Football Talk

Νέφτσι Μπακού - Ολυμπιακός 0-1: Η μισή ομάδα έλειπε αλλά ο Μασούρας ήταν εκεί! (video)

Νέφτσι Μπακού - Ολυμπιακός 0-1: Η μισή ομάδα έλειπε αλλά ο Μασούρας ήταν εκεί! (video)
Ο Ολυμπιακός δεν λύγισε από τις πολλές απουσίες, επικράτησε με 1-0 της Νέφτσι Μπακού στη Bakcell Arena και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη βουλγάρικη Λουντογκόρετς.

Ο Ολυμπιακός τσέκαρε -παρά τις πολλές του απουσίες- το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού κέρδισε με 1-0 τη Νέφτσι Μπακού εκτός έδρας, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 2-0.

Στην επόμενη φάση θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Λουντογκόρετς που επικράτησε με 3-1 της Μόουρα (28/07) με την πρώτη αναμέτρηση να έχει οριστεί για τις 3 ή 4 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 10/08.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να παρατάξει την ομάδα του με πολλές -αναγκαστικές- αλλαγές, σε σχήμα 5-4-1 λόγω των πολλών απουσιών, αλλά οι παίκτες του είχαν άριστη τακτική συμπεριφορά και πήραν αυτό που ήθελαν από την αναμέτρηση.

 

Ο συνήθης ύποπτος Μασούρας και η έκπληξη με Σισέ


Η Νέφτσι Μπακού μπήκε με ορμή στο παιχνίδι και έδειξε πως ήθελε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να χτίσει τις επιθέσεις του με ορθολογική ανάπτυξη, αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν τον βοήθησε.

Παρότι ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν χαμηλός, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ. Στο 15ο λεπτό ο Σισέ πίεσε, έκλεψε την μπάλα, πάτησε περιοχή και παρότι νικήθηκε από τον Μαμάντοφ, ο Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Γιώργος Μασούρας εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας και άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 1-0!


Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα ο Ολυμπιακός δεν κλείστηκε στα καρέ του, αλλά κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε την υπόθεση πρόκριση. Ένα καλό σουτ του Σουρλή στο 27ο λεπτό και ένα τρομερό λάθος του Μπουλούντοφ στο 31ο  που παραλίγο να οδηγήσει σε αυτογκόλ, λίγο έλειψε να γράψουν το 2-0.

Ο Ολυμπιακός επέμεινε, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να καταφέρει να αλλάξει κάτι και το πρώτο ημίχρονο να λήγει στο 1-0.

Σωστή διαχείριση και εύκολη πρόκριση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο. Ο Ολυμπιακός είχε δώσει μέτρα στη Νέφτσι Μπακού, αλλά ήταν ο πρώτος που απείλησε. Στο 58ο λεπτό, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χασάν σούταρε εξ επαφής, αλλά ο τερματοφύλακας των Αζέρων απομάκρυνε σε κόρνερ ενστικτωδώς.


Ο ρυθμός του παιχνιδιού από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα έπεσε δραματικά. Ο Ολυμπιακός έκλεισε σωστά τους χώρους, έκανε σωστή διαχείριση του προβαδίσματός του, δείχνοντας παράλληλα πιο ικανός για να απειλήσει. Το έκανε με τον Χασάν στο 77ο λεπτό, αλλά ο Αιγύπτιος φορ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, που κόντραρε στα σώματα.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι. Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, η ομάδα του κινδύνευσε ελάχιστα -μόνο ένα σουτ με τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών- και προκρίθηκε στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 2-0.



Νέφτσι Μπακού (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοφ, Μπουλούντοφ (31' Αμπάσοφ, αλλαγή στο 82' Μουραντμπαγί), Μπότζι, Στάνκοβιτς, Μπάσκε, Κανέ, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82' Νασάφοφ), Λαουάλ (82' Αλιζαντά), Κολί (65' Ισμαήλ)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Λαλά, Σισέ, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Μπα, Σουρλής (82' Βρουσάι), Κούντε, Βαλμπουενά (76' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Χασάν (86' Ελ Αραμπί)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης