Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Συμβόλαιο με την GSK για την προμήθεια 220.000 δόσεων πειραματικής θεραπείας κατά της Covid-19

ΕΕ: Συμβόλαιο με την GSK για την προμήθεια 220.000 δόσεων πειραματικής θεραπείας κατά της Covid-19
Προκειται για την ειραματική θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab κατά της COVID-19 για τη θεραπεία ασθενών υψηλού κινδύνου με ήπια συμπτώματα που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο
Σχετικά Άρθρα

Συμβόλαιο με την GlaxoSmithKline υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αντικείμενο την προμήθεια έως 220.000 δόσεων της ερευνητικής θεραπείας της μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
Το φάρμακο, το οποίο αναπτύσσεται από κοινού με την εταιρία των ΗΠΑ Vir Biotechnology, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών υψηλού κινδύνου με ήπια συμπτώματα που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο, ανέφερε η Επιτροπή.

Συνεργασία με Sanofi

Η συμφωνία είναι μια ώθηση στις έρευνες της GSK για πιθανές θεραπείες για την COVID-19 αφότου η εταιρία διαδραμάτισε περιορισμένο ρόλο στην ανάπτυξη εμβολίων.
Αντί να παρασκευάσει το δικό της εμβόλιο κατά του κορvωνοϊού, η GSK επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην προσφορά βοήθειας σε άλλες εταιρίες και έχει συνεταιριστεί με τη Sanofi για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.
Σε ανακοίνωσή της η GSK επιβεβαίωσε τη συμφωνία λέγοντας πως αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για τη θεραπεία περιστατικών COVID-19 στην Ευρώπη.
Το φάρμακο περιλαμβάνεται τώρα στην κυλιόμενη διαδικασία αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Πρωτεΐνες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πρωτεΐνες που έχουν συντεθεί στο εργαστήριο και μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον κορωνοϊό.
Συνδέονται στην ακίδα πρωτεΐνης και έτσι εμποδίζουν την «προσκόλληση» του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύναψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας περίπου 200 συμβάσεις, για διαφορετικες θεραπείες, αξίας άνω των 12 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την τρέχουσα σύμβαση-πλαίσιο με την GlaxoSmithKline, τα κράτη μέλη μπορούν να αγοράσουν το sotrovimab (VIR-7831), εάν και όταν χρειαστεί, αφού λάβει είτε άδεια έκτακτης ανάγκης στο οικείο κράτος μέλος είτε (υπό όρους) άδεια κυκλοφορίας σε επίπεδο ΕΕ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης