Τένις

Wimbledon: Θρύλος ο Τζόκοβιτς - Έφτασε τα 20 Grand Slam και «έπιασε» Ναδάλ και Φέντερερ!

Wimbledon: Θρύλος ο Τζόκοβιτς - Έφτασε τα 20 Grand Slam και «έπιασε» Ναδάλ και Φέντερερ!
Ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό έγραψε για ακόμη μία φορά ο Νόλε!
Με ολική ανατροπή του ματς ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-1 σετ (6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3) του Ματέο Μπερετίνι, πανηγυρίζοντας έτσι τον 3ο διαδοχικό του τίτλο Wimbledon και 6ο συνολικά στην καριέρα του.

Ο Σέρβος έτσι έφτασε τους 20 τίτλους Grand Slam και έγραψε ιστορία, καθώς έπιασε τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, στην κορυφή της λίστας. Επίσης είναι ο μοναδικός παίκτης στην open era που έχει κερδίσει σε μια χρονιά Australian Open, Roland Garros και Wimbledon και κυνηγάει πλέον το απίστευτο ρεκόρ του Ροντ Λέιβερ ο οποίος το 1962 και το 1969 είχε κερδίσει και τα 3 Grand Slam!


E6B9lpKWYAox4e1.jpg

Στο πρώτο σετ ο Μπερετίνι ξεκίνησε με break point από διπλό σφάλμα του Τζόκοβιτς, αλλά ο Σέρβος κατάφερε να το σβήσει και να φτάσει στο 1-0. Στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-1 και είχε το break point στο 4ο game.

Ο Ιταλός κατάφερε να το σβήσει, αλλά ο Νόλε είχε και 2ο και με break έκανε το 3-1. Το love service game τον πήγε στο 4-1, ενώ στη συνέχεια έφτασε εύκολα στο 5-2.

Ο Τζόκοβιτς είχε σετ πόιντ στο 8ο game αλλά ο Μπερετίνι κατάφερε να το σβήσει και μετά από 7 ισοπαλίες θα μείωσε σε 5-3. Ο 25χρονος έφτασε σε break point στο 9o game αλλά ο 34χρονος το έσβησε με winner και εν συνεχεία ο Ιταλός μείωσε με break σε 5-4.

Έπειτα ο Μπερετίνι υπερασπίστηκε το break για το 5-5, όμως ο Σέρβος με love service game ανέκτησε το προβάδισμα (6-5). Με δυσκολία ο Ιταλός έστειλε το σετ στο tie break και εν τέλει έκλεισε το σετ στο 7-6 (4).

Ο Νόλε κατάφερε να απαντήσει στο δεύτερο σετ, φτάνοντας γρήγορα στο 2-0. Στη συνέχεια είχε 2 break point στο 3o game, με τον Ιταλό να τα σβήνει, και τον Σέρβο να κάνει το 3-0.

Με love service game ο Τζόκοβιτς έκανε το 4-0 και το 5-1, αλλά ο Ιταλός με τον ίδιο τρόπο μείωσε σε 5-2. Με τη 2η ευκαιρία έφτασε σε break και μείωσε σε 5-3. Τελικά κι έπειτα από 3 set point ο Σέρβος κατέκτησε το σετ (6-4) και ισοφάρισε σε 1-1.

E6B6cM6WQAQpFjW.jpg

Στο τρίτο σετ ο Μπερετίνι ξεκίνησε με love service game, ενώ ο Τζόκοβιτς έφτασε πρώτος σε break point στο 3ο game. Με break προηγήθηκε με 2-1 και κράτησε το σερβίς του για το 3-1.

Ο άσσος του Μπερετίνι έκλεισε το 5o game για το 3-2, ενώ ο Ιταλός είχε διπλό break point στο επόμενο. Ο Τζόκοβιτς τα έσβησε και τα δύο και με άσσο έκανε το 4-2. Με… συνοπτικές διαδικασίες ο Σέρβος έκλεισε το σετ με 6-4 και προηγήθηκε με 2-1 (σετ).

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Τζόκοβιτς βρέθηκε να ισοφαρίζει σε 1-1, αλλά ο Μπερετίνι ανέκτησε το προβάδισμα φτάνοντας στο 2-1. Ο Σέρβος στη συνέχεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα, τόσο για το 2-2 όσο και για το 3-3, ενώ το break και το σερβίς του έδωσαν το τελευταίο σετ με 6-3.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης