών, δύο ανεξάρτητων και 17 Ρεπουμπλικάνων μελών της Γερουσίας.
Αναμένονται και άλλες ψηφοφορίες, αλλά και συζητήσεις για το ίδιο νομοσχέδιο, πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο ή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι Δημοκρατικοί έχουν την πρόθεση το νομοσχέδιο αυτό (που περιλαμβάνει δαπάνες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, των γεφυρών, της παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικού διαδικτύου, αλλά και άλλων υποδομών) να είναι το πρώτο από δύο νομοσχέδια.
Αυτό που θα ακολουθήσει θα προβλέπει δαπάνες 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση των υποδομών που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τη διατροφή όμως έχει προκαλέσει τη σθεναρή αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και τη δυσφορία μερικών από τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς.
Οι Ρεπουμπλικάνοι εμπόδισαν μία παρόμοια εξέλιξη την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν ρυθμιστεί οι λεπτομέρειες.
Στην τελευταία έκδοση του νομοσχεδίου, οι λεπτομέρειες για τις υποδομές των μεταφορών και τις ευρυζωνικές διαδικτυακές υπηρεσίες αναμένεται να καθοριστούν, αλλά οι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι η κατάρτιση του κειμένου του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ανακάμπτει η Κίνα

Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, καθώς η Κίνα επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκάλεσε η επιβολή περιορισμών στους κλάδους της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της αγοράς ακινήτων.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,73% στις 27.782 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε άνοδο 3% στις 26.243 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραφε άνοδο 1,5% στις 3.411 μονάδες.
Ο Asia Dow σημείωνε άνοδο 1,55% στις 3.848 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραφε κέρδη 0,5% στις 52.692 μονάδες.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 73,03 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,9%, ενώ η τιμή του brent καταγράφει κέρδη 0,7% στα 74,38 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης