Football Talk

Αστάνα - Άρης 2-0: Άφησε τις ευκαιρίες να... «γλιστρήσουν» από τα πόδια του και μοιραία ηττήθηκε (pics, vids)

Αστάνα - Άρης 2-0: Άφησε τις ευκαιρίες να... «γλιστρήσουν» από τα πόδια του και μοιραία ηττήθηκε (pics, vids)
Με 2-0 ηττήθηκε ο Άρης από την Αστάνα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς της Θεσσαλονίκης να δυσκολεύουν αρκετά...

Πολύ κακό ήταν το τελικό αποτέλεσμα για τον Άρη στην «Astana Arena», καθώς οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν με 2-0 (24’, 70’ Τομάσοφ), με αποτέλεσμα η υπόθεση πρόκριση να δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό.

Η ομάδα του Μάντζιου «πλήρωσε» την αστοχία της, αλλά και την αμυντική της αστάθεια σε κρίσιμες φάσεις και πλέον στη ρεβάνς του «Κλ.Βικελίδης» καλείται να κάνει μια τεράστια εμφάνιση, ώστε να περάσει στο 3ο προκριματικό του Conference League.


Ο Άρης τις ευκαιρίες, η Αστάνα το γκολ...

Ο Άρης –παρά το γεγονός πως έπαιζε ως φιλοξενούμενος- δεν μπήκε καθόλου φοβισμένος στον αγώνα και έφτασε στην πρώτη πολύ καλή στιγμή μόλις στο 6ο λεπτό.

Η ομάδα του Μάντζιου εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Νεμπογκοντόφ, με τον κίπερ των γηπεδούχων ωστόσο στη συνέχεια να το διορθώνει, αποκρούοντας το σουτ του Μπερτόλιο. Μόλις τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν, με το ωραίο σουτ του Τομάσοφ από τα πλάγια, με τον Ντένις να του λέει «όχι».

Γενικά ήταν ένα πρώτο δεκαπεντάλεπτο με αρκετά λάθη και νευρικότητα και από τις δύο ομάδες, με τον Άρη, πάντως, να μοιάζει πιο οργανωμένος. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ! Ο Τομάσοφ –που λίγο αργότερα είχε απειλήσει- βρήκε δίχτυα στο 24’ και έκανε το 1-0. Η άμυνα των «κιτρίνων» κοιμήθηκε, το σουτ κόντραρε στα σώματα και ο Ντε Τόμας δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

5346229.jpg

Ο Άρης όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 30’ και το 31’ για να ισοφαρίσει. Αρχικά, ο Ματέο Γκαρσία –μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Μαντσίνι- δεν μπόρεσε οριακά να κάνει την προβολή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαντσίνι βγήκε τετ α τετ με τον Νεπογκόντοφ αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον κίπερ των γηπεδούχων.

Ο Άρης γενικότερα ανέβασε στροφές, όμως, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ και έτσι το 1-0 υπέρ της ομάδας του Καζακστάν έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του α’ μέρους. 

Μπλόκαρε μεσοεπιθετικά και το «πλήρωσε» ξανά


Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Άκης Μάντζιος δεν έχασε χρόνο και πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή. Ο Ματέο Γκαρσία, ο οποίος δεν «έπεισε» με την παρουσία του στο α’ μέρος αντικαταστάθηκε και τη θέση του πήρε ο Μπρούνο.

Ωστόσο, ο Άρης στα πρώτα λεπτά δεν είχε μπει καθόλου καλά, με αποτέλεσμα η Αστάνα μέσα σε 4’ να χάσει δυο πολύ καλές στιγμές. Αρχικά, στο 51’ το αριστερό διαγώνιο σουτ του Κουάτ μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντένις, ενώ στο 54’ η κεφαλιά του Εουγκένιο απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Ντένις.

Μετά το 60’ ο Άρης ισορρόπησε σε ένα βαθμό το ματς, με τον Μήτρογλου να περνάει στη θέση του Μπρούνο Γκάμα στο 63’. Η Αστάνα, όμως, -έχοντας πετύχει και το γκολ- είχε οργανωθεί καλά πίσω και δεν άφησε την ομάδα του Μάντζιου να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά στη συνέχεια για τους «κίτρινους». Η Αστάνα βρήκε και δεύτερο τέρμα, καθώς ο Μπεϊσεμπέκοφ έκανε τη σέντρα, ο Τομάσοφ τη κίνηση από πίσω και με κοντινή κεφαλιά σκόραρε το δεύτερο προσωπικό γκολ του, αλλά και της ομάδας του.

Ο Άρης δεν μπόρεσε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης να –παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ελέω... αποβολής του Σιμούνοβιτς στο 74’- να μειώσει στο σκορ και συνεπώς έφυγε ηττημένος από το Καζακστάν με 2-0. 


*Το ματς με την Αστάνα είναι και το πρώτο Ευρωπαϊκό στην ιστορία της προπονητικής καριέρας του Άκη Μάντζιου.

**Δεν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο, λόγω του πολύ αυστηρού πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται στο Καζακστάν.

Διαιτητής: Μπάστιαν Ντάνκερτ.

Βοηθοί: Μαρκ Μπος, Ρενέ Ρόντε.

4ος: Τομπάιας Ράιχελ.

ΓΚΟΛ: 24’, 70' Τομάσοφ (Αστάνα).

ΓΗΠΕΔΟ: Astana Arena.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Αστάνα (Αντρέι Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ, Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοφ, Μπίτρι, Σιμούνοβιτς, Εμπόνγκ, Κουάτ (85' Γκούργμαν), Τσουπέρκα, Τομάσοφ, Μπαρσεγκιάν (87' Μπεκιράζ), Εουγκένιο (78' Τομάσεβιτς).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης (78' Τζένγκο), Γκάνεα, Σάσα (78' Χαϊροβιτς), Ματίγια, Γκάμα (63' Μήτρογλου), Ματέο Γκαρσία (46' Μπρούνο), Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (87' Μάνος).

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης