Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Προβλέπουν ράλι των διεθνών αγορών 4 επενδυτικοί οίκοι παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους - Στις 1.615 μονάδες ο S&P 500; Τι εκτιμούν BofA, Citigroup, Νοmura και JP Morgan

Προβλέπουν ράλι των διεθνών αγορών 4 επενδυτικοί οίκοι παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους - Στις 1.615 μονάδες ο S&P 500; Τι εκτιμούν BofA, Citigroup, Νοmura και JP Morgan
Την ώρα που η κρίση χρέους συνεχίζει να μαστίζει την Ευρωζώνη και η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μοιάζει πιο εύθραυστη από ποτέ, οι διεθνείς αγορές φαίνεται να κινούνται... σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, οδηγώντας τους αναλυτές σε συνεχείς αναθεωρήσεις των προβλέψεών τους για την πορεία των χρηματιστηρίων.
Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αναλυτών, η τρέχουσα συγκυρία εμφανίζεται ως η πλέον bullish (αισιόδοξη) για την πορεία των αγορών. Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν το ράλι να έρχεται...
"Τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται έχουν οδηγήσει τους επενδυτές να συστήνουν long τοποθετήσεις στον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη Nasdaq, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο. S&P 500 και εμπορεύματα εμφανίζουν εξαιρετικά ικανοποιητικές αποδόσεις", σχολιάζει η Mary Ann Bartels, της BofA.
Ράλι των διεθνών αγορών που θα διατηρηθεί μάλιστα σε ορίζοντα 3-6 μηνών προβλέπει ο Jan Loeys, της JP Morgan.
"Μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για πρόσθετη δράση - μέσω του νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων - οι αγορές θα κινηθούν ανοδικά", εξηγούν στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναλυτές της Nomura.
Κατά τη Nomura, η φάση της διόρθωσης των αγορών αποτελεί πλέον παρελθόν.
Πιο αισιόδοξος από όλους ο γνωστός αναλυτής της Citigroup, Tobias Levkovich, που προβλέπει άνοδο του S&P 500, του δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, έως τις 1.615 μονάδες το 2013. Πρόκειται για άνοδο που ξεπερνά το 12% από τα τρέχοντα επίπεδα του αμερικανικού δείκτη.  
Ωστόσο, ο Levkovich αναγνωρίζει πως ίσως η πρόβλεψή του να είναι υπερβολικά αισιόδοξη. Αλλά, παρ' όλα αυτά βλέπει μια σειρά από σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να δώσουν ώθηση στα διεθνή χρηματιστήρια.
Ποιοι είναι οι λόγοι αυτοί; Ο Levkovich της Citigroup εξηγεί:
- Οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ελκυστικές.
- Οι προβλέψεις της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας είναι πλέον πιο αισιόδοξες.
- Οι ανησυχίες για το... χειρότερο σενάριο είναι εξαιρετικά υπερβολικές. Το.... χειρότερο σενάριο μπορεί να μην έρθει ποτέ.
Κατά τη Citigroup, το χειρότερο σενάριο αφορά μια σειρά από φόβους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: η έκβαση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης