Basket Talk

Μέρες... 2007 για το ελληνικό μπάσκετ με 9 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης!

Μέρες... 2007 για το ελληνικό μπάσκετ με 9 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης!
Ιωνικός και Ηρακλής δήλωσαν συμμετοχή στο FIBAEuropeCupκαι η Ελλάδα βιώνει εποχές… 2007.
Ιωνικός και Ηρακλής αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στο FIBAEuropeCupκαι πλέον εννέα από τις 13 ομάδες της BasketLeague θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη σε 4 διαφορετικές διοργανώσεις!
 
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην ΕυρωλίγκαΠρομηθέας στο EuroCupΑΕΚΠΑΟΚΛαύριο και Περιστέρι στο BCL, συν Ιωνικό και Ηρακλή στο FIBAEuropeCup. Ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι δεν θα δώσουν το παρόν από την Α1 στις διεθνείς διοργανώσεις; Μόλις τέσσερις ομάδες, ΆρηςΛάρισαΚολοσσός Ρόδου και Απόλλωνας Πάτρας.
Όσο για τον λόγο που γίνεται αυτό δεν είναι άλλος από το έξτρα οικονομικό κίνητρο. Με τον έξτρα φόρο που θα πληρώνουν οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, οι ομάδες της Α1 θα ενισχύονται κάθε χρόνο με ένα ποσό της τάξης των 550.000 ευρώ (μίνιμουμ ποσό) ενώ για όσες αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης θα υπάρξει έξτρα ενίσχυση που θα φτάνει ακόμη και τις 200.000 ευρώ! 
 
Οπότε η συμμετοχή μιας ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης μπορεί να φέρει στο ταμείο της ένα διόλου ευκαταφρόνητο έξτρα ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν με το 1/4 του μπάτζετ κάποιων ομάδων!

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που εννέα ελληνικές ομάδες συμμετείχαν στα Κύπελλα Ευρώπης ήταν τη σεζόν 2007-08. Ο ίδιος αριθμός ομάδων επίσης είχαν συμμετάσχει από το 1996 έως το 2001 το 2003-04 και το 2005-06 ενώ το ρεκόρ παραμένουν οι 10 συμμετοχές της σεζόν 2004-05! Τότε, μάλιστα, με τρείς ομάδες στην Ευρωλίγκα(Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ), τέσσερις στο EuroCup(Άρης, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Μακεδονικός) και τρεις στις διοργανώσεις της FIBA(Ηρακλής, Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας και Ολύμπια Λάρισας).

Μετά από τη σεζόν 2007-08, οι Ελληνικές ομάδες, δεν ξεπέρασαν ποτέ τις 7 συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης. Μάλιστα, την σεζόν 2012-13, στην περίοδο της πρώτης οικονομικής κρίσης στη Ελλάδα οι μοναδικές ομάδες που αποτελούσαν την εξαίρεση και αγωνίζονταν στα… ευρωπαικά σαλόνια ήταν μόνο 3· ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός και Άρη  με τους δύο πρώτους στην Ευρωλίγκα, ενώ τους κιτρινόμαυρους στο EuroCup.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης