Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Από τον πόλεμο με την κατάθλιψη, στην κατάκτηση του χρυσού: Ο Τομ Ντέιλι είναι ο πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών στο Τόκιο!

Από τον πόλεμο με την κατάθλιψη, στην κατάκτηση του χρυσού: Ο  Τομ Ντέιλι είναι ο πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών στο Τόκιο!

Ο Βρετανός – πλέον – χρυσός Ολυμπιονίκης και εκπρόσωπος της LGBTQ+ κοινότητας εμπνέει με την ιστορία της ζωής του.

Σχετικά Άρθρα

«Νιώθω απίστευτα υπερήφανος που μπορώ να πω ότι είμαι ένας γκέι άνδρας και επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης». Ο Τομ Ντέιλι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα: δεκατρία χρόνια μετά από την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε στο Τόκιο το χρυσό μετάλλιο στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων!

Ως γνωστόν ο δρόμος για την κορυφή είναι πάντα ανηφορικός, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση ο Ντέιλι είχε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια προτού σκαρφαλώσει στο πιο υψηλό βάθρο. Ο θάνατος του πατέρα του, η κατάθλιψη που βίωσε αλλά και η «κρυφή» του ταυτότητα συνθέτουν την βαριά και επίπονη ιστορία του όμως όταν ο ίδιος πέφτει από την πλατφόρμα 10 μέτρων και αγγίζει το νερό, όλα μοιάζουν παραμύθι.

Ο άθλος της νεότερης ηλικίας

Το 2011 ο μικρόκοσμος του Τομ γκρεμίστηκε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Ο πατέρας του Ρομπ ο οποίος τον στήριζε και ακολουθούσε σε όλες τις προπονήσεις του πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου, αφήνοντας τον ίδιο καταρρακωμένο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) να είναι πλέον αμφίβολη. Ο τότε 18χρονος αθλητής αρνιόταν να προπονηθεί, δεν έβρισκε κίνητρα και έπεσε στην κατάθλιψη. Έφτασε μάλιστα μέχρι και στο σημείο της απόπειρας αυτοκτονίας, απειλώντας πως θα πηδούσε έξω από το παράθυρο.

Τελικά η ζωή του επέστρεψε στην ρουτίνα της καθημερινότητας και ο ίδιος έλαβε μέρος στους Αγώνες το 2012 όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Από κει και πέρα ξεκίνησε να κάνει συνεντεύξεις, κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του και γενικότερα έγινε πολύ αγαπητός στον κόσμο.
3027498-62105688-2560-1440.jpg

Το «come out» και η όμορφη οικογένειά του

Εκτός από αθλητής ο Ντέιλι στον ελεύθερό του χρόνο είναι influencer και δημιουργεί υλικό στο YouTube. Το 2013 λοιπόν κοινοποίησε ένα βίντεο στο οποίο αποκάλυπτε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις για το ίδιο φύλο. Ο σύντροφός, μάλιστα, του ονομάζεται Ντάστιν Λανς Μπλακ και είναι ένας Αμερικανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός και νικητής Όσκαρ!

Το ζευγάρι – το οποίο έχει 21 χρόνια διαφορά – αφού παντρεύτηκε το 2017, αποφάσισε πως θέλει να μεγαλώσει την οικογένειά του μ’ ένα παιδάκι! Έτσι λοιπόν έναν χρόνο μετά τον γάμο τους, οι δύο άνδρες κίνησαν τις διαδικασίες για να αποκτήσουν το δικό τους μωρό, μέσω παρένθετης μητέρας, και από τότε ζούνε οι τρεις τους μαζί.

tom-daley-dustin-lance-black-2000.jpg

Το εντυπωσιακό ρεκόρ στους Ολυμπιακούς

Ο Ντέιλι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2008. Τότε, σε ηλικία 14 ετών, εκπροσώπησε στο Πεκίνο τη Μεγάλη Βρετανία και έγραψε παγκόσμια ιστορία καθώς όχι μόνο αποτέλεσε τον νεότερο Βρετανό που αγωνίζεται στο τουρνουά, αλλά έγινε και ο νεότερος από οποιοδήποτε έθνος που συμμετείχε σε έναν τελικό!

Η ιστορία του Τομ Ντέιλι είναι τρανταχτό παράδειγμα πως παρά τις όλες «αδυναμίες» των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αυθόρμητες στιγμές πολιτιστικής επικοινωνίας είναι αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας. Ο Βρετανός καταδύτης έκανε ουσιαστικά την ολυμπιακή του εμμονή πραγματικότητα αλλά άθελά του και μη, έστειλε ένα πολύ πιο ηχηρό μήνυμα.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης