Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε κίνδυνο η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών από την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta

ΗΠΑ: Σε κίνδυνο η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών από την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta

H προοπτική τέταρτου κύματος της πανδημίας καθιστά επιφυλακτικούς τους καταναλωτές, επισημαίνουν οικονομολόγοι της BoFA

Σχετικά Άρθρα

Η παγκόσμια ανησυχία που επικρατεί σχετικά με την ταχέως εξαπλωνόμενη παραλλαγή δέλτα της COVID-19 ενδέχεται να απομειώσει τη διάθεση για κατανάλωση ώστε να μην κάνουν ένα πάρτι είτε ένα ταξίδι ακόμα και μια βόλτα σε ένα κοντινό μπαρ είτε ακόμη και την επιστροφή τους στο γραφείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo Finance, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
«Τα δεδομένα δείχνουν αυξημένη ανησυχία των πολιτών όσον αφορά τις μετακινήσεις λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Bank of America Michelle Meyer και Stephen Juneau παρουσιάζοντας μια νέα έρευνα.
mobility.PNG
Άνοιγμα της οικονομίας

Μέχρι στιγμής, οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν διατηρηθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο στις ΗΠΑ παρά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τοπικά αλλά και διεθνώς.
Η παρακολούθηση των δεδομένων κινητικότητας της Google, της κίνησης των επιβατών στις αεροπορικές εταιρείες, των κρατήσεων στην πλατφόρμα OpenTable, της ζήτησης για καύσιμα κίνησης και των εισιτηρίων στις κινηματογραφικές αίθουσες, αποκαλύπτει ότι πολλοί κλάδοι συνεχίζουν να σημειώνουν κέρδη.

Η ανάσχεση της τάσης

Όμως, έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια ανάσχεσης της τάσης.
«Ενώ τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες για υπηρεσίες ή για αγορές σε φυσικά καταστήματα, τα στοιχεία της έρευνας φανερώνουν ότι αυξάνονται οι ανησυχίες όσον αφορά την εξέλιξη της νόσου.
Το μερίδιο των ερωτηθέντων που δεν ανησυχούν όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο μειώθηκε από 50% σε 41 % τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με μια εβδομαδιαία έρευνα της Civic Science», επισημαίνει η BofA.
feeling.PNG
Το νέο κύμα

Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 58,4% και ανήλθε σε 28.900 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με την BofA. Α
υτό είναι το υψηλότερο επίπεδο κρουσμάτων από τις 16 Μαΐου.
Το ποσοστό θετικότητας ξεπέρασε το 5% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.
«Βρισκόμαστε στη μέση ενός νέου κύματος του ιού.
Ενώ υπήρχαν περιορισμένες απαντήσεις για τον μετριασμό της εξάπλωσης, εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται με τον τρέχοντα ρυθμό, δεν θα ήταν σοκαριστικό να δούμε ξανά να επιστρέφουν περιοριστικά μέτρα στην οικονομική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας», προειδοποιεί η οικονομική ομάδα της BofA.

Κινητικότητα

Οι επενδυτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το πώς θα συμπεριφερθούν οι καταναλωτές καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται σε πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ.
Ενώ ο S&P 500 έχει φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα τον τελευταίο μήνα, οι μετοχές των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων Marriott, Hilton, Choice Hotels και Host Hotels έχουν υποχωρήσει. Το ξενοδοχείο με τη χειρότερη απόδοση τον τελευταίο μήνα ήταν το Host Hotels, το οποίο καταγράφει υποχώρηση 10,5%.

Αεροπορικές

Η φόβοι όσον αφορά την κινητικότητα έχουν επεκταθεί αυτό τον μήνα και στο χώρο των αεροπορικών εταιρειών, παρά τα πολλά υποσχόμενα κέρδη του δεύτερου τριμήνου από τις Delta Air Lines και SouthWest Airlines.
Οι μετοχές των Delta, Southwest, American Airlines, JetBlue και United Airlines έχουν υποχωρήσει πάνω από 5% τον προηγούμενο μήνα.
Η μετοχή της United Airlines έχει βυθιστεί 12,5%, με την αεροπορική εταιρεία να μετρά μια από τις χειρότερες επιδόσεις τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης