Sports Βusiness

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αύξηση κερδών από χορηγίες ύψους 65 εκ. δολαρίων ετησίως μετά το πρωτάθλημα!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αύξηση κερδών από χορηγίες ύψους 65 εκ. δολαρίων ετησίως μετά το πρωτάθλημα!
Γιγαντώνει το status του ο Αντετοκούνμπο απειλώντας την κυριαρχία του «Βασιλιά» LeBron.
Σχετικά Άρθρα
Ο «Greek Freak» άλλαξε την ιστορία του Milwaukee επαναφέροντας το στη κορυφή του NBA μετά από μισό αιώνα. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος γιγάντωσε το εμπορικό του status και το ποσό που λαμβάνει κάθε χρόνο μέσω χορηγιών είναι πιθανό να πλησιάσει αυτό του LeBron James.

Ο Γιάννης, έχοντας συμφωνήσει ήδη με εταιρίες όπως η Nike, η JBL και η Budweiser βάζει στο λογαριασμό του 25 εκ. δολάρια ετησίως. Όντας κάτοχος του πολύτιμου δαχτυλιδιού του NBA, οι απολαβές του στο προσεχές διάστημα πιθανώς θα αυξηθούν κατά 10 ακόμα εκατομμύρια, ποσό που συναντάται και στην περίπτωση του Stephen Curry.

Μια ακόμα πιο κερδοφόρα πρόβλεψη έκανε ο Marc Ganis, σύμβουλος σε αθλητικά θέματα business, που υποστήριξε πως: «Ο Γιάννης μπορεί να προωθήσει με την ίδια αποτελεσματικότητα τη Nike αλλά και τη Louis Vuitton. Σε περίπτωση που κλείσει ένα deal τέτοιου μεγέθους, οι απολαβές του μπορούν να τριπλασιαστούν, απειλώντας την κυριαρχία του LeBron James που βγάζει 65 εκατομμύρια κάθε χρόνο μέσω των χορηγών του».

Τόσο ο Αντετοκούνμπο, όσο και η ιστορία της ζωής του, κυριαρχούν μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που θέλουν να προωθήσουν το έργο τους. Το 2019 η Nike συνεργάστηκε με τον Έλληνα superstar για την παραγωγή του «Zoom Freak 1», διοργανώνοντας τη μεγαλύτερη παρουσίαση στην πλούσια ιστορία της γύρω από τα μπασκετικά υποδήματα. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί πως η Walt Disney έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ταινίας που θα αφορά τη ζωή του, της οποίας τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στη σεζόν.

Αναφορικά με τα κέρδη του που σχετίζονται άμεσα με το μπάσκετ, ο Γιάννης υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο επέκταση με τους Bucks μέχρι το 2025. Οι συνολικές απολαβές του ξεπερνούν τα 228 εκατομμύρια δολάρια και το συμβόλαιο του είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Λίγκας.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης