Τελευταία Νέα
Gun Room

Αμερικανοί κατασκευάζουν «αληθινό πιστόλι LEGO»

tags :
Αμερικανοί κατασκευάζουν «αληθινό πιστόλι LEGO»
Kαι Δανοί δείχνουν ότι έχουν …

Θέμα προέκυψε εκ του μηδενός, αρκετά σοβαρό ώστε να ασχοληθούν μαζί του μέσα όπως οι New York Times, το CBS News και το έγκυρο Newsweek.
Στο επίκεντρο μια μικρή εταιρεία οπλουργικών κατασκευών από τη Γιούτα των ΗΠΑ, την οποία όλοι θα αγνοούσαμε αν η γνωστή δανέζικη παραγωγός παιχνιδιών LEGO, δεν απειλούσε με εξώδικο για ένα προϊόν που ανήγγειλε η πρώτη μέσω Instagram τον περασμένο Ιούνιο.

Εργαστήριο βελτιώσεων

Η Culper Precision είναι ένα οπλουργείο που τροποποιεί και βελτιώνει όπλα κατά παραγγελία, κυρίως πολυμερικά πιστόλια. Στην κορυφή των βελτιώσεων βρίσκεται το δημοφιλές Glock 19. Επί πολλά χρόνια, κυκλοφορεί ως αστείο μεταξύ των οπλόφιλων η παραφθορά του ονόματος “Block 19”(δηλαδή “Τούβλο 19”), για να στηλιτεύσει το τετράγωνο προφίλ της λαβής του αυστριακού πιστολιού.
Η εταιρεία παιχνιδιών LEGO χρησιμοποιεί την ίδια λέξη για τα γνωστά πολύχρωμα τουβλάκια της.
Κάπου εκεί προφανώς οι οπλουργοί από τη Γιούτα “έκαναν τη σύνδεση” και βάλθηκαν να μετασκευάσουν ένα πιστόλι Glock, ‘ετσι ώστε να θυμίζει οπτικά κατασκευή από πλαστικά τουβλάκια.
Το αστείο “πήρε εμπρός” όταν στα τέλη Ιουνίου το παρουσίασαν στην ιστοσελίδα τους, σημειώνοντας ότι αυτή η αισθητική μετατροπή μπορεί να γίνει σε υπάρχοντα πιστόλια Glock μοντέλο19 τρίτης και τέταρτης γενιάς.
Ήταν η δικαίωση όλων των πιτσιρικάδων που κάποτε “έπαιξαν πόλεμο” με πιστόλια από τουβλάκια LEGO. Αξίζει να ξεκαθαριστεί εδώ ότι οι αισθητικές διαφοροποιήσεις αφορούν στη βαφή του πιστολιού με κίτρινο, κόκκινο και μπλέ χρώμα που ομοιάζουν σε αυτά της LEGO και της συγκόλλησης πάνω στο κλείστρο και το σκελετό τμημάτων πλαστικού με αναμονές που δέχονται τα πραγματικά πλαστικά τουβλάκια.
Παρουσίασαν μάλιστα και ένα “φυλλάδιο οδηγιών” για τη συναρμολόγηση στόχαστρων από τμήματα των παιχνιδιών.
Το όλο θέμα ήταν ένα αστείο και ίσως και ένας τρόπος για χιουμοριστική προβολή της Culper. Εξυπακούεται ότι το Block 19 δεν απευθυνόταν σε παιδιά. Εξάλλου θα ήταν αδύνατο να πωληθεί σε ανθρώπους χωρίς άδεια κατοχής όπλων.
Πόσο δε μάλλον σε ανήλικους, αφού για τη δημιουργία του, ο ενδιαφερόμενος θα έπρεπε να στείλει στους οπλουργούς ένα υπάρχον πιστόλι Glock για να μετατραπεί.

Οι υστερίες των “οπλοφοβικών”

Η ακτιβίστρια Shannon Watts (Σάνον Γουάτς) από τη Νέα Υόρκη, ιδρύτρια μίας ΜΚΟ με τον τίτλο “Moms Demand Action” (Μαμάδες Απαιτούν Δράση), εστίασε την προσοχή στο δημιούργημα της Culper Precision.
Να σημειωθεί οτι ο συγκεκριμένος Οργανισμός χρηματοδοτείται από γνωστούς “δημοκρατικούς” κύκλους μεγιστάνων από την πολιτεία της Νέας Υόρκης με σκοπό την απαγόρευση της οπλοκατοχής από ιδιώτες.
Τον σκοπό της ενστερνίζονται πλήρως οι νύν και πρώην πολιτικοί ηγέτες στην Πολιτεία (περιλαμβανομένου του σημερινού υπεύθυνου για την διάλυση της μεγαλοδικηγόρου) κου. Αντριου Κουόμο και του μιντιακού και χρηματιστηριακού ολιγάρχη Michael Bloomberg που υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν σήμαρχος της Ν.Υ. και αργότερα υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.
Αποτελεί μέρος ενός καλά χρηματοδοτούμενου δικτύου που πιέζει για πλήρη καταγραφή και εν τέλει κατάσχεση κάθε πυροβόλου όπλου που δε βρίσκεται στην κατοχή εκπροσώπων του νόμου.
Η κυρία Watts έφερε μέσω του Instagram μεγάλη πίεση στη LEGO, ονομάζοντας το Block 19: ”συνταγή για καταστροφή”. Μέσα στο ταραγμένο της κρανίο θεώρησε ότι τα ανήλικα παιδάκια θα αγόραζαν το πιστόλι-με χρώματα παιχνιδιού στα αντίστοιχα JUMBO (εκεί ονομάζονται TOYS R US) και θα αυτοκτονούσαν μαζικά…
2_9_1.jpg
Το τέλος της κοινής λογικής

Το πράγμα ξέφυγε όταν ο εθνικός τύπος ασχολήθηκε με το θέμα και τελικά στις 14 Ιουλίου, η δανέζικη κατασκευάστρια παιχνιδιών LEGO κατέθεσε εξώδικο προς την Culper Precision απαιτώντας την απόσυρση του Block 19.
Αιτίαση είναι η ομοιότητα του με τα κατατεθέντα σήματα και η πιθανή ζημιά στη φήμη της από τη συσχέτιση τους με φονικά αντικείμενα.
Φαίνεται ότι στη Δανία λάθος προτεραιότητες για την ηθική και την καλή φήμη (βλέπε εικόνα).
Οι ιδιοκτήτες της Culper Precision, μη διαθέτοντας τα χρήματα και τη νομική κάλυψη για μια διαμάχη με το δανέζικο κολοσσό, απέσυραν από τη σελίδα τους τις εικόνες του μοναδικού πρωτοτύπου Block 19 που κατασκεύασαν ποτέ και ενημέρωσαν το κοινό ότι δε θα μπορούν να τροποποιήσουν κανένα Glock στο μέλλον σε παρόμοια μορφή.

Ο φασισμός των Social media νικά

Στην ανακοίνωση που ανάρτησαν στον ιστότοπο τους, οι ιδιοκτήτες της Culper Precision διευκρινίζουν:
“Εμείς στην Culper είμαστε ευγνώμονες για την παγκόσμια προσοχή της οποίας έτυχε το Block 19.
Φαίνεται πως οτιδήποτε κι αν δημιουργήσουμε στην οπλοβιομηχανία, οι αντίθετοι με την οπλοκατοχή θα το αντισταθμίσουν λίγο αργότερα με ρητορική που απλά λέει ότι τα όπλα είναι κάτι κακό”.
Προσθέτουν δε ότι ο σκοπός τους ήταν να επικοινωνήσουν την ευχαρίστηση από την ενασχόληση με τα σκοπευτικά αθλήματα και την ικανοποίηση που δίνει η εξάσκηση και προπόνηση στη σκοποβολή.
“Ως παιδιά παίζαμε με LEGO και συναρμολογούσαμε με τα τουβλάκια «πιστόλια» για τα παιχνίδια μας.
Ήταν σαν να παίρνει ζωή ένα παιδικό μας όνειρο”.
Και ενώ η Αμερική διανύει τη μεγαλύτερη της κρίση εδώ και έναν αιώνα, με την κοινωνική διχόνοια, τις λεηλασίες και την καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών να έχουν διαμορφώσει εκρηκτική ατμόσφαιρα, τα ζωντανά “τούβλα” ασχολούνται με τις εμμονές τους...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης