Football Talk

Φέγενορντ-ΠΑΟΚ 1-2: Ανατροπή με Τζόλη και Κούτσια, "αντίο" με ψηλά το κεφάλι από την Ολλανδία!

Φέγενορντ-ΠΑΟΚ 1-2: Ανατροπή με Τζόλη και Κούτσια,
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε την νίκη στην έδρα της Φέγενορντ, στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Οι Τζόλης και Κούτσιας χάρισαν τα νικητήρια γκολ για τους Θεσσαλονικείς.
Σχετικά Άρθρα

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Φέγενορντ το μεσημέρι της Κυριακής (25/7, 15:30) στο γήπεδο Ντε Κάιπ, στο Ρότερνταμ.
Το πρώτο ημίχρονο έμεινε ισόπαλο και με τις δύο ομάδες να σκοράρουν (1-1). Στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, η ολλανδική ομάδα, άνοιξε το σκορ, ενώ ο ΠΑΟΚ το ισορρόπησε στο 13’ με τον Ολιβέιρα να κερδίζει και τον Τζόλη να εκτελεί ένα όμορφο πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου ανανέωσε όλη την ενδεκάδα του. Το γέμισμα του Μουργκ και το τελείωμα του Κούτσια χάρισαν στον ΠΑΟΚ την νίκη.

Η Φέγενορντ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ επιθετικά. Στο 1ο λεπτό κέρδισε το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπούρχερ άνοιξε το λογαριασμό για την Ολλανδική ομάδα, βγαίνοντας ευνοημένος από την κόντρα της μπάλας με τον Σβαμπ.
Το γκολ ήρθε πολύ νωρίς στην αναμέτρηση, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε το κεφάλι. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έγινε απειλητικός.

Στο 13’ ο Νέλσον Ολιβέιρα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των αντιπάλων και κέρδισε πέναλτι σε μια άστοχη έξοδο του Μπίλοου (τερματοφύλακας). Ο Χρήστος Τζόλης ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα καλοχτυπημένο πέναλτι, εκτελεσμένο στην αριστερά γωνία ισοφάρισε σε 1-1!

Επόμενη καλή ευκαιρία έγινε στο 18’ για την Φέγενορντ η οποία θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, αφού ο επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 21’ ο Κοκτσού επιχείρησε σουτ με καλές προϋποθέσεις για την Ολλανδική ομάδα, αλλά αυτό κατέληξε πάνω από το δοκάρι, άουτ.

Ύστερα από το γκολ του ΠΑΟΚ, οι Ολλανδοί, έλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά το ημίωρο, πίεζε ψηλά στο τερέν την Φέγενορντ.

Με πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του Α.Ζίβκοβιτς στο 34’ που πάτησε περιοχή, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο πέρασε άουτ.
Σε μια «αναμπουμπούλα», μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, στο 38’ ο Σινιστέρα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του ήταν πολύ δυνατό και κατέληξε πολύ άουτ.
Στο 43’ ο Λίνσεν επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής, με μέτωπο την εστία, αλλά αυτό κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζ.Ζίβκοβιτς και η άμυνα απομάκρυνε.

Η Φέγενορντ, όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκε απειλητικά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μουργκ στο 52’ επιχείρησε μια σέντρα-σουτ, ο τερματοφύλακας επενέβη με τα ακροδάχτυλα στο έδαφος, αλλά εκεί βρισκόταν ο 17χρονος, Γιώργος Κούτσιας, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία και έδωσε το προβάδισμα 2-1 για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Αντονούτσι (59') πάτησε περιοχή και επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο πέρασε αρκετά εκτός της εστίας του Πασχαλάκη.
Δυο σημαντικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη, κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 66’.

Ο νεαρός Κούτσιας βρέθηκε στο έδαφος, φάνηκε να πονάει, αλλά τελικά σηκώθηκε και συνέχισε τον αγώνα.

Στο 78’ ο Ντίμερς επιχείρησε ένα σουτ… απελπισίας πολύ έξω από την περιοχή, καταλήγοντας πολύ ψηλά άουτ.

Στο 84’ ο Πασχαλάκης ήταν ξανά εκεί για τον ΠΑΟΚ, επενέβη διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Καμία άλλη αξιόλογη ενέργεια. Ο διαιτητής σφύριξε την λήξη.

 

Φέγενορντ (1ο ημίχρονο): Μπίλοου, Πέντερσεν, Μπούργκερ, Σένεσι, Μαλάτσια, Κοκτσού, Τιλ, Τούρνστρα, Λίνσεν, Μπάνις, Σινιστέρα

2ο ημίχρονο: Μαρτσιάνο, Σκόγκεν, Χέντρικς, Μπούρχερ, Αντονούτσι, Ντίμερς, Χάρτιες, Μιλαμπο, Γιάχανμπακς, Μπόζενικ

ΠΑΟΚ (1ο ημίχρονο): Ζ.Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Εσίτι, Σβαμπ, Τζόλης, Α.Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Ολιβέιρα

2ο ημίχρονο: Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα (Μιχάι 61’), Τέιλορ, Βιεϊρίνια, Εσίτι (Βρακάς 61’, Κωνσταντέλιας 83’), Σβαμπ (Κούρτιτς 61’), Μουργκ, Ελ Καντουρί, Καγκάβα (Τσιγγάρας 61’), Κούτσιας


Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης