Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές - Η άνοδος του πληθωρισμού επισκιάζει τα τραπεζικά αποτελέσματα

Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές - Η άνοδος του πληθωρισμού επισκιάζει τα τραπεζικά αποτελέσματα
Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η ταχεία άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 ετών
Σχετικά Άρθρα

Διατηρείται η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 5,4% επισκιάζει τα θετικά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών Goldman Sachs και JP Morgan.
Στο Λονδίνο, οι μετοχές των τραπεζών Barclays, HSBC και Lloyds Banking Group ενισχύονται μεταξύ 1,3% και 1,5%, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας κατήργησε τους περιορισμούς που είχε επιβάλει κατά την πανδημία για τα μερίσματα μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,06% στις 15.775 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,25% στις 7.142 μονάδες.
Στις 6.547 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,2%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,4% στις 25.184 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 1% στις 8.761 μονάδες, καθώς επανέρχονται κάποια περιοριστικά μέτρα λόγω έξαρσης των κρ
Πτώση 0,2% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 16,3 μονάδες.

ΗΠΑ: Στο 5,4% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο 2021 - Άνω των εκτιμήσεων

Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η ταχεία άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 ετών.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 5,4% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την περίοδο πριν το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν μικρότερη άνοδο της τάξης του 5%.
Εξαιρουμένων των τιμών  τροφίμων και ενέργειας, ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε 4,5%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 1991.
Οι εκτιμήσεις ανέμεναν μικρότερη άνοδο 3,8%.

Καθησυχάζει η Fed

Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί λόγω πολλών παραγόντων, με τους αξιωματούχους της Federal Reserve και του Λευκού Οίκου να εκτιμούν ότι οι τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις θα αρχίσουν να χαλαρώνουν, αν και αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας έχουν αναγνωρίσει ότι ο πληθωρισμός είναι ισχυρότερος και ίσως πιο ανθεκτικός από ό, τι περίμεναν.
Πολλές από τις πιέσεις στις τιμές προέρχονται από τομείς που επηρεάζονται ιδιαίτερα από την αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας - τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αεροπορικοί ναύλοι και κόστος μεταφοράς.

Εντυπωσίασαν τα κέρδη της Goldman Sachs

Υψηλότερα του αναμενομένου κινήθηκαν τα αποτελέσματα του β' 3μηνου του 2021 της Goldman Sachs, καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 15,02 δολάρια/μετοχή, από 10,24 δολάρια/μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.
Τα έσοδα που εμφάνισε η Goldman Sachs ανήλθαν στα 15,39 δισ. δολάρια, από 12,17 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Τον περασμένο μήνα,η Goldman δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμα της κατά 60% στα 2 δολάρια ανά μετοχή, με την επιφύλαξη έγκρισης από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2021, η τράπεζα που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με καθαρά κέρδη και έσοδα να ενισχύονται από την ισχυρή απόδοση των επενδυτικών τραπεζικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

JP Morgan: Άλμα 155% στα καθαρά κέρδη β΄τριμήνου 2021

Άλμα 155% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan Chase στο β΄τρίμηνο του 2021.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 11,9 δισ. δολ. ή 3,78 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, έναντι 4,7 δισ. δολ. ή 1,38 δισ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.
Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 3,21 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με την Refinitiv.
Τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν 7% στα 31,4 δισ. δολ.
Οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες διαμορφώθηκαν στα 2,3 δισ. δολ. \
Ο δείκτης ROE διαμορφώθηκε στο 18%, ενώ ο CET1 στο 13,8%.

BoE: Άρση των περιορισμών για τη διανομή μερισμάτων από τις τράπεζες

Στην άρση των περιορισμών για τη διανομή μερισμάτων από τις τράπεζες, οι οποίοι είχαν τεθεί σε ισχύ στο ξέσπασμα της πανδημίας - εδώ και 16 μήνες - προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας.
H άρση των μέτρων τίθεται σε άμεση ισχύ, με την Bank of England να δηλώνει ότι ο τραπεζικός κλάδος μπορεί να στηρίξει την οικονομία και ότι τα stress tests κατέδειξαν την ανθεκτικότητα των τραπεζών. «Η επίσπευση των εμβολιασμών έχει οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών προοπτικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο οι κίνδυνοι για την ανάκαμψη παραμένουν.
Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχίσουν να χρειάζονται στήριξη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς η οικονομία ανακάμπτει και τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποσυρθούν στους επόμενους μήνες», δήλωσε ο διοικητής της BoE, Andrew Bailey.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης