Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει την αντίδραση με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Στήριξη από Coca Cola

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει την αντίδραση με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Στήριξη από Coca Cola
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά κινούνται στο ξεκίνημα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις χθεσινές απώλειες. Μεταβλητότητα περιμένουμε στη δική μας αγορά, αλλά θα θέλαμε να δούμε και μία προσπάθεια αντίδρασης. Η πτώση μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται φυσιολογική. Και χαμηλότερα να πάει πάλι δε χαλάει η μεγάλη εικόνα.

Το ΧΑ ξεκίνησε ήπια πτωτικά, αλλά μόλις άνοιξε η Coca Cola στο +1,65% και λόγω βαρύτητας γύρισε θετικό. Ο τζίρος χαμηλός, προσπαθούν οι τράπεζες να στηρίξουν την αγορά και συνολικά βλέπουμε μία ήπια κίνηση στα πρώτα λεπτά. Λίγο αργότερα βγήκαν κάποιες καλύτερες αγορές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπαθεί και πάλι η ΑΛΦΑ για το 1 ευρώ, την τιμή της αύξησης δηλαδή. Αντίδραση και από ΕΤΕ αλλά παραμένει κάτω από τα 2,30 ευρώ. Ήπια ανοδικά και οι άλλες δύο συστημικές.

COCA COLA: Έκοψε χθες το μέρισμα, αλλά έχασε και άλλο τόσο περίπου. Σήμερα προσπαθεί να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος από την πρόσθετη απώλειες.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ: Η στήλη δεν κοιτάζει που έγραψε τη χαμηλότερη τιμή η κάθε μετοχή για να βγάλει απόδοση. Το ίδιο κάνει συνολικά για την αγορά. Προς το τέλος κάθε έτους ψάχνει τους πρωταγωνιστές της επόμενης χρονιάς και επιλέγει κάποιες μετοχές. Μετράει τις επιδόσεις από την αρχή του έτους. Μην ξεχνάτε πως στα υψηλά αλλά και στα χαμηλά η ψυχολογία είναι ανάλογη. Τον πάτο όπως και την κορυφή τους βρίσκουν ελάχιστοι και συνήθως από τύχη. Για στατιστικές αναλύσεις προσφέρονται μόνο αυτές οι… μετρήσεις.

MOTOR OIL: Είναι αυτές οι εκδόσεις ομολόγων από εταιρείες για τις οποίες κάποιοι αναλυτές στο ξεκίνημα της χρονιάς, είχαν μεγάλες αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και τώρα βλέπουμε πως δανείζονται σημαντικά φθηνότερα από άλλες που είχαν στόρι και καλύτερες προοπτικές. Κάτι σημαίνει για τη στήλη αυτό. Εξαιρετική η έκδοση του ομολόγου. Άντλησε 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,1250%. Αποπληρώνει έτσι άλλο ομολογιακό με υψηλότερο επιτόκιο και εξοικονομεί τόκους. Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή… Συμβαίνουν και αυτά…

JUMBO: Στα 14 ευρώ περίπου η τιμή της μετοχής. Χαμηλός ο όγκος και περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Το growth διατηρείται. Αύξηση πωλήσεων 15,7% στο πρώτο εξάμηνο. Συνεχίζει η εταιρεία να είναι από τις κορυφαίες στην ενημέρωση μεταξύ των εισηγμένων. Στα 24,19 εκατ. ευρώ από 20,92 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εξάμηνο με το 60% να γίνεται μέσω εξαγωγών.

REDS: Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της εισηγμένης αγόρασε 75 χιλ. μετοχές με συνολική αξία 195 χιλ. ευρώ. Έχει ιδιαίτερη αξία η κίνηση καθώς σε πρόσφατη ενημέρωση είχαν τονιστεί τα σχέδια της εταιρείας και είχε γίνει λόγος για τριπλασιασμό αποτίμησης.

NEWSPHONE: Η στήλη τα έχει γράψει αναλυτικά από την πρώτη δημόσια πρόταση και με ξεχωριστά θέματα. Το ερώτημα είναι αν θα δεχόταν ο βασικός μέτοχος να πουλήσει την εταιρεία του σε αυτήν την αποτίμηση που έδωσε ο αποτιμητής; Δηλαδή μία εταιρεία με γεμάτο ταμείο, όπου άλλες αναλύσεις μας λένε πως αν αυξήσει χρέος μία εταιρεία μπορεί να πάει η δίκαιη τιμή ψηλότερα, εδώ βρε παιδιά τί γίνεται; Καλά βέβαια μας κάνουν, γιατί τους αφήνουμε να προσπαθούν και να ξαναπροσπαθούν. Αν δεν άξιζε δε θα έκανε δύο δημόσιες προτάσεις.

Στην αποτίμηση δηλαδή των 13,5 εκατ. ευρώ με ταμείο 10,1 εκατ. ευρώ και της χρωστάει η Λεβάντε Φέρρις 2,2 εκατ. ευρώ, λόγω του δανείου που της έχει χορηγήσει με επιτόκιο 7,25%. Την επιχειρηματική δραστηριότητα, προφανώς ο αποτιμητής θεωρεί ότι δεν αξίζει μία. Έτσι είναι όμως οι αποτιμήσεις. Ο καθένας βγάζει ό,τι θέλει.

LAVIPHARM: Μήνυμα στη γενική συνέλευση για τις επόμενες γενιές ότι έχουν χρέος να συνεχίσουν το όραμα του Αθανάσιου Λαβίδα, ο οποίος έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή.

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,15 ευρώ στο ξεκίνημα με ελάχιστο όγκο αλλά δυνατούς αγοραστές. Βλέπουμε κάποιους πωλητές πιο ψηλά...

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει χάσει σημαντικό έδαφος. Πλέον όμως πατάει σε καλή στήριξη και στον εκθετικό των 100 ημερών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης