Sports Βusiness

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Τα έξυπνα deals που την αφήνουν… με άδεια χέρια

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Τα έξυπνα deals που την αφήνουν… με άδεια χέρια

Οι κινήσεις της Ντόρτμουντ στο μεταγραφικό παζάρι της έχουν βάλει στα ταμεία 347 εκατομμύρια ευρώ, όμως η τροπαιοθήκη παραμένει λειψή…

Σχετικά Άρθρα

Επίσημα και με τη βούλα ο Τζέιντον Σάντσο αποχωρίστηκε την Μπορούσια Ντόρτμουντ έπειτα από μια γεμάτη τριετία και αποτελεί πλέον το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το «deal» μεταξύ των δύο ομάδων ανέρχεται στα (τουλάχιστον) 85 εκατομμύρια ευρώ, αν και ο γερμανικός σύλλογος σίγουρα δεν έβαλε το χέρι του τόσο… βαθιά στην τσέπη, προκειμένου να τον αγοράσει προ ετών από τη Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία άνηκε.

Συγκεκριμένα το 2017 ο νεαρός επιθετικός άφησε την Αγγλία και τους «πολίτες» με προορισμό την Bundesliga, έναντι 7.8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Σάντσο «συνέβαλλε» στον γερμανικό σύλλογο με 50 γκολ και 64 ασίστ σε 137 εμφανίσεις, ενώ το κλαμπ βγήκε διπλά κερδισμένο, καθώς με τη μεταγραφή του έβαλε 77.2 εκατομμύρια στο ταμείο του!

Ανάλογες "χρυσές" επενδύσεις

Αυτή φυσικά δεν αποτελεί την πρώτη φορά όπου η Ντόρτμουντ «κλείνει» μια έξυπνη και κερδοφόρα συμφωνία. Με μια αναδρομή στο πιο πρόσφατο παρελθόν είναι εύκολα διακριτό πως η ομάδα έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις μεταγραφές των Ουσμάν Ντεμπελέ, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Κρίστιαν Πούλισικ.

Το καλοκαίρι του 2017 ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα η απόκτηση του Ντεμπελέ για το εντυπωσιακό ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ. Έναν χρόνο νωρίτερα η ομάδα είχε καταθέσει στα ταμεία της Ρεν για την αγορά του επιθετικού 15 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντάς την με ένα πλεόνασμα ύψους 100 εκατομμυρίων!

Από την άλλη ο Ομπαμεγιάνγκ πάτησε το πόδι του στη Ντόρτμουντ το 2013, προερχόμενος από την Σεντ Ετιέν και με την αξία του να ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια. Όταν τον χειμώνα του 2018 πωλήθηκε στην Άρσεναλ, το ποσό αυτό είχε αυξηθεί στα 63 εκατομμύρια και ο σύλλογος βγήκε – ξανά – κερδισμένος κατά 50 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τον Πούλισικ, ο Αμερικανός μεταφέρθηκε στην Τσέλσι το 2019 έναντι 64 εκατομμυρίων ευρώ. Αν στις άλλες περιπτώσεις οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βγει επωφελημένοι τότε σ’ αυτήν βγήκαν κάτι παραπάνω από αυτό, καθώς δεν κόστισε ούτε… λεπτό στην ομάδα για να τον κάνει δικό της καθώς αποτελεί γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών!

Κερδοφόρα εταιρεία

Βάζοντάς τα όλα κάτω η Ντόρτμουντ έχει βγάλει συνολικά 347 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να «ιδρώσει», αφού χρειάστηκε να ξοδέψει μόλις 35.8! Οι Γερμανοί αδιαμφησβήτητα έχουν κάνει πολύ έξυπνες κινήσεις και έχουν κλείσει τα καλύτερα deal, όμως το γεγονός θα μπορούσε να αποτελεί την αιτία που την κρατάει μακριά από τις κούπες

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης