Sports Βusiness

Red Bull: Η κόντρα των Φερστάπεν-Χάμιλτον και ο… βραχνάς των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων!

Red Bull: Η κόντρα των Φερστάπεν-Χάμιλτον και ο… βραχνάς των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων!

Τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια αγγίζει η ζημιά του αυτοκινήτου του Μαξ Φερστάπεν, μετά τη σύγκρουσή του με τον Λουίς Χάμιλτον στο Gran Prix της Βρετανίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας της Red Bull.

Σχετικά Άρθρα

Οι δύο πρωταγωνιστές και εκ των βασικών διεκδικητών τίτλου, συγκρούστηκαν με 180 μίλια/ώρα στο Copse Corner του Σίλβερστοουν, με αποτέλεσμα ο Φερστάπεν να χτυπήσει στα εμπόδια και να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην RB16B του.

Η συγκεκριμένη χρονιά είναι η πρώτη, στην οποία οι ομάδες καλούνται να διαχειριστούν ένα budget 145 εκατομμυρίων, χωρίς να δύνανται να το υπερβούν. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πρωταθλημάτων είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια και ήταν μία απόφαση προκειμένου να διατηρηθεί το αναπτυξιακό πλάνο και να τους αφορά όλους. Μία τέτοια ατυχία, λοιπόν, που θα αφαιρέσει από τα ταμεία σχεδόν 2 εκατομμύρια, αν μη τι άλλο, θεωρείται σημαντική.

Δεδομένου πως και την προηγούμενη ημέρα είχαν αντίστοιχο περιστατικό, με τον Σέρχιο Πέρεζ να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να βγαίνει εκτός πίστας στο sprint race, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στην εμπρός πτέρυγα!

Ο διευθυντής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, συνομίλησε με τον Φερστάπεν, μετά την επιστροφή του από το νοσοκομείο, και σε δηλώσεις του παρέμεινε αισιόδοξος πως κάτι τέτοιο δεν θα σταματήσει τον πιλότο από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στην άδικη ποινή του Χάμιλτον. Θυμίζουμε πως στον Λιούις Χάμιλτον, επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για το ατύχημα με τον Ολλανδό, την οποία και εξέτισε στα πιτ.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είναι μυστικό ότι αισθανθήκαμε τότε, και εξακολουθούμε να αισθανόμαστε, ότι ο Χάμιλτον τιμωρήθηκε ελαφρά για αυτό το είδος συμβάντος. Δεδομένης της σοβαρότητας του συμβάντος και της επιεικούς ποινής, εξετάζουμε όλα τα δεδομένα και έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε επανεξέταση. Ως εκ τούτου, εξακολουθούμε να εξετάζουμε τα στοιχεία και να μελετάμε όλες τις αθλητικές μας επιλογές».

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης